Podle data narození si můžete ověřit, že vaším znamením je skutečně Buvol, a rovnou zjistit, který živel mu vládne. Podle čínské astrologie je jich pět a patří sem oheň, voda, země, dřevo a kov. Podle toho pak můžete být ohnivý, vodní, zemní, dřevěný nebo kovový Buvol.

29. 1. 1949 – 16. 2. 1950 (země)
15. 2. 1961 – 4. 2. 1962 (kov)
3. 2. 1973 – 22. 1. 1974 (voda)
20. 2. 1985 – 8. 2. 1986 (dřevo)
7. 2. 1997 – 27. 1. 1998 (oheň)
26. 1. 2009 – 13. 2. 2010 (země)
12. 2. 2021 – 31. 1. 2022 (kov)

Buvol a láska

V lásce je Buvol opatrný a jeho názory na lásku a sex mohou někdy na okolí působit skoro směšně. Buvol si vybírá, rozumně a prakticky, jako by si vybíral parťáka do tahu, pokud se však zamiluje, je to láska na celý život. Jen romantiky si jeho partner/ka příliš neužije, ta je Buvolovi cizí. V sexu je horlivý, ale ne rafinovaný, považuje ho za fyzickou potřebu a dělá ho "pro zdraví". Děti má rád a je jim oddaný.

TIP NA VIDEO: Jaký bude pro Buvoly rok 2024, který je pod vládou dřevěného Draka?

Video
Video se připravuje ...
Čínský horoskop 2024: Buvol • Videoredakce ženských titulů

Buvol a přátelství

Jsou také věrnými přáteli, ale někdy mohou být rigidní a těžkopádní a i malé a zdánlivě bezvýznamné problémy je dokážou vyvést z míry. Uznání, kritiku i rady bere Buvol velmi vážně a zpravidla preferuje tradiční ctnosti. Neřest nemá v jejich životě místo.

Buvol v práci

Buvolové tvrdě pracují, jejich energie je téměř nevyčerpatelná. Pokud se Buvol rozhodne podnikat, má šanci, že uspěje. Jako obchodní partner je férový, ale nemilosrdný, pokud přijde na konkurenci. Podrazy a triky však v jeho repertoáru nejsou.

Buvol podle živlů

Vodní Buvol je diplomatický a na Buvola i empatický, dokáže naslouchat a dobře poradit.

Dřevěný Buvol má – u Buvolů poměrně řídký – smysl pro humor, dokonce rád zkouší nové věci.

Ohnivý Buvol je nepředvídatelný a má všechny znaky býčí nátury. Často se chová jako slon v porcelánu, zvláště v oblasti vztahů. Dokud pracuje, je všechno v pořádku, ale pokud se cítí nevyužitý, má roupy. Nuda je pro něj jed.

Zemní Buvol je spolehlivý, trpělivý a cílevědomý. Neriskuje a je metodický, díky svému přístupu se prosadí například jako badatel, rozhodně to však není žádný dobrodruh.

Kovový Buvol je mistr organizátor a rádce, přímo stvořený pro manažerský post. Jeho potřeba kreativity se vybíjí právě v organizaci podnikání.

Vztahy: Buvol a ostatní čínská znamení

Buvol s Krysou si partnerství mohou užít. Buvol rád naslouchá a Krysa ráda mluví, podobný vztah může naplnit jejich potřeby.
Buvol s Buvolem není pro partnerství vhodné spojení. Chybí tam napětí i ruch, buvolí pár bude ze všeho nejvíc mlčet a lhostejnět.
Buvol s Tygrem si příliš nerozumějí a jejich vztah může fungovat jedině tehdy, když Tygr ustoupí. Pokud ne, dojde ke střetu.
Zajícův životní postoj se k buvolímu nehodí. Jako bytostný optimista Zajíc pesimistického Buvola irituje, jen těžko spolu mohou prožít šťastný život.
Partnerství s Drakem má naději, ale také mnohá úskalí. Buvol a Drak musí cítit, že jsou tým, spojenci, a to jde jen ve chvíli, když je Drak schopen ovládnout svou prudkost.
Vztah s Hadem je pro Buvola téměř ideální. Had Buvola chápe, dává mu možnost se uvolnit. Je to stabilní partnerství.

Buvol s Koněm jsou takřka protiklady. Buvol je pomalý a důkladný, Kůň impulzivní a chaotický. Hádky mezi nimi jsou neodvratné.
S Kozou se Buvol taky neshodne, Buvolovi navíc Koza připadá zcela nemorální.
Opice hledá hru a změnu, Buvol změnu a hry nesnáší, jejich partnerství skoro nemá šanci na život.
Kohout  se s Buvolem může dobře doplňovat, protože rád otvírá projekty a Buvol je dokáže dokončit. Taková kombinace povah je velmi vhodná.
Pes se s Buvolem snese, jen pokud budou mít společný cíl, pak je možné, že vztah přetrvá. I tak se však bude podobat spíš obchodnímu kontraktu než lásce.
Vepř považuje Buvola za hlupáka, Buvol nesnáší zvyky Vepře. Kdo by o takovouhle lásku stál?