Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jste upřímní? Jaké znamení mluví pravdu a kdo nejde pro lež daleko?

/
  • Jakému znamení zvěrokruhu můžete bezmezně věřit a u koho si raději dávat pozor?
    Jakému znamení zvěrokruhu můžete bezmezně věřit a u koho si raději dávat pozor? (shutterstock.com)
    28. dubna 2015 ● 06:00

    Každé znamení zvěrokruhu má jiné vlastnosti, což se projevuje i v jejich postoji k upřímnosti a lži. Ať už je milosrdná, nebo vykalkulovaná. Jakému znamení zvěrokruhu můžete bezmezně věřit a na koho si raději dávat pozor, i když v tom nemusí být nutně zlý úmysl?

  • 1.

    Beran (21. 3. - 19. 4.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Berani jsou sice mezi nejupřímnějšími znameními zvěrokruhu, avšak těžko by se kdokoliv jiný mohl měřit také s jejich lehkomyslností. Tito lidé vám totiž bez problémů slíbí cokoliv, na co si vzpomenete. S dodržováním slibů je to ovšem mnohem horší. Berani sice naprosto upřímně věří, že daný slib dodrží, avšak mají postoj, že věci se vyřeší samy. Když na ně spoléháte a zaženete je do kouta, můžete se dočkat dvou situací – buď dané slovo dodrží, nebo je vezmou zpět. Záleží na jejich momentální náladě.

    2240674:gallery:true:true

  • 2.

    Býk (20. 4. - 20. 5.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Býci jsou doslova mistry v oblasti milosrdných lží. Ne že by je těšilo vám lhát do očí, ale nemají rádi konflikty a za každou cenu se chtějí vyhnout hádkám, takže vám raději řeknou to, co chcete slyšet, než by přiznali vlastní názor. Problém je v tom, že přestože vám jsou schopni slíbit něco, do čeho se jim příliš nechce, už v ten moment přemýšlejí nad tím, jak z toho vycouvat.

  • 3.

    Blíženci (21. 5. - 20. 6.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pokud chcete vědět, jak si stojíte s Blíženci, donuťte je jejich názory napsat na papír a podepsat. Jedině tak si totiž můžete být něčím jistí. Není to tak, že by Blíženci lhali, jako když tiskne, ve skutečnosti říkají právě to, co si ve vší upřímnosti myslí. Problém je ale v tom, že neustále mění postoje, hledají nové verze pravdy a nemají problém své stanovisko ve vteřině přehodnotit. Potřebujete se spolehnout na Blížence? Hodně sil!

  • 4.

    Rak (21. 6. - 22. 7.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Raci mají z podstaty romantickou duši, což se projevuje i v jejich přístupu k pravdě a slibům. Toto znamení jen velmi nerado zaujímá jasné stanovisko, když může, vyhýbá se zodpovědnosti, a pokud to jen trošku jde, zásadně nic neslibuje. Pokud je konečně k nějakému závazku donutíte, pravděpodobně se z něj budou snažit vylhat. Pokud tedy nejde o věci spojené s láskou, tam byste totiž jen těžko hledali spolehlivější a věrnější jedince.

  • 5.

    Lev (23. 7. - 22. 8.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lvi jsou hrdé, přímé a sebejisté osobnosti, takže se můžete zpravidla spolehnout, že cokoliv vám řeknou, je čistá pravda. Při lži je můžete nachytat jedině v případě, že potřebují chránit svou čest, důstojnost, postavení nebo rodinu. Jinak je lhaní zcela pod jejich důstojnost. Že mohou pravdou někomu ublížit? To je pro Lvy daň, kterou jsou ochotni zaplatit.

    2240674:gallery:true:true

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Panny jsou bezpochyby nejupřímnějším, nejvěrnějším a nejloajálnějším znamením zvěrokruhu. Občas si sice rády podrbou a zasmějí se na účet někoho jiného, ale těžko byste se od nich dočkaly vypočítavé nebo zlé lži. Problémem ale je, že nepříjemnou pravdu z nich musíte často doslova dolovat. Pro Panny je děsivé, že by vám měly ublížit něčím, co řekly, proto zpravidla raději mlčí.

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 22. 10.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    V běžném provozu a každodenních situacích jsou Váhy upřímné až do morku kostí. Jakmile se ale jedná o opravdu důležité věci, hrají na úplně jiném stadionu. Někdy Váhy dokonce zacházejí tak daleko, že zcela záměrně lžou samy sobě tak dlouho, dokud se nepřesvědčí o tom, čemu věřit chtějí. Pokud s nimi chcete žít v upřímném svazku, naučte se jim naslouchat a pozorně je pozorujte. Jedině přímou konfrontací totiž dokážete docílit toho, aby nelhaly ani vám, ani sobě.

  • 8.

    Štír (23. 10. - 21. 11.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Štíři jsou natolik upřímní, pravdomluvní a otevření, až to často bývá jejich okolí doslova nepříjemné. Štír vám na rovinu řekne, co si myslí a co cítí. Ovšem včetně případů, kdy to rozhodně není nic hezkého. Je příliš hrdý na to, aby se snížil k něčemu takovému, jako je lež, byť by měla být milosrdná. Navíc si ze zásady zakládá na své nebojácnosti, takže je přesvědčený, že zvládne jakoukoliv reakci. Pokud nejste připraveni unést pravdu, neptejte se na ni Štírů.

  • 9.

    Střelec (22. 11. - 21. 12.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Střelci z celého svého srdce nenávidí lež, přetvářku a neupřímnost. U druhých. Na sebe bohužel už tak přísní nejsou. Pravděpodobně vám nebudou lhát proto, aby něčeho dosáhli. S milosrdnou lží ale problém nemají, stejně jako vám pravděpodobně neřeknou čistou pravdu, pokud by měla vyústit v konflikt nebo narušení jejich pohodlí. Střelci mají ve zvyku žít ve vlastním světě a podle něj si modifikovat realitu. Ať se vám to líbí, nebo ne.

    2240674:gallery:true:true

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 19. 1.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Kozorozi jsou přímo pověstní tím, že nejdřív dlouho přemýšlejí a pak teprve něco řeknou nebo udělají. Mají doslova hrůzu z toho, že by v něčem neobstáli, takže se zpravidla drží pravdy a upřímnosti, která je pro ně nejjednodušší. Na lži je tak můžete nachytat jedině v případě, že se snaží zakrýt nějakou svou chybu. Vzhledem k tomu, že je ale dělají jen opravdu zřídkakdy, příliš často je lhát neuvidíte.

  • 11.

    Vodnář (20. 1. - 18. 2.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Vodnáři nejsou zrovna znamením, které byste mohli představovat jako vzor ctnosti a upřímnosti. Nenechte se ale mýlit. Drobné lži jsou u nich sice na denním pořádku, avšak zpestřují si s nimi život spíš ze sportu. Jakmile s nimi řešíte opravdu důležité a zásadní věci, dokážou vás odzbrojit svou naprostou a bezelstnou upřímností. Když se ale příliš o nic nejedná, příliš nespoléhejte na to, že to, co vám slíbili, také dodrží.

  • 12.

    Ryby (19. 2. - 20. 3.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lidé narození ve znamení Ryb jsou rození diplomaté a většinou vám neřeknou ani pravdu, ani lež. Jejich záměrem není podvádět, ale až příliš často se setkali s tím, že měli naprosto opačný názor než jejich okolí, což je dokáže spolehlivě znejistit. Raději se proto nepřiklánějí ani k jedné z variant, hledají všechna pro a proti, zkoumají souvislosti a nakonec nechají konečné slovo stejně na vás. Tím, jestli s vámi souhlasí, nebo si myslí opak, si tak pravděpodobně nikdy nemůžete být úplně jistí.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz