Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Horoskop starých Řeků: Jaké je vaše znamení podle antické mytologie?

/
  • Který z řeckých bohů nad vámi drží ochrannou ruku?
    Který z řeckých bohů nad vámi drží ochrannou ruku? (genzoman.deviantart.com)
    8. května 2015 ● 06:00

    Stejně jako klasický zvěrokruh, pracuje i ten řecký s dvanácti znameními. Ty jsou pojmenovaná podle antických řeckých bohů a bohyň. Kdo z nich vládne právě vám a co to vypovídá o vaší osobnosti?

  • 1.

    Ares (21. 3. - 19. 4.)

    Ares
    Ares
    Autor: genzoman.deviantart.com
    Arés byl řeckým bohem války a byl jedním z mála dětí, které měl Zeus se svou manželkou Herou. Typickými vlastnostmi tohoto boha i lidí narozených pod jeho nadvládou jsou vznětlivá, přímá povaha a ochota rvát se za svoji pravdu až do poslední kapky krve. Jedinci narození v tomto znamení velmi rozlišují mezi ženským a mužským světem a mají velmi silnou sexualitu. Žijí okamžikem, touží po výhře a mají obrovskou odvahu. Na druhou stranu jednají bez přemýšlení a často je ovládá jejich ego.

     

    Náš tip: Jací jste podle egyptského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 2.

    Afrodita (20. 4. - 20. 5.)

    Afrodita
    Afrodita
    Autor: genzoman.deviantart.com
    Nad vaším znamením stojí bohyně lásky Afrodita, která popletla hlavu nejednomu bohu i smrtelníkovi. Do vínku vám propůjčuje okouzlující, avšak trošku lehkomyslnou povahu. Spoléháte se, že všechno se nějak vyřeší samo a že žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří. Život je pro vás cestou plnou prožitků. Přestože umíte přijmout zodpovědnost nad něčím, na čem vám opravdu záleží, u maličkostí si s tím hlavu nelámete. Věrnost ve vztahu se vás týká až v případě, že najdete někoho, po jehož boku si skutečně dokážete představit zbytek svého života. Do té doby se řídíte heslem: Po nás potopa.

     

    Náš tip: Jací jste podle aztéckého horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 3.

    Hermes (21. 5. - 20. 6.)

    Hermes
    Hermes
    Autor: genzoman.deviantart.com
    Božský posel Hermés propůjčuje jedincům narozeným v jeho znamení celoživotní hravost. Jste věčnými dětmi, v tom nejlepším slova smyslu. Občas sice jednáte trošku nezodpovědně a zkoušíte, co všechno si můžete dovolit, ale vaše přátelská, vstřícná a bezprostřední povaha vás většinou vytáhne z každého maléru. Vaše záliby bývají velmi pestré – od cestování přes literaturu až po sport. Máte kolem sebe hodně přátel a zpravidla vedete čilý společenský život.

     

    Náš tip: Jací jste podle keltského stromového horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 4.

    Artemis (21. 6. - 22. 7.)

    Artemis
    Artemis
    Autor: genzoman.deviantart.com
    Bohyně lovu, zvířat a rostlin Artemis na svých bedrech nesla zodpovědnost za všechno živé a bezbranné na zemi. Stejná zodpovědnost a láska k přírodě a zvířatům je vlastní i vám. Máte velmi idealistickou povahu, těžko se smiřujete s bezprávím a snažíte se chránit a pomáhat všem, kteří to potřebují. Máte velmi silně vyvinutou intuici. Vaší nevýhodou ale je, že jste až příliš empatičtí a často si děláte starosti s něčím, co vlastně není váš problém. Když milujete, milujete absolutně a bezpodmínečně.

     

    Náš tip: Jací jste podle mayského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 5.

    Apollon (23. 7. - 22. 8.)

    Apolon
    Apolon
    Autor: genzoman.deviantart.com
    Stejně jako bůh slunce, světla a umění Apollon jste i Vy velmi kreativní jedinci. I když se nemusí jednat právě o umělecké sklony, máte minimálně jeden talent, kterým opravdu vynikáte a kterého jste si vědomi. Jedinci narození v tomto znamení jsou zpravidla optimisté a extroverti. Milujete společnost a často jste její ozdobou. Máte silné morální zásady, ale nikomu je nevnucujete. Ve vaší povaze se ale projevuje i jistá marnivost. Potrpíte si na všechno, co je hezké, a ani trpělivost nepatří zrovna mezi vaše nejsilnější stránky.

     

    Náš tip: Jaký je váš osud podle horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 6.

    Persefona (23. 8. - 22. 9.)

    Parsefona
    Parsefona
    Autor: genzoman.deviantart.com
    Přestože byla Persefona bohyní podsvětí a ženou boha podsvětí Háda, byla také bohyní jara. Jedincům, narozením v jejím znamení propůjčila svoji citlivou a jemnou povahu. Vaše duše je až posvátně čistá a vy byste pro druhé udělali prakticky cokoliv, o co vás požádají. Dejte si ale velký pozor, abyste se nenechali snadno zneužít. Jste spíše introverti a ve společnosti se necítíte úplně ve své kůži. Máte několik dobrých přátel, kterým se svěřujete. Jste láskyplní, citliví a máte smysl pro spravedlnost.

     

    Náš tip: Jací jste podle arabského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 7.

    Themis (23 .9. - 22. 10.)

    Themis
    Themis
    Autor: genzoman.deviantart.com
    Themis byla ztělesněním božského řádu, zákona a zvyku. Stejně jako ona jste i vy velmi organizovaní a máte smysl pro řád a pořádek. Vaší životní stabilitou je rodina a vaši blízcí. V otázkách manželství, partnerství a nevěry jste nekompromisní, pokud vás jednou někdo zradí, nikdy mu to neodpustíte. V práci jste tahouny týmu a vaši zaměstnavatelé moc dobře vědí, co ve vás mají. 

     

    Náš tip: Jací jste podle hebrejského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 8.

    Hádes (23. 10. - 21. 11.)

    Hades
    Hades
    Autor: genzoman.deviantart.com
    Nejstarší z řeckých bohů a bůh podsvětí Hádés je často zobrazován jako negativní postava, kterou neměl nikdo příliš v lásce. V menší míře se tyto věci mohou dít i jedincům narozeným pod nadvládou Háda. Jste sebevědomí, avšak poměrně uzavření lidé. Nikoho si jen tak nepouštíte k tělu a nemáte ve zvyku šířit klepy. Právě kvůli tomu vás lidé mohou považovat za arogantní. Těžko by ale mohli být víc vzdálení od pravdy. Jste velmi zodpovědní a máte silnou sexualitu. S věrností nemáte problém, pokud jste v partnerství spokojení.

     

    Náš tip: Jací jste podle tibetského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 9.

    Zeus (22. 11. - 21. 12.)

    Zeus
    Zeus
    Autor: genzoman.deviantart.com
    Narodili jste se ve znamení, kterému nevládne nikdo jiný než samotný Zeus. Stejně jako on máte problém se závazky. Ne, že byste museli nutně zplodit také tolik nemanželských dětí, ale nesnesete, když vás někdo nebo něco svazuje. Potřebujete svoji svobodu. Jste volnomyšlenkáři a milujete poznávání nového, ať už jde o cizí země, kuchyně nebo osoby. Máte velmi vstřícnou, přátelskou povahu a silné kouzlo osobnosti. Také proto jste ve společnosti velmi oblíbení.

     

    Náš tip: Jací jste podle buddhistického horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

     

  • 10.

    Kronos (22. 12. - 19. 1.)

    Kronos
    Kronos
    Autor: genzoman.deviantart.com
    Kronos nebyl antickým bohem, ale nejmladším z Titánů a otcem Dia, Háda a Poseidóna. Stejně jako on jste i vy velmi prozřetelní a snažíte se svůj život do posledních detailů naplánovat. Nečekané situace vás vyvádějí z rovnováhy, proto se jim snažíte předcházet. Jste velmi cílevědomí a zodpovědní. Své city nedáváte příliš najevo, rozhodně to ale neznamená, že byste byli chladní. Pokud skutečně milujete, dokázali byste pro svého partnera položit život

     

    Náš tip: Jací jste podle keltského zvířecího horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 11.

    Úranos (20.1. - 18.2.)

    Uranos
    Uranos
    Autor: genzoman.deviantart.com
    Uranos byl bohem nebe, nebem samotným, prvním vládcem po počátečním Chaosu a otcem 12 Titánů. Přestože podle řecké mytologie neměl příliš mnoho dobrých vlastností, to, co propůjčuje svému znamení, je volnomyšlenkářská povaha a neustálá "hlava v oblacích". Jste věčnými snílky, mistry ve stavění vzdušných zámků a velmi kreativními jedinci. Jste přátelští a společenští, ale současně milujete samotu. Vaší silnou stránkou je loajálnost a velká míra tolerance. Nikoho nesoudíte a jste toho názoru, že všichni jsou si rovni. Věříte svým zásadám a jste vždy připraveni je hájit.

     

    Náš tip: Jací jste podle demonického černého horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 12.

    Poseidon (19. 2. - 20. 3.)

    Poseidon
    Poseidon
    Autor: genzoman.deviantart.com
    Poseidon, bůh moří a oceánů, propůjčuje svým zrozencům velmi klidnou, přemýšlivou povahu. Jste tichá voda, od které by nikdo nečekal žádné drama. To ovšem přestává platit v okamžiku, kdy vám přeteče pomyslný pohár trpělivosti. Pokud jste nespokojení, dokážete to dát velmi důrazně najevo. Sice není snadné dočkat se od vás hlasitých scén, vaše tiché mlčení a chlad však dokáží vyděsit mnohem víc. Máte svoje názory, které nikomu nenutíte a ani se s nimi příliš nesvěřujete. Jste zdravě sebevědomí a cílevědomí, ale současně jste přesvědčení, že nic nemá cenu získávat za každou cenu.

     

    Náš tip: Jací jste podle horoskopu křestního jména? ZJISTÍTE TO ZDE.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz