Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kam na dovolenou podle hvězd: Štírům sedí romantika, Blížencům dobrodružství

/
  • K moři nebo do hor? Zeptejte se hvězd, kde vám bude nejlépe
    K moři nebo do hor? Zeptejte se hvězd, kde vám bude nejlépe (shutterstock.com)
    29. května 2015 ● 06:00

    Právě teď je nejvyšší čas naplánovat si dovolenou a není důvod, proč byste to letos nemohli zkusit trošku jinak. Charakteristika vašeho znamení vám napoví, jaká destinace je pro vás jako stvořená. Kam byste se měli letos vydat podle astrologie?

  • 1.

    Beran (21. 3. - 19. 4.)

    beran
    beran
    Autor: shutterstock.com
    Jako Beran máte nutkavou potřebu neustále zkoušet své limity. Nemusí to nutně znamenat, že máte vyrazit jen s batohem napříč Antarktidou nebo strávit celou dovolenou lezením po horách. Na povalování u moře vás ale taky neužije. Naplánujte si letos aktivní dovolenou nebo vyrazte do velké světové metropole, ve které se budete muset zorientovat. Záleží jen na vás, které ze svých limitů máte chuť překonávat.

     

  • 2.

    Býk (21. 4. - 20. 5.)

    býk
    býk
    Autor: shutterstock.com
    Jestli nějaké znamení opravdu miluje odpočinek, hýčkání a nicnedělání, pak jste to vy, milí Býci. Ať už máte prostředky na to, abyste se vydali za exotikou, nebo potřebujete dovolenou spíš v levnější destinaci, určitě si dopřejte all inclusive. Povalování na pláži v houpací síti a s koktejlem v ruce nebo prodloužený víkend strávený v lázních v Budapešti jsou přesně to pravé pro vás.

     

  • 3.

    Blíženci (21. 5. - 20. 6.)

    blíženci
    blíženci
    Autor: shutterstock.com
    Jako Blíženci potřebujete během svých cest zažívat pořád něco nového. Každý den ve stejném hotelu a na stejné pláži pro vás rozhodně nezní jako odpočinek, který byste si představovali. Ideální pro vás bude vybrat si destinaci, ve které můžete navštívit víc měst, nebo být jeden den u moře a druhý v horách. Zkuste objevit třeba všechny krásy Irska nebo se vydejte do Chorvatska a kromě kamínkových pláží prozkoumejte i romantické uličky Dubrovníku.

     

  • 4.

    Rak (21. 6. - 22. 7.)

    rak
    rak
    Autor: shutterstock.com
    Všude dobře, doma nejlíp – takové je heslo Raků. Ačkoliv by se to některým znamením mohlo zdát jako nuda, nebojte se vzít si dovolenou a prostě ji strávit na chalupě. Pokud se nechcete smířit s tím, že byste letos nevytáhli paty z Čech, najděte si nějaké klidné místo, ideálně v horách, a vyjeďte na rodinnou dovolenou, vezměte partnera, děti nebo vnoučata – nebo klidně všechny naráz. Čím víc lidí, které máte rádi, s vámi pojede, tím si dovolenou víc užijete.

     

  • 5.

    Lev (23. 7. - 22. 8.)

    lev
    lev
    Autor: shutterstock.com
    Pro Lva je život nikdy nekončící zábava a o dovolené to platí dvojnásob. V žádném případě se nedomlouvejte na dovolené v místě, kam se vám moc nechce. Pokud totiž nebude všechno podle vás, budete naštvaní a nebudete se zdráhat dát to všem patřičně najevo. Týden dovolené by se tak mohl snadno změnit na pořádně dlouhou noční můru. Kam byste měli vyrazit? Ideálně na jih, kde pálí sluníčko, lesknou se písčité pláže a večer začíná párty, která končí až nad ránem.

     

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    panna
    panna
    Autor: shutterstock.com
    Pro Panny je dovolená synonymem odpočinku a načerpání energie. Na žádné drama ani šplhání po horách rozhodně nejste zvědaví. To ale neznamená, že musíte celý týden strávit vleže a s knihou (i když byste se vůbec nezlobili). Vydejte se k moři, kde bude kromě pláží také malé městečko, kde si budete moci dát kávu a nasávat místní atmosféru. Skvěle si odpočinete také v létě v Alpách při nenáročných procházkách panenskou přírodou.

     

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 22. 10.)

    váhy
    váhy
    Autor: shutterstock.com
    Jako romantické a obětavé Váhy budete nejspokojenější tam, kde se bude líbit i vaší drahé polovičce. Hlavně ale musíte na dovolenou vyrazit společně, jinak to pro vás nebude ten pravý odpočinek. Vyrazte na dovolenou někam, kde si můžete užít jeden druhého. Jste-li sami, vydejte se do romantických Benátek nebo do Paříže, s dětmi pak zamiřte k moři, a to do hotelu, kde mají skvěle vybavený dětský koutek, animační programy nebo večerní hlídání v ceně ubytování.

     

  • 8.

    Štír (23. 10. - 21. 11.)

    štír
    štír
    Autor: shutterstock.com
    Ač by se vám to mohlo zdát divné, pro Štíry je ideální taková dovolená, která je plná romantiky. Nepředstavujte si pod tím ale nocování pod stanem a pozorování hvězd. Afrodiziakální večeře na břehu moře nebo vodního kanálu a následný bouřlivý sex až do rozednění se té ideální dovolené totiž přibližují podstatně víc. Pro Štíry je ideální destinací také místo, kde můžou obdivovat dávno zapomenutou historii nebo architektonické památky. Vášnivá Barcelona nebo uvolněný Řím jsou města pro vás jako stvořená.

     

  • 9.

    Střelec (22. 11. - 21. 12.)

    střelec
    střelec
    Autor: shutterstock.com
    Není žádným tajemstvím, že druhým jménem Střelců je "cestovatel". Doslova milujete objevovat cizí země, kultury i kuchyně a raději jedete během roku na čtyři malé dovolené než na jednu pořádnou. I když ani tou samozřejmě nepohrdnete. Máte v oblibě dovolenou, která má nějaký cíl, kterou si můžete naplánovat. Pak můžete s radostí objíždět všechna místa, která jste si vysnili. Ideální je pro vás taková cesta, během které se můžete plavit, ale není to podmínkou. Dovolenou snů je pro vás objevovat přírodu Nového Zélandu nebo krásy Thajska. I v evropských městech plných historie  si ale přijdete na své.

     

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 19. 1.)

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: shutterstock.com
    Ideální dovolená pro Kozorohy? Taková, kterou si mohou dovolit. I když by to nahlas nikdy nepřiznali, Kozorozi nemůžou mít z podstaty radost z dovolené, na kterou museli půl roku šetřit a druhý půlrok se z ní vzpamatovávat. Na vaši obranu – jste velmi nenároční a bude se vám líbit jak na Lipně pod stanem, tak v pětihvězdičkovém hotelu v Dubaji. Vydejte se raději do přírody než do města. Stresu kolem sebe máte každý den až až a příroda vás dokáže uklidnit a povzbudit. Pokud budete navíc moci strávit večer v klidu a s dobrým, lokálním jídlem, budete nejšťastnější na světě.

     

  • 11.

    Vodnář (20. 1. - 18. 2.)

    vodnář
    vodnář
    Autor: shutterstock.com
    Pokud si chcete letošní dovolenou opravdu užít, nedělejte kompromisy, milí Vodnáři. Vyrazte někam, kde to neznáte a kde nepotkáte davy turistů. Raději do Vietnamu než do Thajska a spíše do horské chatrče než do špičkového resortu. Musíte mít pocit, že jste objevitelé a že vaše dovolená se liší od všech, které jste doposud zažili. Na dovolenou vyrazte raději ve třech než jen ve dvou. Budete tak mít jistotu, že se vaši spolucestovatelé zabaví v okamžicích, kdy vy se vydáte zkoumat na vlastní pěst.

     

  • 12.

    Ryby (19. 2. - 20. 3.)

    Ryby jsou ideálními společníky na dovolenou. Vezměte je někam, kde jsou moře, oceán, jezero, fjord nebo alespoň řeka, a jsou prakticky spokojené. Jako Ryba jste mimořádně nekonfliktní a nesobecké znamení, takže se rozhodně nebudete hádat při výběru destinace. Pár romantických míst, čistá příroda a voda a budete spokojeně vrnět. Počítejte ale s tím, že i na dovolené potřebujete chvilku času, abyste mohli být jen sami se sebou a svými myšlenkami. Naplánujte si ji proto tak, aby vaše drahá polovička měla co dělat. Přímořské město s obchody a galeriemi je pro vás prostě naprosto ideální.

     

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz