Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Býci nesnášejí stěhování a Panny chaos: Které situace jsou pro vás noční můrou?

/
  • Některá znamení jsou k nachlazení náchylnější
    Některá znamení jsou k nachlazení náchylnější (profimedia.cz;abl)
    24. června 2015 ● 06:00

    Jsou lidé, kteří se hroutí při jakémkoliv náznaku konfliktu, pro jiné je každodenní nevzrušivou rutinou, jako například čištění zubů. Někdo má strach z rozchodu, jiný se hroutí z dopravní zácpy. Každé znamení zvládá nějaký druh stresu lépe, jinou situaci naopak hůře. Co rozčílí Váhy a co nedávají Panny? My to víme a také víme, jak na to! Až budete mít příště pocit, že váš kolega je na pokraji nervového zhroucení, vzpomeňte si na náš horoskop: budete o krok napřed a budete vědět, jak s tím naložit!

  • 1.

    Beran

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Pokud někdo ve vašem okolí nezvládá čekání, pak je nejspíš narozen ve znamení Berana. Trpělivost jim do vínku opravdu dána nebyla. Fronty, čekárny, automobilové zácpy, čekání na výsledky testů – těhotenských, u lékaře, ve škole – to vše je pro Berany noční můrou. Trpělivost se ale dá trénovat: zkuste mít nejprve realistická očekávání. Opravdu si myslíte, že na poště budete sami? Že jsou všichni rychlí jako vy? Zkuste si najít situaci, která vás vytáčí nejvíce, a zamyslet se nad tím, jak ji zvládnout lépe. Až se v této situaci budete cítit lépe, zkuste přejít k další.

  • 2.

    Býk

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Býk je symbolem klidu a stability. Proto je jasné, že nejvíce ho stresují přesuny. Zabalit si, někam odjet, vybalit, zase zabalit... Pro Býky je toto vše synonymem chaosu. Vrcholem hrůzy je pro ně stěhování. Pokud máte v rodině Býka, nedivte se, když ho během stěhování najdete ukrytého pod peřinou. Tady pomůže důkladné plánování a příprava. Snažte se všemi možnými způsoby získat nad situací kontrolu. Pište seznamy úkonů, popisujte krabice a nezapomeňte si občas zarelaxovat.

  • 3.

    Blíženci

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Volnomyšlenkářští Blíženci nesnesou příliš podrobné plány a zaúkolování. Pokud dostanou příliš jasné pokyny nebo rozpis činnosti, jsou okamžitě otráveni. A to se týká jak úkolů v práci, tak například plánování dovolené nebo toho, co podniknout večer. Jakmile nemají prostor pro improvizaci, mají pocit, že je ohrožena jejich nezávislost. Pokud máte například podřízené Blížence, snažte si jim nechat prostor pro vlastní realizaci. Blíženci se vám odmění vlastní kreativitou.
  • 4.

    Rak

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Rozchod je Raky často vnímán jako konec smysluplného života. Mají pocit, že s milovaným partnerem ztrácejí sami sebe. I když jim rozum leckdy říká, že tahle cesta je pro ně nejlepší, Raci se v tomto období prostě ztrácejí sami v sobě. Tady pomůže čas a trpělivost a podpora okolí.

  • 5.

    Lev

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Jestli někdo ve vašem okolí často šílí z toho, že věci nejdou podle něj, pak je to nejspíš Lev. Lvi si dokážou poradit v mnoha situacích, pokud se ale jejich plány bortí, dokáže je to pořádně rozzuřit. Pokud všechno funguje tak, jak oni chtějí, fungují také oni. Pokud ne, běsní. A mají tendence všechno patřičně dramatizovat. Pokud ve vašem okolí pobíhá řvoucí Lev, bude nejlepší, když se mu vyhnete a počkáte, až jeho oheň vyhasne.
  • 6.

    Panna

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Chaotický spolubydlící. Kolega, který nedodržuje termíny a komplikuje život ostatním, kamarádka, která mění názory, a šéf penzionu, který slíbí snídani v osm, a vykašle se na ni. Ti všichni hatí Pannám jejich do minuty naplánovanou činnost a dělají jim v životě nepořádek. Improvizace není nic pro ně a každá změna v plánu je děsí. Pokud mezi ně patříte i vy, snažte se své plány trochu rozvolnit. Uleví se vám i vašemu okolí.

  • 7.

    Váhy

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Váhy udělají všechno pro to, aby se jakémukoliv konfliktu vyhnuly velkým obloukem. Ne, tito jedinci ho nevnímají jako výzvu k tomu, aby řekli, co si myslí. Ani netouží po tom, pohádat se a "vyčistit ovzduší". Raději budou všechno hladit, hladit a uhlazovat. Pokud si chcete něco vyjasnit s Váhou, jděte na to přes konstruktivní debatu a zdůrazněte vaši potřebu se dohodnout. Váhy to náležitě ocení.
  • 8.

    Štír

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Vyrovnat se s nevěrou je těžké pro každého. Pokud ale někomu hvězdy nedopřály rychlý odraz ode dna, pak je to Štír. Nedokáže si ji vysvětlit, nedokáže ji odpustit. Intimní vztah a důvěra jsou pro něj zásadní hodnoty a jejich narušení je hluboce raní. Jed z takové životní rány dokáže působit i několik let a Štír ho čas od času ucítí, i když už měl pocit, že svou bolest pohřbil dostatečně hluboko. Pokud chcete znovu získat Štírovu důvěru, obrňte se trpělivostí a počítejte s tím, že se to nemusí povést vůbec.

  • 9.

    Střelec

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Střelec miluje pohyb, vítr a změnu. Jakýkoliv pocit ustrnutí ho vyděsí tak, že musí okamžitě jednat. Jakmile má pocit, že je k něčemu příliš připoután nebo že je něčím svazován, trhá okovy a mizí. Ať se to týká vztahů, práce, bydlení a podobně. Pokud chcete se Střelcem vycházet a nechcete se bát, že vám zmizí, dejte mu dostatek svobody a prostoru. V práci, ve vztahu, v rodině. Střelec potřebuje pohyb.

  • 10.

    Kozoroh

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Kozoroh nesnese nejistotu. Finanční, nejistotu ve vztahu, ale především v práci. Představa ztráty zaměstnání je pro něj doslova peklo. Pro zaměstnavatele bývají dobrými a loajálními pracovníky. Své práce si totiž váží. A kdyby náhodou přece jen došlo na nejhorší, na ně si nikdo nepřijde. Mají totiž v záloze nejméně šest plánů pro případ nejvyšší nouze. Takže pokud vás kamarád Kozoroh už zase otravuje s tím, že se bojí vyhazovu, mějte pro něj pochopení. To hvězdy...

  • 11.

    Vodnář

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Vodnáři se odmítají smířit s tím, že život není fér. Ano, už v mateřské škole se mohli a mnohokrát na vlastní kůži přesvědčit, že nespravedlnost vládne světu. Oni na to ale odmítají přistoupit. Jakmile se stanou svědky neférového jednání, zatmí se jim před očima a jsou vzteky bez sebe. Často se pouštějí do nerovných bojů a předem prohraných bitev. Vysvětlovat jim, že život už je holt takový, nemá cenu. Vaše jediná šance je hlídat je, aby si během nějakého boje za spravedlnost moc nenatloukli.

  • 12.

    Ryby

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ryby potřebují plout svým vlastním tempem. Proto nesnášejí unáhlená rozhodnutí. Ryby nikdy nekupují oblečení bez vyzkoušení, myčku bez podrobného nastudování a porovnání nejméně deseti typů. Bohužel dnešní rychlá doba Rybám moc nepřeje a ne vždycky mají možnosti si vše důkladně promyslet. Pokud to jde, nenuťte Ryby k příliš rychlému rozhodování: vidí v tu chvíli rudě a tím nezískají ani ony, ani vy.

Autor: is

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz