Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hubněte podle znamení: Jaké chyby děláte a která dieta je pro vás neúčinnější?

/
  • Jaké chyby při hubnutí dělá vaše znamení?
    Jaké chyby při hubnutí dělá vaše znamení? (shutterstock.com)
    3. července 2015 ● 06:00

    Proč někteří lidé zvládají hubnout s krabičkami, a vám se to pořád ne a ne dařit? Cvičíte, ale kila pořád nejdou dolů? Možná jen nevyužíváte tu dietu, která vyhovuje vašemu znamení. Chtějí Panny soutěžit s kolegy? Je pro Ryby jednoduché plánovat jídelníček? Jaké hubnoucí návyky vyhovují právě vašemu znamení?

  • 1.

    Beran

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Všem, kdo se narodili ve znamení Berana, nedělá problém skočit do něčeho po hlavě. Nepřemýšlejte moc dlouho, zkuste si najít na internetu jídelníček pro redukci váhy a začněte hned zítra. Ideální by bylo najít si někoho, kdo do toho půjde s vámi. Berani jsou soutěživí a hubnoucí kolega vás bude motivovat k dosažení lepších výsledků! Pozor – Berani často očekávají výsledky příliš rychle. Ideální hubnutí je ale půl kila za týden, tak na to při vážení myslete.
  • 2.

    Býk

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pro Býky je jídlo podstatnou součástí jejich života. Milují vše, co je s jídlem spojené, a to od nákupu ingrediencí přes vaření až po jeho konzumaci. Proto se pro ně absolutně nehodí dieta, při které by hrozil prázdný žaludek. Býkům často stačí málo: jen si uvědomit, že i dietní jídlo přináší bohatý gastronomický zážitek. Zkuste se zamyslet, jestli by ve vašem jídelníčku nešlo nahradit přílohy zeleninou, omezit cukry a přidat bílkoviny. Místo řízku s bramborovým salátem si dejte lososa s vařeným bramborem, místo dvou rohlíků k snídani zkuste jeden a rajčata. Radost z jídla nezmizí a přibude ještě dobrý pocit z volných kalhot.
  • 3.

    Blíženci

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Energičtí Blíženci dokážou skvěle stíhat a kombinovat mnoho věcí: pro vás je tedy ideální spojit dietu s cvičením. Zamyslete se také nad svými stravovacími návyky – nejste zvyklí jíst často v poklusu, ráno při oblékání, cestou z práce při čekání na tramvaj? Jídlo si pak nevychutnáte a sníte toho podstatně více, než kdybyste seděli v klidu. Stanovte si pevný čas na jídlo a na cvičení a zakažte si fast foody! Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.
  • 4.

    Rak

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Rak je starostlivé a pečující znamení, a jídlo je tak pochopitelně ve středu jeho zájmu. Umí připravit zdravá a vyvážená jídla, a většinou to tak i dělá. Pokud má nadváhu, je to zřejmě proto, že jídlo je pro něj způsob, jak zahnat stres, smutek nebo jiná emocionální strádání. Pro Raky platí: až budete příště vyčerpaní, bez nálady nebo smutní, zkuste si jít raději zaběhat. Zavolejte kamarádovi, jděte se projít. Pokud tohle Rak zvládne, váha se během pár měsíců upraví sama. Rak vládne žaludku. Uvidíte tedy, že pokud se vyvarujete přejídání, zbavíte se i zažívacích obtíží.
  • 5.

    Lev

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lev potřebuje být obdivován a v centru pozornosti. Nemá problém vytyčit si cíl a jít za ním – ať je to více se hýbat nebo změnit jídelníček. Musí ovšem cítit podporu a zájem svého okolí. Pokud se v něm naopak vyskytne někdo, kdo jeho snahy shazuje, Lva to rozhodí. Ignorujte tedy uštěpačné poznámky od svých kolegů na adresu vašeho jídelníčku ve stylu: salát je pro ženský, dej si s náma pořádnej kus špeku... Zatněte zuby a za chvíli vaše vypracované tělo a pekáč buchet zavřou přechytralým kolegům ústa.
  • 6.

    Panna

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Panny jsou královny seznamů a plánování. Aby uspěly při snižování váhy, musí mít vše naplánované: nejdřív jídelníček na týden, potom seznam, co je třeba koupit, potom přijde na řadu pečlivý rozpis, co přesně a v jakém množství sníst. Zkuste tedy krabičkovou dietu, vaše znamení má nejlepší předpoklady zvládat si ji připravovat samostatně doma. A zkuste ve své stravě zvýšit podíl zeleniny a ovoce koupených na trzích. Zde nejsou ty chemicky ošetřené kousky. Teď v létě máte ideální příležitost.
  • 7.

    Váhy

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Váhy musí prostudovat mnoho a mnoho textů, než se rozhodnou, která dieta bude pro ně ta nejlepší. A pokud se už pro nějakou náhodou rozhodnou a začnou s ní, velice často se během pár dnů objeví nové informace, a Váhy tak svůj plán ruší. Pokud do toho tedy chcete opravdu jít, vyberte si jednu dietu a té se držte. A pokud je to problém, zkuste poradit se s odborníkem a nechat si udělat jídelníček přímo sobě na míru. Na výsledku brzy poznáte, že se to vyplatilo.
  • 8.

    Štír

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Štíři se umějí zaměřit na svůj cíl a vytrvat. Toto znamení má díky své motivaci a vytrvalosti šanci na úspěch. Ten tedy můžete podpořit tím, že nikomu ze svého okolí neřeknete, že měníte svůj jídelníček. Při chvále, jak dobře vypadáte, se jen tajemně usmívejte. Nezapomeňte na dostatek vlákniny – Štír je spojován se střevem a ti zrození v jeho znamení často trpí zácpou. Mimochodem – i to může být jedna z příčin vaší nadváhy.
  • 9.

    Střelec

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Střelec miluje výzvu. Pokud se rozhodne, že do toho jde, vrhne se do toho po hlavě. Do nové stravy, do cvičení, do čehokoliv. Odradit ho mohou dva problémy: jakožto znamení se sklonem k hojnosti a lehkému přehánění si dává nereálné cíle. A výsledky chce rychle. Jeho očekávání jsou veliká, brzy přicházejí zklamání a tendence zkusit něco jiného. Střelci, stanovte si reálné cíle! Půl kila týdně je optimální, není třeba to hrotit. Pozor na skryté tuky – nejíte jich moc? Jsou například v uzeninách, v sýrech, v jogurtech, paštikách i pečivu.
  • 10.

    Kozoroh

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Kozoroh je naopak ten, který neočekává rychlé výsledky. Miluje výzvy, ale čím komplikovanější, tím lepší. Pro Kozorohy je ideální udělat tlustou čáru za minulostí a začít od nového týdne se zbrusu novým režimem, který se bude týkat jídla, pohybu, ale i denního režimu. Pro vás je tedy ideální začít tím, že si naplánujete cvičení. Zkuste aerobik nebo tanec. Pokud si dáte pořádně do těla, na nezdravé potraviny ani nebudete mít chuť. Podívejte se také na to, jestli má vaše tělo dostatek vápníku.
  • 11.

    Vodnář

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Vodnář miluje dělat věci po svém. Zapomeňte tedy na dietní plány z internetu nebo z časopisů. Ty vás nebudou dlouho bavit. Najděte si zdravé varianty jídla sami a těch se potom držte. Vodnáři také nebudou častými návštěvníky posiloven a tělocvičen. Mnohem více jim vyhovuje začít jezdit do práce na kole, chodit z práce delší procházkou, najít si po cestě schody a ty vyběhnout, případně se naučit posilovat během luxování, žehlení nebo jiných činností. Zkuste tedy třeba běhat – pohyb spojený s objevováním nových míst je něco přesně pro vás.
  • 12.

    Ryby

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Ačkoliv vodní znamení, Ryby mívají tendenci nedostatečně pít. Jejich potřeba vody je obří, ne všichny Ryby ji ale během hektických dnů umějí naplnit. A často mnohdy místo po pití sáhnou rovnou po jídle. I to může být příčinou jejich nadváhy. Zaměřte se tedy nejprve na pitný režim. Ryby mají rády, pokud jdou věci hladce, začít s novou dietou je může trochu stresovat. Proto je ideální zařadit do denního režimu také meditaci, jógu nebo relaxaci. Pomohou lépe se vyrovnat se změnami.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz