Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Střelci často urazí druhé a Štíři neumějí odpouštět: Jaké máte špatné návyky?

/
  • ...
    ... (shutterstock.com)
    8. července 2015 ● 06:00

    Nikdo není dokonalý. Každý má nějaké špatné vlastnosti, někdo o nich ví a někdo si myslí, že je před druhými dokáže skrýt. Proč někdo neustále soutěží s druhými a jiný zase nesnese kritiku? Každé znamení má své silné stránky, ale i zlozvyky. K jakým špatnostem mají tendenci jednotlivá znamení a jak se s tím dá bojovat?

  • 1.

    Beran

    beran
    beran
    Autor: shutterstock.com
    Berani jsou extrémně soutěživí. Určitě jim to přináší velkou motivaci a touhu úspěšně dokončit rozdělanou věc, občas ale přitom zapomenou na lidi kolem sebe. Zkuste Beranovi pořídit domácí zvíře nebo rostlinu: péče o druhé dokáže potlačit Beranovy tendence k sobeckosti a kultivovat jeho vztahy k druhým.

  • 2.

    Býk

    býk
    býk
    Autor: shutterstock.com
    Býk miluje hojnost. S oblibou se obklopuje věcmi i lidmi, které má rád, a to někdy tak intenzivně, že pro ně v jeho okolí nebývá dostatek místa. Stačí, když mu někdo lehce pomůže s organizací, a všichni v okolí si oddychnou. Pořiďte si tedy šanony, krabice s popiskami, průhledné dózy a plánovací diář. Uvidíte ten rozdíl.

  • 3.

    Blíženci

    blíženci
    blíženci
    Autor: shutterstock.com
    Blíženci jsou energičtí a dokážou dělat mnoho věcí najednou. A to se týká i mluvení – dokážou mluvit prakticky při všem. Dost často také mluví, a přitom teprve zjišťují, na co se jich někdo ptal. Pro Blížence je velice vhodné trénovat mlčení: zkuste tedy v duchu napočítat do deseti, než odpovíte na otázku. Získáte tak čas na promyšlení odpovědi a méně často se ocitnete v situaci, že řeknete něco, čeho už v tu chvíli litujete.

  • 4.

    Rak

    rak
    rak
    Autor: shutterstock.com
    Klid a pohoda jsou pro Raky prioritou, budou si ji hlídat jak u sebe, tak i u druhých. Velice často mají ale hezké chvíle spojené s konzumací něčeho sladkého: čokoláda na výletě, dortíček po obědě, večerní usrknutí likéru. Zkuste se, Raci, zamyslet nad podílem cukru ve vašem jídelníčku: hezké chvíle nemusí být nutně spojené s konzumací sladkostí. A pokud se nemůžete ovládnout, zkuste žvýkačky bez cukru nebo ovoce. Vaše tělo se vám odmění.

  • 5.

    Lev

    lev
    lev
    Autor: shutterstock.com
    Už jste někdy spatřili v restauraci chlápka, který právě seřval svou asistentku po telefonu za nějaký prohřešek? Možná se pak podíval na své hojné publikum, rozpačitě a mile se usmál a pokrčil rameny... Na devadesát procent to byl Lev. Lvi milují pozornost, negativní nebo pozitivní, na tom nesejde. V takových situacích jsou šťastni a nutno říct, že většinou okouzlující. Pokud ale pozornost nemají, často si ji vynucují. Naučte Lva být pozorný také k ostatním. Pochválit, ocenit, zajímat se. To se odrazí na vzájemných vztazích, i díky tomu dostane Lev tolik zájmu, kolik potřebuje.

  • 6.

    Panna

    panna
    panna
    Autor: shutterstock.com
    Panna touží po dokonalosti. Většinou si dokáže věci zorganizovat tak, aby všechno perfektně stihla. Často ale mívá tendence být dokonalá nejen ve svých očích, ale především v očích svého okolí. Velice špatně nese kritiku nebo výčitky od druhých, i když jsou myšleny v dobrém. A proto – Panny, přestaňte se tolik zaobírat tím, co si o vás myslí ostatní! Dělejte věci tak, jak chcete vy, a občas také nedělejte nic. Lenošte, ležte na dece na trávě, bavte se. Spokojenost nerovná se dokonalost.

  • 7.

    Váhy

    váhy
    váhy
    Autor: shutterstock.com
    Všem Vahám je vlastní nerozhodnost. Většinou si tito jedinci najdou čas na to, aby si všechno dobře promysleli a probrali to ze všech stran, i když je to trochu zpozdí. Jsou ale chvíle, kdy i Váhy musí jednat rychle. 

  • 8.

    Štír

    štír
    štír
    Autor: shutterstock.com
    Nikdo v sobě nenosí zášť tak dlouho jako Štír. Jakmile ho jednou zradíte, je velice těžké žádat po něm odpuštění. Pro Štíry to ovšem znamená, že jen těžko zvládají nové začátky a víru v lepší zítřky. Naučte se tedy odpustit, Štíři. Nikdo po vás nechce, abyste zradu nebo křivdu zapomněli. Díky odpuštění se ale budete moct pohnout kupředu a vaše vyhlídky budou najednou optimističtější.
  • 9.

    Střelec

    střelec
    střelec
    Autor: shutterstock.com
    Střelci umějí špičku svého šípu občas namočit v pěkně jedovaté šťávě. "Ty nové kalhoty tě dělají trochu tlustou, ne?" To je typický Střelcův zásah, který adresáta rozhodně nepotěší. Střelec to v zásadě nemyslí zle, ale rozhodně se ani neomluví – vždyť je to pravda, ne? A pravda je pro něj stejně důležitá jako dýchání. Nenabádáme vás ke lhaní, milí Střelci, jen některé věci se prostě nemusí sdělovat na plná ústa. Říká se tomu takt.

  • 10.

    Kozoroh

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: shutterstock.com
    Kozorohovo druhé jméno je "Mám nějakou práci". Dokážou toho stihnout opravdu hodně, někdy ale jejich zapálení hraničí až s workoholismem. Zkuste si během víkendu vypnout na telefonu data a nekontrolovat e-maily, Kozorozi. Nemusíte hned po návratu z práce ještě dělat na zahradě nebo na baráku. Nebo ještě lépe – zkuste si naplánovat čas na nicnedělání a dodržet ho stejně poctivě, jako plníte pracovní záležitosti.

  • 11.

    Vodnář

    vodnář
    vodnář
    Autor: shutterstock.com
    Vodnáři rádi vycházejí se svým okolím, ale moc dobře si hlídají vlastní nezávislost. Té si cení skutečně nade vše. Proto je pro ně někdy velice těžké navázat hodně blízký vztah. Naštěstí tohle znamení miluje experimenty. Zkuste tedy intimitu a sbližování pojmout jako něco nového a vzrušujícího, Vodnáři. Uvidíte, že to vaši nezávislost nijak neohrozí.

     

  • 12.

    Ryby

    ryby
    ryby
    Autor: shutterstock.com
    Ryby milují všechno tekuté, a pokud je v tom obsažen alkohol, je na problém zaděláno. Ryby potřebují harmonii a plynulost a právě pár skleniček jim někdy pomůže kýženého efektu dosáhnout. Stejného efektu ovšem dokážou dosáhnout meditací, jógou nebo cvičením. Zařaďte tyhle aktivity do života častěji, posezení se skleničkou berte spíše jako příležitost setkat se s přáteli než jako způsob dosažení klidu a pohody, Ryby.

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz