Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Otestujte se! Jaký jste otec podle znamení zvěrokruhu?

/
  • Jak se znamení horoskopu odrazí na tom, jaký bude partner rodič?
    Jak se znamení horoskopu odrazí na tom, jaký bude partner rodič? (shutterstock.com)
    24. července 2015 ● 06:00

    Postavení hvězd při narození ovlivňuje naši osobnost i chování. Ovlivní i to, jací  budeme rodiče. Jaký otec bude z muže Štíra? Tvrdý, pečující, nebo hravý? Rozčílí Kozoroha špatné známky, nebo to, že dítě přijde domů později?

  • 1.

    Beran

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Otcové Berani jsou dynamičtí, milující a zábavní. S nimi se děti rozhodně nudit nebudou. Neustále plánují nějaké aktivity, víkendy, dovolené, překvapení a podobně. A vždycky přijdou na způsob, jak to podat tak, aby to v dětech vzbudilo nadšení. Někdy je ovšem do všeho příliš nutí. Až příliš si je Beran jistý tím, že on má vždycky pravdu.

  • 2.

    Býk

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Otcové narození ve znamení Býka patří k odpovědným rodičům. Vždy budou potřebovat zásadní vliv na jejich výchovu. Jsou pečující, laskaví a klidní. Alespoň tehdy, pokud se vše odehrává podle jejich představ. Běda ale ve chvíli, kdy se dítko začne vzpouzet! Býk pak zasahuje tvrdou rukou – nebo ho alespoň uslyšíte pořádně řvát.

  • 3.

    Blíženci

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Blíženci mají mnoho zájmů a koníčků. S takovými otci budou děti každý den objevovat něco nového. Stereotyp, rutina, pravidelný denní režim, toho se s Blíženci děti nedočkají. Děti to naučí výborně improvizovat a nebývají z nich ti lidé, kteří ostatní poslechnou na slovo. Někdy ovšem otcové pro samou zábavu přehlédnou, že jejich dítě něco potřebuje.

  • 4.

    Rak

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Otcové Raci jsou pečující a starostliví. Jejich děti nebudou nikdy venku bez čepice, na výletě vždy vytáhnou po dešti suché ponožky. S otcem Rakem je vaše dítě více než v bezpečí. Touha po bezpečí ale občas vede Raka k přílišnému dohledu nad potomky. Musí mít přesně představu o tom, kde jsou a s kým. A pokud se dítě náhodou opozdí nebo nehlásí, dokáže se otec Rak neuvěřitelně rozčílit!

  • 5.

    Lev

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Otec Lev může z pohledu ostatních působit laxně. Stejně jako lev v přírodě děti spíše zpovzdálí pozoruje a hlídá. Nechá je objevovat svět, a to i ve chvílích, kdy by málokterá matka zůstala klidná. Potomci ho za to ale nesmírně milují. Lev také bývá štědrý, co se kapesného týče. Své zuby ukáže ve chvíli, kdy rodině hrozí nebezpečí. V tu chvíli je dobré jít rozlícenému Lvu z cesty.    
  • 6.

    Panna

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Otcové narození ve znamení Panny bývají svědomití a pečliví. Výchova dítěte je jejich celoživotním projektem. Vybírají mu ideální školy, organizují volný čas, sledují ho, aby včas zachytili jeho talent a mohli ho rozvíjet. Naučí ho dobře hospodařit s financemi a používat logiku. Často mívají až přehnané představy o svých potomcích a každá drobná nedokonalost je dokáže rozhodit. Určitě by jim mohli dát více volnosti.
  • 7.

    Váhy

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Muži narození ve znamení Vah nemají rádi konflikty. Jako rodiče nebudou na své děti nikdy křičet nebo se s nimi hádat. Potomci u nich většinou najdou pochopení a porozumění. Váha je naučí být veselými a vtipnými lidmi a život zvládat s lehkostí. Nebude na ně ovšem chtít dohlížet za každých okolností. Děti Vah budou mít vždycky kapku více volnosti, než se vám bude líbit.

  • 8.

    Štír

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Otcové Štíři mívají vyvážený rodičovský přístup, co se týče přísnosti a zábavy. Všechno dělají tak akorát. Navíc mají vynikající intuici a v očích ostatních může být jejich napojení na dítě až neuvěřitelné. Co jim jde trochu hůře, je vyjadřování emocí. Někdy prostě nedokážou nahlas formulovat, jak moc mají své děti rádi.

  • 9.

    Střelec

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Střelec bude vždycky podporovat nezávislost. Děti bude od malička nechávat rozhodovat téměř vše. Bude se snažit ukázat jim co nejvíce životních cest a možností. Bude je podporovat ve vzdělání, cestování, protože to všechno podle něj vede ke svobodě. Jako otec má někdy sklony k tomu, příliš předvádět svou lásku, a to nejčastěji drahými dárky.

  • 10.

    Kozoroh

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Kozoroh miluje řád. Jeho dny budou na rozdíl od těch řízených například Blíženci přesně naplánované: odchod do školy, návrat, psaní úkolů, společná večeře, volná zábava. Jakékoli vybočení z plánu se musí prodiskutovat. Své děti učí podobnému řádu i v životě, učí je všechno si pořádně rozmyslet a naplánovat. Vyrostou z nich soběstační a sebevědomí lidé. Pak získají v otci Kozorohovi věrného přítele.

  • 11.

    Vodnář

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Vodnáři milují čas strávený s dětmi, je totiž inspirací také pro ně. Své děti budou vždycky podporovat ve výstředních nápadech a budou mít radost z každé chvíle, kdy budou jiné než ostatní. Ačkoliv je pro Vodnáře vzdělání důležité, nebude nikdy vyšilovat kvůli špatným známkám. Dobře ví, že úspěch a radost přinese člověku v životě souhra úplně jiných věcí.

  • 12.

    Ryby

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Ryby milují klid a pohodu a udělají všechno pro to, aby to zajistily svým dětem. Dovedou jim naslouchat a mají porozumění pro jejich situaci. Ryby jsou ale trochu snílci. Obzvláště otcové tak občas vidí ve svých dětech možnost, jak si splnit své vlastní touhy nebo sny.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz