Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Znáte ascendent svého dítěte? Prozradí vám jeho charakter

/
  • Co o povaze vašeho dítěte prozradí jeho ascendent?
    Co o povaze vašeho dítěte prozradí jeho ascendent? (shutterstock.com)
    12. srpna 2015 ● 06:00

    I když znáte sluneční znamení svého potomka, i jeho numerologické vibrace, o jeho povaze vám toho nejvíc prozradí ascendent. Abyste ho zjistili, potřebujete znát přesné datum narození. Jedině tak odhalíte komplexní charakter svého děťátka.

  • 1.

    Jak vypočítat ascendent?

    Komplexní horoskop na míru je natolik složitá věc, že ho je schopen sestavit jen zkušený astrolog. Co se výpočtu ascendentu týče, s tím vám ale rádi pomůžeme. Vše, co potřebujete znát, je jen datum a čas narození vašeho potomka, které zadáte do aplikace na našich stránkách. Pak už stačí si jen přečíst, co všechno má ascendent vašeho miláčka na svědomí.

    Vypočítejte si ascendent ZDE.

  • 2.

    Ascendent v Beranu



    beran
    beran
    Autor: shutterstock.com
    Má-li vaše dítě ascendent v Beranu, dobře ho pozorujte na hřišti plném dalších dětí. Zcela jistě nebude mít problém navazovat kontakty a za chvíli si všimnete, že je to právě váš potomek, kdo organizuje a určuje celou hru. Tyto děti jsou rozenými vůdci a v kolektivech bývají velmi oblíbené.

     

    Pravděpodobně se nebude ničeho bát a do všeho se bude vrhat po hlavě – připravte se tedy na velmi učenlivé dítě, které bude milovat každou aktivitu, kterou mu vymyslíte, ale také na věčně odřená kolena a výbuchy vzteku, když nebude po jeho. Pokud vydržíte a nerozmazlíte ho, vychováte z něj velmi houževnatého jedince se zdravým sebevědomím, který se nebude bát jít si za svým snem.

  • 3.

    Ascendent v Býku



    býk
    býk
    Autor: shutterstock.com
    Má-li vaše dítě ascendent v Býku, pravděpodobně se bude ze školky vracet neustále s jedním jménem na rtech. Když se ho zeptáte, jak se jmenují ostatní děti, nebude ani vědět, že tam ještě nějaké další děti jsou. Děti s ascendentem v Býku bývají totiž poměrně plaché, ale zato věrné. Většinou mají jen jednoho či dva dobré kamarády, na které ale nedají dopustit. Dejte si proto velký pozor, aby se to vaše nechytlo špatného vzoru, neboť by ho jen velmi nerado opouštělo.

     

    Jinak jsou ale děti s ascendentem v Býku snem každé matky. Bývají velmi trpělivé a nevzdávají se. Pokud si něco umanou, většinou toho svou vytrvalostí dosáhnou. Nesnažte se nechat je "vyřvat", pravděpodobně by vám totiž hlava pukla mnohem dřív, než by se váš potomek vůbec potřeboval nadechnout.

  • 4.

    Ascendent v Blížencích



    blíženci
    blíženci
    Autor: shutterstock.com
    Má-li vaše dítě ascendent v Blížencích, nepočítejte s tím, že by trpělivě sedělo a naslouchalo vám. Tyto děti se rychle učí, ale nechtějí se zdržovat. Nebudou tak ztrácet čas s lezením po čtyřech, když se můžou rovnou pokoušet chodit. Bude je to sice stát spoustu sil, ale jejich odhodlání nezná hranic.

     

    Děti s ascendentem v Blížencích mají tendenci být dramatické – když se smějí, dělají to nahlas, stejně hlasitě ovšem také pláčou. V každém případě udělají cokoliv, aby vás rozesmály. Nudit se s nimi rozhodně nebudete. Nelámejte jejich vůli a nechte je, ať si samy přijdou na to, kým chtějí být. Tím pro ně uděláte to nejlepší.

  • 5.

    Ascendent v Raku



    rak
    rak
    Autor: shutterstock.com
    Má-li vaše dítě ascendent v Raku, potřebuje být neustále ujišťováno o vaší lásce. Tyto děti jsou velmi senzitivní a chtějí cítit, že jsou neoddělitelnou součástí rodiny a že jsou milovány. Stejně intenzivně vám ale budou dokazovat i svou náklonnost. Připravte se tedy na spoustu tulení, mazlení a pusinek.

     

    Ascendent v Raku dělá z vašeho drobečka nenapravitelného snílka. Smiřte se s tím, že tyto děti častěji najdete, jak si malují, čtou knížku nebo špitají s kamarádem, než jak běhají kolem domu, jezdí na kole a hrají si na policajty a zloděje. Pokud uvidíte, že se s nimi něco děje, naznačte, že za vámi mohou kdykoliv přijít, ale nic z nich netahejte. Jedině tak se vám budou ochotny svěřit.

  • 6.

    Ascendent ve Lvu



    lev
    lev
    Autor: shutterstock.com
    Má-li vaše dítě ascendent ve Lvu, čekají vás krušné chvíle. Využijte každou minutu, kdy spí, a zdřímněte si taky. Vaše děťátko má totiž nevyčerpatelný zdroj energie a nebojí se ho použít. Musí být neustále v pohybu, něco objevovat a upevňovat si svou pozici ve světě – před vším a přede všemi.

     

    Připravte se na cílevědomé dítě, které nikdy nepůjde s proudem. Jeho povahou je být od přírody rebel a často bude dělat věci jen proto, aby vidělo, jak na něj budou ostatní reagovat. Nenechte se vyvést z míry, ale buďte zásadoví. Jedině tak si totiž u dětí s ascendentem ve Lvu získáte přirozený respekt.

  • 7.

    Ascendent v Panně



    panna
    panna
    Autor: shutterstock.com
    Má-li vaše dítě ascendent v Panně, nepokoušejte jeho trpělivost. Tyto děti jí totiž moc nepobraly. Tito potomci jsou doslova hladoví po vědomostech a prvními slovíčky, která se naučí, bývají "co" a "proč". Obrňte se proti nekonečnému toku otázek, na které budete muset uspokojivě odpovídat. Čas, který dětem s ascendentem v Panně věnujete, se jim i vám stokrát vrátí v dospělosti.

     

    Veďte svého potomka k domácím pracím a pomoci při všem, co děláte. Ať je to vaření nebo skládání prádla do pračky. Bude to milovat a bude se cítit důležitý. Ideálními dárky jsou pro něj knihy, hlavně encyklopedie, a nejrůznější didaktické hračky. Pokud si od něj potřebujete na chvíli odpočinout, dejte ho na hru na hudební nástroj, na malování nebo na balet. Tyto děti doslova milují cokoliv, v čem mohou být kreativní.

  • 8.

    Ascendent ve Vahách



    váhy
    váhy
    Autor: shutterstock.com
    Má-li vaše dítě ascendent ve Vahách, budete mu muset pomáhat snášet veškerou nespravedlnost světa. Tyto děti ji totiž nesou opravdu velmi těžce. Mají silně vyvinutý smysl pro férovou hru a jsou v šoku, když někdo nehraje podle pravidel. První roky jejich života tak budete muset strávit vysvětlováním, proč se někdo jiný chová tak a tak, když správně je to přece jinak.

     

    Děti s ascendentem ve Vahách milují ostatní děti a jsou rády součástí kolektivu. Většinou z něj ale nevybočují a užívají si pocit, že někam patří. Nevyvolávají konflikty a většinou si na ně nebude nikdo stěžovat. Mají také odhad na lidi a nejsou příliš důvěřivé. Než někomu uvěří, vezmou si čas na to, udělat si vlastní názor.

  • 9.

    Ascendent ve Štíru



    štír
    štír
    Autor: shutterstock.com
    Má-li vaše dítě ascendent ve Štíru, začne vás velmi brzo testovat. Tyto děti si velmi často formují názor na svět a zkoušejí, co všechno je možné a jak se mají chovat. Většinou tito potomci nebudou vzteklí nebo otravní, ale dokážou si za svým stát velmi dlouho. Častokrát mnohem déle než vy.

     

    Neberte jim jejich pohled na věc, ale rozumně nabídněte jinou alternativu a předložte argumenty. Jedinec s ascendentem ve Štíru chce mít kontrolu nad sebou i nad situací, proto si potřebuje všechno promyslet. Pokud ho budete do něčeho tlačit, většinou tím nedocílíte ničeho jiného než jeho vzdoru.

  • 10.

    Ascendent v Střelci



    střelec
    střelec
    Autor: shutterstock.com
    Má-li vaše dítě ascendent ve Střelci, bude to občas vypadat, jako by vás to mělo stát nervy. Je totiž prakticky nemožné donutit ho dělat to, co po něm chcete. Pokud nechce i ono, nepomůžou sliby, vyhrožování ani tresty. Snažte se tyto děti co nejvíce motivovat a dát jim pocit, že to, co po nich chcete, je vlastně jejich nápad. Jedině pak se do toho s chutí pustí.

     

    Na druhou stranu jsou tyto děti naprosto bezprostřední, mají kupu přátel a doslova okouzlujícím způsobem si hrají. Nikam nespěchají a užívají si prostou skutečnost, že jsou dětmi. Neberte jim to, čemu věří, pokud nechcete vidět smutek v jejich upřímných očích.

  • 11.

    Ascendent v Kozorohu



    kozoroh
    kozoroh
    Autor: shutterstock.com
    Má-li vaše dítě ascendent v Kozorohu, nikdy si nebudete jistí, jestli jste náhodou neporodila malého dospělého. Tyto děti jsou velmi rozumné a mají dar konverzace. Dokážou mluvit jak s ostatními dětmi, tak s dospělými a vždy mají co říci. Mají neobyčejně rozvinutou fantazii, takže buďte připraveni na svět plný draků a princezen.

     

    Děti s ascendentem v Kozorohu mají spoustu energie, ale ventilují ji do zvídání a her. Rády se sice proběhnou s kamarády, ale častěji je uvidíte hloubat nad klacíky nebo kuličkami, jak si vytvářejí vlastní svět. Staňte se jeho součástí, a získáte si tak bezmeznou důvěru těchto malých fantastů. Nezapomeňte jim ale dát také jasné hranice a řád, bez kterého si tyto děti prakticky nevědí rady.

  • 12.

    Ascendent ve Vodnáři



    vodnář
    vodnář
    Autor: shutterstock.com
    Má-li vaše dítě ascendent ve Vodnáři, smiřte se s tím, že váš svobodomyslný potomek s vámi nikdy nebude trávit tolik času, kolik byste si představovali. Na rodinu jsou tyto děti sice hodně fixovány, a i kdyby bydlely na druhé straně světa, budou vás jezdit často a rády navštěvovat, ale žijí podle hesla "všude dobře, tak co doma?".

     

    Děti s ascendentem ve Vodnáři nemají problém navazovat vztahy s ostatními, ale jsou velmi těžko ovlivnitelné. Většinou se rozhodnou pro jednu stranu, a i kdyby měla být špatná, budou za ni bojovat až do posledního dechu. O jejich omylu je nepřesvědčíte. Jediné, co to dokáže, je to, když si samy natlučou nos.

  • 13.

    Ascendent v Rybách



    ryby
    ryby
    Autor: shutterstock.com
    Má-li vaše dítě ascendent v Rybách, naučte se krotit svůj temperament. Tyto děti jsou velmi chytré a vnímavé a všímají si všech detailů, aniž by to nutně musely dávat najevo. Je tak velmi snadné ranit jejich křehkou duši. I zvýšení hlasu totiž berou tak, jako že se zlobíte, a je to pro ně skoro stejné, jako kdybyste jim opravdu hodně naplácali. Jednejte s nimi proto s klidem a vše jim důkladně vysvětlete. Nebudou mít problém pochopit, co se od nich očekává.

     

    I když působí velmi zranitelně, ve skutečnosti v sobě ukrývají silné osobnosti, které již poměrně záhy vědí, co chtějí v životě dokázat. Nebývají středem pozornosti, ale ani se jich netýká šikana. Stejně jako ryby proplouvají světem, který si přizpůsobují tomu, co zrovna potřebují.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz