Perseus byl mytologický hrdina, který zabil Medusu, ženu, při pohledu na niž každý zkameněl. Také zachránil Andromedu, která měla být obětována Krakenovi. Podle legendy se oba po smrti proměnili v souhvězdí. Lidově se Perseidům říká také „slzy svatého Vavřince“, podle jména, které slaví svátek 10. srpna. A právě kolem tohoto data na noční obloze každoročně vyvrcholí meteorický roj Perseidy, které jsou v tomto čase nejkrásnější.

Kdy v roce 2023 sledovat Perseidy?

Nejvíce meteorů uvidíme o víkendové noci z 12. na 13. srpna, kdy má smysl roj sledovat celou noc. Největší frekvenci čekejte mezi půlnocí a 4. hodinou ranní, kdy se za dobrého počasí můžete těšit na 50 až 80 zářících meteorů za hodinu. Super správou je, že meteorický roj Perseidy, kterému se přezdívá nejoblíbenější kosmický ohňostroj roku, se v roce 2023 po dvou letech opět těší skvělým podmínkám, takže určitě nějakou tu padající hvězdu uvidíte.

Meteority jsou kameny štěstí. Co dokáží?

Meteority většinou při průchodu atmosférou shoří a na zem dopadají jen malé kousky, ale moc meteorických kamenů je velká. Nošeny jako talisman pomáhají člověku podívat se na problémy zvenčí a pochopit zákonitosti světa. Zbavují naše podvědomí nepříjemných zážitků a obracejí mysl k věcem, které přinášejí vyrovnanost a pohodu.

Přisuzuje se jim i mnoho zdraví prospěšných vlastností: Mají uklidňující vliv, tiší křeče, aktivují imunitní systém a léčí alergie. Zvyšují vitalitu a tím přispívají ke zpomalení procesu stárnutí.

Jak si správně přát

A jak si během dnešní noci, která bude plná padajících hvězd, správně přát? V prvé řadě je důležité je, abyste to, co si přejete, nikomu neprozradili. „Zveřejnění“ magickou sílu přání oslabí, neznamená to však, že už formulování přání nemá jistou moc. Čím víc však o přání budete mluvit, tím menší váhu má.

Přejte si vždy v přítomném čase, nikdy ne v čase budoucím! „Potkala jsem toho pravého," a ne: „Chci potkat toho pravého !" Přání formulujte co nejpřesněji a nejstručněji, aby bylo jasné, co si skutečně přejete.

Poslouchejte svoji intuici. Všechno je otázkou energie a někdy jsme vedeni tam, kde můžeme to, co jsme si přáli, naleznout. Když člověk odeslal přání, pak jednoduše postačí, aby byl bdělý a dobře naslouchal. Potom obdrží všechny potřebné informace a nemusí dělat nic jiného než jít za tím, z čeho má dobrý pocit.