Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Černá Luna – symbol „špatné holky“ Lilith. Co učí ženy?

/
  • Černá Luna nám v astrologii ukazuje temné stránky života i naší povahy
    Černá Luna nám v astrologii ukazuje temné stránky života i naší povahy (archiv)
    22. srpna 2015 ● 06:00

    Hodné holky se dostanou do nebe a zlobivé všude, kam se jim zachce, říká jedno moderní úsloví. Symbolem takového chování je Černá Luna, temný aspekt ženské sexuality. Neměla by nám vládnout, ale není dobře ji ignorovat.

  • 1.

    Biblický příběh o genderové nerovnosti

    Autor: shutterstock.com
    ...a Bůh stvořil Lilith, první ženu, tak jak stvořil Adama. Místo prachu však použil pouze odpad a špínu. Z jejího spojení s Adamem vzešel Asmodeus a nespočet dalších démonů, kteří dodnes sužují lidstvo. Vypráví se však, že Adam s Lilith nedokázal žít v míru, protože Lilith odmítala zaujmout při souloži polohu, při níž byla nucena ležet pod Adamem. Když na svých požadavcích trval, rozčílila se.  "Proč bych měla ležet pod tebou? I já jsem byla stvořena z prachu a jsem ti rovnocenná."

     

    Tak se stalo, že se jí Adam chtěl zmocnit násilím. Po nějaké době Lilith pochopila, že s ní Adam nikdy nebude zacházet jako s rovnocennou bytostí. V záchvatu zoufalství vyslovila nevyslovitelné jméno Boží, vznesla se do oblak a zmizela. Adam úpěnlivě prosil Boha, aby mu pomohl ji najít a přivést zpátky.

     

    Bůh proto vyslal tři anděly, kteří ji měli vypátrat. Objevili Lilith v blízkosti Rudého moře, kde se mezitím stala nevěstou démonů žijících v těch končinách. Dopouštěla se s nimi necudností a denně počala nespočet démonických dětí (Lilim). Andělé jí sdělili Boží varování, že pokud se nevrátí, denně zemře sto jejích dětí. Ona se však vzepřela. Řekla andělům:"Jak se mohu vrátit k Adamovi a žít s ním jako jeho řádná žena?" Nevrátila se a v křesťanství se navždy postavila po bok ďáblům.

  • 2.

    První feministka

    Autor: shutterstock.com
    Celá báje je vlastně docela obvyklým příběhem o muži, který spoléhá na tradicí danou nadřazenost. Patriarchální zřízení samozřejmě vidí Lilith negativně, zato pro moderní emancipované ženy je její chování docela přirozené.

    Koneckonců ani Eva to Adamovi nebaštila navždycky a z biblického hlediska byly obě ženy rebelky a průkopnice, zatímco Adam poslušný zápecník. Zajímavé, nemyslíte?

  • 3.

    Černá Luna – Lilith v astrologii a psychologii

    Autor: shutterstock.com
    Černá Luna nám v astrologii ukazuje temné stránky života i naší povahy. Nutí nás, abychom si přiznali, že nejsme tak nevinní, jak si myslíme, a také ukazuje lidskou sexualitu takovou, jaká je doopravdy. Tedy bez romantických ozdůbek, zato v plné nahotě. Sex totiž většinou neznamená jen růžově povlečenou postel plnou okvětních plátků, ale i tělesné šťávy, nepřiznané touhy, sténání a křik. I to je odkaz odbojné Lilith.

  • 4.

    Raven Argoni o Černé luně v astrologickém výkladu

    Autor: shutterstock.com
    Černá Luna střed nebo druhé ohnisko oběžné dráhy Měsíce kolem Země patří k několika důležitým měsíčním fázím, v horoskopech se značí jako Černý Měsíček a obvykle znamená nějaký průšvih.

     

    Kde nás bude bota tlačit, se dá vystopovat podle toho, kde Černá Luna je, s jakou planetou je v konjukci (s Merkurem = potíže ve financích, v komunikaci, se Sluncem = potíže celkového charakteru, s Venuší = potíže se vztahem, sexem, pohlavním pudem, se Saturnem = potíže s prací, výdělkem, může to být také vyhazov, s Neptunem = potíže s intuicí, s Marsem = potíže se zdravím a energií), s Černou Lunou se pracuje jako s planetou (konjunkce, trigony, kvadratury).

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz