18. září skončí postavení Saturnu ve Štíru a on opět poputuje dál, do znamení Střelce, kterým bude procházet až do 20. prosince 2017. Co nám toto období přinese?

Saturn je považován za soudce, za planetu odpovědnosti za své činy, povinností, pravidel, koncentrace, disciplíny a sebekritiky. Stojí tedy v naprostém protipólu k tomu, co reprezentuje znamení Střelce s nadvládou Jupitera.

Nastává čas zúčtování

Narozdíl od Saturnu je Jupiter planetou, která prezentuje hojnost, nadšení, zábavu a růst a nás čeká nelehký úkol - najít rovnováhu mezi užíváním si života a střídmostí a zodpovědností za své činy.

Jak jsme zaseli, tak koncem roku také sklidíme. Saturn nenechá nic nepotrestané. Právě teď budeme bilancovat a odneseme si následky svých činů. Čekají nás změny v uvažování, hledaní nových cest, které pravděpodobně nebudou tak snadné a zábavné, jak bychom si představovali a také nastavení nových pravidel a zákonů, kterých bude potřeba se držet.

Pokud chcete z této fáze vyjít obohacení, není vhodný čas na plané sliby. Naopak, svým závazkům musíte dostát a postavit se čelem zodpovědnosti, i kdyby měla být nepříjemná. Důslednost je to, co Saturn oceňuje a k čemu nabádá a je jen na vás, jestli se k problémům postavíte, nebo před nimi zavřete oči. Jisté ale je, že Saturn si vás dožene a problémy pak vybublají na povrch v ještě větší síle.

Saturn ve Střelci ovšem není jen trestající. Učí nás, že nová pravidla a závazky nemusí být jen svazující, ale že nás mohou také osvobozovat. I když hrozí riziko rozpadů vztahů i manželství a ztráty zaměstnání, Střelec dává naději, že se zodpovědným přístupem přijde něco nové, co bude stabilnější, než to předchozí.

Hrozí rozpady jistot, ale i nové příležitosti

U jedinců narozených ve Střelci začíná naprosto nový životní cyklus. Pokud jste posledních 7 let strávili zodpovědným plánováním, nyní se vám to vrátí v podobě odměny za dobře odvedenou práci. Je možné, že se dočkáte povýšení, finančního ohodnocení a nových příležitostí. Pokud jste ale nevyužívali svého potenciálu a jen si užívali života, čekají vás nelehké chvíle.

Překážky by se mohly do života postavit také Rybám, Pannám a Blížencům. Pokud jste před něčím dlouho utíkali, ať už ze strachu, nebo lenosti daný problém řešit, právě nyní si vás dožene a už vás nepustí. Je na čase, abyste své situace vyřešili, i kdyby to mělo být nepříjemné. Velmi výrazně hrozí rozpady vztahů. I tak byste se jim ale neměli bránit, protože Saturn vám tímto způsobem dává možnost, jak se posunout dál a být šťastnější a spokojenější, i když to tak z počátku nevypadá.

Naopak ulevit si v tomto období mohou jedinci narození ve znameních Býka, Lva a Vodnáře. Končí období testování vaší vůle i vašich schopností. Vše, co jste mohli, jste už udělali a nyní nastává období klidu. alespoň pro ty, co se v posledních pár letech nevyhýbali zodpovědnosti za své činy.