Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Horoskop japonských mistrů: Jaké je vaše zenové znamení?

/
  • (shutterstock.com)
    7. března 2024 ● 05:00

    Japonský horoskop je podstatně méně známý než čínský. Stejně jako klasický horoskop se vypočítává podle měsíce a dne, kdy jste se narodili, a rok na něj nemá vliv. Které z 11 zenových znamení je to vaše? Jaká je vaše povaha a čím byste se v životě podle japonského zvěrokruhu měli řídit?

  • 1.

    Slunce (21.3. - 29.4.)

    Autor: shutterstock.com

    Jistě pro vás nebude překvapením, že lidé narození ve znamení Slunce jsou nejzářivějšími osobnostmi celého horoskopu. Podle japonských zenových mistrů jste nenapravitelnými idealisty – moudrost a krása jsou vaším celoživotním hnacím motorem. Krédo, podle kterého se řídíte, je: "Kdyby se všichni snažili o maličko víc, bylo by na světě o mnoho líp." Optimismus vám zkrátka koluje v žilách.

     

    Rada zenového mistra

    Važte si své intuice a pozorně ji poslouchejte, protože vám vždy spolehlivě poradí a svede vás na tu nejlepší možnou cestu.

     

  • 2.

    Bambus (30.4. - 4.6.)

    Autor: shutterstock.com

    Plní života a neskutečně přizpůsobiví, takoví jsou lidé ve znamení vždy svěžího bambusu. Jste velmi moudří a máte obrovský přehled, přesto (nebo právě proto) netrváte jen na jedné zažité variantě a nemáte problém se okamžitě přizpůsobit situaci tak, abyste z ní vytěžili to nejlepší. Nikdy ale nebudete dělat nic na úkor jiného člověka.

     

    Rada zenového mistra

    Věřte svému rozumu, ten vás totiž nikdy nezklame.

     

  • 3.

    Buvol (5.6. - 6.7.)

    Autor: shutterstock.com

    Termín "pracovitý jako včelka" je ve vašem případě slabé slovo. Vy jste totiž doslova workoholiky. Pracujete nejen hodně, ale také rádi, a když něco musíte, uděláte to rychle a bez připomínek. Jste zodpovědní až do morku kostí a díky tomu získáváte obdiv a popularitu od lidí kolem sebe.

     

    Rada zenového mistra

    Myslete na svou rodinu. Ať už na tu, kterou máte, nebo na tu, kterou založíte. Jedině tam se totiž budete cítit opravdu šťastní a spokojení.

  • 4.

    Lotosový květ (7.7. - 1.8.)

    Autor: shutterstock.com

    Sentimentální snílci s neodolatelným kouzlem osobnosti. Ne nadarmo je vaším znamením překrásný a omamný lotos. Vůči ostatním cítíte silnou empatii a jste vždy po ruce, abyste poskytli pomocnou ruku nebo rameno k vybrečení. Plní energie, pozitivně naladění a milující užíváte si život všemi smysly.

     

    Rada zenového mistra

    Podívejte se na oblohu! Vždy koukejte ještě dál a výš, než jste zvyklí. Jedině tak totiž budete ještě lepší a úspěšnější.

  • 5.

    Japonský most (2.8. - 27.8.)

    Autor: shutterstock.com

    Stojíte nohama pevně na zemi, ale současně se aktivně zajímáte o všechno, co je nějakým způsobem zvláštní nebo krásné. Ať už je to problematika UFO nebo třeba výtvarné umění. Jste stateční, otevření a kreativní a za své blízké byste se rvali do poslední kapky krve.

     

    Rada zenového mistra

    Nikdy se nezastavte uprostřed cesty. Bojujte, dokud máte dost síly a dokud nedosáhnete vytouženého cíle. Nebuďte netrpěliví, čas je na vaší straně.

  • 6.

    Oblázek (28.8. - 10.10.)

    Autor: shutterstock.com

    Jestli je nějaké znamení opravdovým magnetem na lidi, pak je to to vaše. Vaše osobnost je prostě okouzlující a lidé kolem vás často ani netuší proč. Jste velmi milí, energičtí a přitom se nevnucujete. Ve všem spolehlivě najdete ideální míru, ať jde o partnerské vztahy, přípravu pokrmu nebo i prosté popíjení alkoholu.

     

    Rada zenového mistra

    Věci vždy dělejte tak, jak nejlépe umíte, ale nebuďte zklamaní, když nebudou perfektní. Dokonalost na tomto světě neexistuje, tak se o ni přestaňte snažit.

  • 7.

    Císař (11.10. - 18.11.)

    Autor: shutterstock.com

    Máte potenciál dokázat velké věci a jste si ho moc dobře vědomi. Občas byste si ale měli připomenout, že pýcha ještě nikdy nikomu nepřinesla nic dobrého. Rádi si děláte věci po svém a nesnášíte, když se s vámi někdo hádá. U těch, na kterých vám záleží, však dokážete slevit ke kompromisu. I když vás to stojí dost sebezapření.

     

    Rada zenového mistra

    Netlačte na pilu. Nechte občas věci jen tak plynout a uvidíte, že se k vám vrátí daleko intenzivněji, než kdybyste na nich museli dlouze pracovat.

  • 8.

    Císařovna (19.11. - 26.12.)

    Autor: shutterstock.com

    Jste osobností, která ví, co chce, a vždy bude bojovat za své vyšší cíle a morální hodnoty. Jestli vám ale něco opravdu dělá problém, pak je to samota. Bez milované osoby se cítíte, jako by vás byla jenom půlka, a láska vám v životě přináší harmonii a klid. Díky vaší milé a nesobecké povaze ale sami nikdy dlouho nejste.

     

    Rada zenového mistra

    Přestaňte na chvíli investovat do všech okolo a dopřejte si možnost čerpat jejich energii. Uvidíte, že se vám bude dýchat mnohem lépe.

  • 9.

    Měsíc (27.12. - 18.1.)

    Autor: shutterstock.com

    Jste záhadní, neuchopitelní a ty, kteří vás neznají, provokujete svou záhadností a klidem, který vyzařujete. Opačné pohlaví si od vás drží odstup tak silně, jak silně ho současně přitahujete. V životě často docílíte toho, po čem toužíte. Je to díky tomu, že dokážete racionálně přemýšlet, pilně pracovat a vše podřídit svému cíli.

     

    Rada zenového mistra

    Nic vás nedokáže zastavit, dokonce ani smrt a nic vás nedokáže překvapit, dokonce ani vy samotní. Tak na to nikdy nezapomínejte.

  • 10.

    Želva (19.1. - 14.2.)

    Autor: shutterstock.com

    Každý, kdo vás potká, nemůže jinak než obdivovat vaši vyvinutou ctnost, moudrost a nadpozemský klid. Pokud mu ale dáte možnost skutečně vás poznat, objeví toho uvolněného, zábavného a občas ztřeštěného člověka, kterého se v sobě snažíte tak důsledně ukrýt. I přesto ale nikdy nezapomínáte na své pravé hodnoty, za které celý život bojujete.

     

    Rada zenového mistra

    Vždy dejte najevo, co si myslíte a jak se cítíte. Ticho ve vašem životě rozhodně nemá co dělat.

  • 11.

    Třešeň (15.2. - 20.3.)

    Autor: shutterstock.com

    Stejně jako třešeň symbolizuje zrození a život, jste i vy plní života a radosti, kterou kolem sebe rádi rozdáváte. Lidé vás milují za to, jak jste spontánní, vřelí a plní nadšení. Pokud se jim moc nepletete do života nebo jim neměníte plány na víkend, máte vyhráno.

     

    Rada zenového mistra

    I když vám trpělivost není vlastní, své cíle sledujte s pokorou. Jedině tak jich skutečně dosáhnete.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz