Září vládl Kohout, který miluje ocenění, chválu a je zaměřený na detail. Říjen bude naprosto jiný. Bude vyžadovat pořádek, srovnání si životních hodnot, ale i věrnost a pevnost.

„Energie tohoto měsíce se většinou projeví v chování lidí a v lidech se probudí psi, proto je zajímavé pozorovat lidi kolem sebe. Někteří se chovají hravě jako štěňata, někteří jako dospělí zodpovědní psi a někdo vrčí a štěká jako starý pes,“ říká odbornice na feng-šuej Olga Bušková.

Jaký typ psa jste vy? Věrný hlídací, hravé štěně, starý utahaný, drsný bojový, pitbull, nebo retrívr? A co vaši nejbližší?

Řekněte NE!

Kromě síly Psa má nejen říjen, ale vlastně i celý podzim energii kovu, ke kterému patří řád, pořádek a pravidla. A co my s tím?

„Není vhodnější období, kdy se naučit říkat ne. V tomto období nás totiž může dvojnásobně vyčerpávat, když děláme činnosti, které s námi neladí,“ radí Olga Bušková. Zatímco někdy můžeme jít trochu proti sobě, teď by nás to mohlo zničit. Naučte se proto říkat ne všemu, co vám vadí, ne všem lidem, kteří vás nudí a vyčerpávají, a ne zbytečnostem, které vás obklopují. Vyčistěte skříně, zbavte se upírů i starých věcí, které vás dusí.

Zahrajte si na štěně

V říjnu se vám bude čím dál častěji stávat, že se z mírumilovných lidí stanou útoční a agresivní vzteklouni, kteří budou štěkat a útočit. Na podzim je totiž kumulace energie tak vysoká, že bude atmosféra těžknout do bojové nálady. Abyste situaci ještě víc nezhoršovali, využijte hravosti štěněte a spory převeďte do hravého tónu. Odlehčení budeme potřebovat ve velkém.