Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Síla vašeho živlu: Jaký pohyb vás bude bavit a po kterém zhubnete?

/
  • Váš element ovlivňuje nejen vaše psychické, ale i fyzické možnosti
    Váš element ovlivňuje nejen vaše psychické, ale i fyzické možnosti (shutterstock.com)
    28. října 2015 ● 06:00

    Žádný pohyb vás zatím neoslnil, ale víte, že by vám aktivita udělala dobře? Nahlédněte do karet hvězdám. „Můžou vás nasměrovat v tom, jaké aktivity se k vám podle daných živlů nejvíce hodí,“ říká sportovní psycholožka Radana Rovena Štěpánková. V každém z nás je směs různých temperamentů a živlů. Čím více schopností rozvíjíte, tím se stáváte harmoničtějšími bytostmi. Jaký pohyb je pro vás nejlepší?

  • 1.

    Voda - Rak, Štír, Ryby

    Autor: shutterstock.com

     

    Tam, kde je zvýrazněný element vody, se klade velký důraz na osobní vztahy. Člověk s převahou vody vnímá svět kolem sebe velmi subjektivně a reaguje podle momentálního citového rozpoložení. Z hlediska pohybových aktivit nevadí lidem v živlu vody dlouhé tréninky. Pomaleji se dostávají do tempa a vyžadují delší regeneraci. Důležitá je pro ně pohoda ve vztazích, týmu i rodině.

     

    Co vám sedí: Veškeré vodní sporty, jóga, či-kung, taj-či.

  • 2.

    Vzduch - Blíženci, Váhy, Vodnář

    Autor: shutterstock.com

     

    Člověk s převahou vzduchu je aktivní, zvídavý, přizpůsobivý a neposedný. Rád stíhá víc věcí najednou. Vyznačuje se všestranností a skvělým intelektem. Má mnoho zájmů, dokáže se snadno nadchnout, ale ne vždy vydržet a dokončit vše, co započne. Lidem v živlu vzduchu vyhovuje při pohybu hravost a spontánnost. Někdy může být ve vykonávání fyzické aktivity problémem disciplína.

     

    Co vám sedí: Chůze, jóga, atletika, volejbal, tanec, moderní tanec, bojová umění, ale i badminton, chůze, brusle.

  • 3.

    Země - Býk, Panna, Kozoroh

    Autor: shutterstock.com

     

    Jste nohama na zemi, realističtí, možná trochu konzervativní, zato spolehliví a smysloví? Je pro vás důležité mít peníze především na složenky, ale nepotřebujete toho vlastnit hodně? Naučili jste se věřit své intuici, ale jinak možná pochybujete o všem, na co si nemůžete sáhnout. Tak to máte při fyzické aktivitě stabilní výkony, jste známí svou vytrvalostí a máte dokonce rádi fyzickou námahu. Pohyb k životu potřebujete! Nechybí vám píle, ctižádost a zodpovědnost.

     

    Co vám sedí: Běhání, plavání, lyžování i běh na lyžích, bruslení, triatlon, také jóga, kruhové tréninky a tanec jakéhokoli typu.

  • 4.

    Oheň - Beran, Lev, Střelec

    Autor: shutterstock.com

     

    Lidé s převahou ohně se vyznačují spontánností, temperamentem, sebestředností a pozitivním přístupem k životu. Je jim vlastní představivost a rozhodnost. Lidem v živlu ohně vyhovují náročné, dlouhé, časté a pestré aktivity. Rádi jsou v pohybu, ale nemají v lásce organizované lekce nebo tréninky, vystačí si mnohdy sami. Jejich částečnou nevýhodou může být skutečnost, že často neznají míru a nedokážou odolat žádné výzvě a zkoušce hranic svých možností. Někdy tak u nich hrozí přetrénování.

     

    Co vám sedí: Svižná chůze, jízda na kole, aerobik, pilates, kickbox, posilování.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz