Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Finanční horoskop 2016: Co čeká požitkářské Býky nebo rozhazovačné Lvy?

/
  • Peníze potřebujeme všichni. Budeme je ale v roce 2016 mít?
    Peníze potřebujeme všichni. Budeme je ale v roce 2016 mít? (profimedia.cz)
    11. ledna 2016 ● 06:00

    Čekají vás letos problémy s penězi, nebo budete mít stále plnou peněženku? Ať už patříte mezi rozhazovačné Lvy, šetřivé Kozorohy nebo milovníky domácího rozpočtu Štíry, podívejte se, co vám a vašim financím přinese rok 2016.

     

  • 1.

    Vodnář (20. 1. – 19. 2.)

    vodnář
    vodnář
    Autor: shutterstock.com
    Nadhled nejen v životě, ale také ve financích. Tak by se dala charakterizovat vzdušná povaha Vodnářů. I když působí jako lidé, kteří peníze příliš neřeší, opak je pravdou. Zvláště s věkem se stávají ostražitější a snaží se k financím přistupovat s rozvahou. Mladistvá léta bývají bujará. Není jim líto utratit téměř jakýkoli obnos za svou zábavu i pro potěšení ostatních. S přibývajícími léty si stále více uvědomují hodnotu peněz a snaží se výdaje promýšlet.


    Rada: Plánujete a udržujte si přehled o svých financích. Snažte se nepodléhat náhodným nákupům.

  • 2.

    Ryby (19. 2. – 20. 3.)

    ryby
    ryby
    Autor: shutterstock.com
    Citlivé Ryby mohou ze své povahy těžit, nevyhnutelná je ale i ostražitost. Jako nikdo jiný dokážou vnímat emoce a potřeby druhých, díky tomu mohou také někdy jednat iracionálně v oblasti financí, když se snaží pomoci. Jejich slabou stránkou je snadná ovlivnitelnost. Právě Ryby totiž poměrně často upadají do dluhových problémů.


    Rada: Buďte ve střehu. Dobře si promyslete každý větší nákup nebo půjčku. Vždy pečlivě zvažujte důsledky svého jednání vzhledem k rodinným financím. Právě Ryby totiž poměrně často upadají do dluhových problémů.

  • 3.

    Beran (20. 3. – 20. 4.)

    beran
    beran
    Autor: shutterstock.com
    Stejně emotivně jako Ryby reagují v oblasti peněz i Berani. Jejich motivy jsou jen trochu odlišné. Bývá to temperament a činorodé jednání, díky kterému se mohou snadno zaplést do finančních potíží.


    Rada: Neustále si připomínejte své dlouhodobé cíle a priority. Jen tak dokážete odolávat své touze pořizovat si víc, než kolik dovolují vaše možnosti.

  • 4.

    Býk (20. 4. – 21. 5.)

    býk
    býk
    Autor: shutterstock.com
    Snaha obklopovat se jen tím nejlepším může dovést Býky do vážných finančních potíží. Jsou to totiž právě oni, kdo se často potýká s dluhy. Do finančních nesnází je vede potřeba žít v přepychu a shromažďovat majetek. To může velmi dobře fungovat, pokud »na to mají«. V případě, že právě neoplývají financemi a majetkem, měli by přemýšlet o tom, co si mohou dovolit.


    Rada: Hlídejte přísně své výdaje. Buďte neustále ve střehu a své investice si velmi dobře promýšlejte.

  • 5.

    Blíženci (21. 5. – 21. 6.)

    Blíženci jsou typičtí svým sklonem k šetření. Rádi shromažďují majetek, někdy i ten méně hodnotný. Mají obchodního ducha a jsou schopni prodat i to, co by jiní vyhodili. Jejich vrozená šetrnost je důvodem, že nezápasí s finančním nedostatkem. Trpí-li finanční situací, tak je to hlavně proto, že by si přáli víc – lepší byt, auto, dovolenou. Na rozdíl od Býků za to ale nejsou ochotni utratit poslední peníze.


    Rada: Šetrnost je sice ctnost, ale dejte pozor, aby se u vás nezměnila v lakotu.

  • 6.

    Rak (21. 6. – 23. 7.)

    Raci dokážou svědomitě šetřit, ale i propadat neplánovaným nákupům. Není pro ně problém střádat finanční prostředky a odpírat si radovánky, ale jen do jisté doby. Pak přijde den, kdy se vše změní, a Raci se promění v hýřící bytosti, které nedokážou odepřít sobě ani nejbližším téměř žádné potěšení. Na to pozor.


    Rada: Utrácejte peníze s rozvahou a držte se dlouhodobých plánů. Na konci roku by se totiž mohlo ukázat, že na účtu nezůstala ani koruna. Odtud už je jen krok k dluhům.

  • 7.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    lev
    lev
    Autor: shutterstock.com
    Mohlo by se zdát, že rození vůdci Lvi jsou neochvějnými pány jak ve společnosti, tak i doma. Rodinný rozpočet a osobní finance jsou ale spíše jakýmsi druhým světem Lvů. Tak, jak dokážou převálcovat společnost svým šarmem a vyzařováním, stejně převálcují i svou peněženku. Nelze jim upřít snahu přemýšlet strategicky a plánovat různé investice, ovšem běžná finanční realita bývá nad jejich síly.


    Rada: Zadlužujte se jen po důkladné rozvaze. Před tím se ale vždy zjistěte, že máte dostatečné rezervy.

  • 8.

    Panna (23. 8. – 23. 9.)

    panna
    panna
    Autor: shutterstock.com
    Pořádkumilovné Panny se dostávají do finančních problémů jen zřídka. V penězích, stejně jako ve všem ostatním, mají pevný řád a snaží se myslet na zadní kolečka. Nejsou příznivci půjček, proto si obvykle kupují věci až v momentě, kdy na ně mají.


    Rada: Postupně si vytvořte dostatečné finanční rezervy pro období, kdy přijdou ztráty nebo neočekávané výdaje.

  • 9.

    Váhy (23. 9. – 23. 10)

    váhy
    váhy
    Autor: shutterstock.com
    Pravidlo zlaté střední cesty se projevuje u Vah i ve vztahu k financím. Nejsou nakloněny extrémním řešením, a tak se snaží nezaplétat do nevýhodných finančních nabídek. Ne vždy se jim to ale podaří. A pozor! I váhavé Váhy mohou upadnout do dluhů!


    Rada: Když si chcete dopřát něco navíc, nejdřív zvažte, jestli si to můžete dovolit. Přemýšlejte i o tom, kde se případně poohlédnou po přivýdělku.

  • 10.

    Štír (23. 10. – 22. 11.)

    štír
    štír
    Autor: shutterstock.com
    Snad nejmenší finanční potíže mívají Štíři. Jejich vrozená snaha šetřit a být ostražití jim nedovolí přistoupit na nevýhodnou půjčku nebo se zaplést do finančních potíží. Vždy mají připraveno záložní řešení nebo ví, na koho se obrátit s žádostí o pomoc. Pokud si vezmou půjčku nebo úvěr, rozhodně peníze nepromarní za spotřební či pomíjivou záležitost, ale budou se je snažit vložit do něčeho hodnotného – dům, byt, pozemek. Štíři mívají díky svému přístupu značné úspory nebo alespoň dostatečnou rezervu na překonání nepříznivých časů.


    Rada: Jste šetrní a zodpovědní a tak starosti s penězi většinou nemáte. Myslete ale i na ty méně šťastné a přispějte na charitu.

  • 11.

    Střelec (22. 11. – 22. 12)

    střelec
    střelec
    Autor: shutterstock.com
    Střelci míří vysoko. Nejen v životě, ale i ve financích. Jsou schopni tvrdě pracovat, aby našetřili dostatek peněz, které věnují do zvelebování svého majetku. Okolí od Střelců nemůže očekávat přílišnou „sdílnost“, co se financí týká. Mají totiž dojem, že co si vydělali, to si také utratí. Přestože mají Střelci někdy hlavu v oblacích a velké plány, zůstávají v oblasti financí většinou nohama na zemi. Málokdy se bezhlavě pustí do větší výdajů, které by byly nad jejich možnosti. Díky tomu bývá jejich domácí rozpočet v dobré kondici.


    Rada: Nezapomínejte, že člověk se musí také bavit a tak investujte nějaké peníze od aktivního odpočinku.

  • 12.

    Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

    Kozorozi si dovedou ledasco odepřít. I když mají přebytek rádi a užívají si, pokud si mohou „vyhodit z kopýtka“, nemívají újmu z období, kdy se musí uskromnit. To z nich dělá přizpůsobivé lidi, kteří nepropadají momentálnímu nadšení utrácet a málokdy se zadluží. Kozorozi jsou dobří společníci, a tak si často nenechají ujít setkání s přáteli, kde se staví do role hostitele.


    Rada: Být skvělým hostitelem někdy »leze« trochu do peněz. Proto si raději udržujte vyšší rezervu na každodenní výdaje.

    Zdroj: KRUK

Autor: Radka Růžičková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz