Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Začal rok Ohnivé Opice: Buďte sobci, ale nehádejte se!

/
  • 7. února 2016 začal nový lunární rok Ohnivé Opice
    7. února 2016 začal nový lunární rok Ohnivé Opice (shutterstock.com)
    11. února 2016 ● 06:00

    V neděli 7. února začal nový lunární rok a podle čínského horoskopu vystřídala Dřevěnou Kozu Ohnivá Opice. Ta je na rozdíl od své předchůdkyně pořádně sobecká, divoká a trochu nebezpečná.

  • 1.

    Letos bude všechno jinak

    "V roce 2015 jste si měli co nejvíc užívat vymožeností svých úspěchů, radovat se ze života, být šťastní a hlavně nic moc neřešit,“ shrnuje loňský rok odborník na feng-šuej Jiří Černák. Všechny problémy by se totiž mohly zdát moc těžké a složité. Letos to bude trochu jinak. Vládu Kozy, která nic nechce řešit, přebírá chytrá a trochu divoká Opice.

  • 2.

    Nehádejte se

    Snažte se vyhnout sporům a hádkám. Pokud už se k nepříjemné výměně názorů dostanete, počítejte do deseti a snažte se vycouvat. Ze sporu totiž letos nevyjde nikdo jako vítěz. „Je proto opravdu velmi důležité, abyste všechny své problémy řešili hned, jak se objeví. Malá potíž je pro Opici hračkou a dokáže ji vyřešit téměř okamžitě. Jakmile ale problém přeroste určitou hranici, všechno se může začít komplikovat. To by vám mohlo vzít radost ze života – a místo abyste si užívali letošní rok, budete se modlit, aby už byl pryč,“ radí Jiří Černák.

  • 3.

    Buďte trošku sobci

    „Rolí Opice navázal na vládnutí Kozy, která měla za úkol užívat si výdobytků předchozích let. Opici teď půjde o to, aby se všechno, co jste si vybudovali a co jste získali, podařilo ochránit, uchovat a pokud možno ještě víc zhodnotit. Takže v roce 2016 zavládne místo empatie spíš prosazování a ochrana vlastních zájmů,“ říká specialista. A protože energie letošního roku budou ohnivé, probudí ve vás chuť užívat si zábavu, radost i uvolněnou energii. Prostě je nejvyšší čas stát se trochu sobci a myslet hlavně na sebe. „Dělejte věci, které máte rádi, které vás baví. Snažte se také co nejvíc si užívat různé druhy zábavy, her a společenských akcí. Nemusí se jednat o nic okázalého. Důležité je, abyste se dobře pobavili. Myslete ale co nejvíce na sebe, na své zájmy. Přílišná empatie není trendy,“ vysvětluje Jiří Černák.

  • 4.

    Věřte své intuici

    Síla ohně nás povzbuzuje k tomu, abychom se nebáli vnímat víc pocitově a řídit se vlastní intuicí. Rozum používejte jako prostředek k tomu, abyste všechno vyřešili co nejlépe a nejrychleji. Opice je totiž sice chytré zvíře, ale mnohem radši, než by řešila problémy, si hraje. Pokud se před vámi nějaká potíž objeví, snažte se ji zlikvidovat co nejrychleji, abyste měli energii na zábavu, která letos bude hrát nejdůležitější roli. Ale když už uvidíte příležitost, neváhejte ani minutu a chopte se jí. „Oheň vám příležitost ukáže a chytrá Opice poradí, jak ji co nejlépe využít. Pokud příležitost využijete, je tu velký potenciál, že se vám v budoucnu opravdu vyplatí,“ radí odborník.

  • 5.

    Od konfliktů utečte

    Opice je velmi silný a tvrdý bojovník. Její chytrost a bystrost z ní navíc dělá velmi nepříjemného protivníka. Říká se, že pokud je připravena k boji, je lepší utéct než bojovat. Proto se letos raději všem konfliktům vyhněte. Nehádejte se, nepouštějte se do konfliktů.

  • 6.

    Respektujte pravidla

    „Porušování pravidel může Opici povzbudit k tomu, aby vynucovala jejich dodržování, a to nemusí být příjemné. Proto si v roce 2016 na každou aktivitu předem dohodněte jasná pravidla hry a teprve potom začněte hrát. Pokud budete mít pocit, že nějaká situace míří k potenciálnímu problému, snažte se vše vyřešit dříve, než problém nastane,“ varuje odborník na čínský horoskop.

  • 7.

    Chvalte a nestyďte se

    Toto znamení má rádo ocenění a pochvaly, takže chvalte kohokoli, kdykoli a jakkoli. Jednak tím své okolí motivujete, jednak dosáhnete toho, že vám půjde na ruku. Zaměřte se na prezentaci sebe, svých schopností, nápadů… Skromnost není na místě, důležité budou propagace, sebevědomí a reklama. Uvědomte si, jak úžasní jste, a nebojte se to prodat.

  • 8.

    Budujte vztahy

    O vztahy jde snad vždycky, ale letos budou důležitější než kdykoli jindy. Na vás je, abyste si rychle vybudovali co nejlepší vztahy s partnery, rodinou, v práci, s přáteli… Zkrátka naprosto všude. Čím pevnější je budete mít, tím lepší zázemí si vytvoříte pro budování nových věcí a využívání vlastních příležitostí. Naučte se přijímat věci, jak přijdou, a lidi takové, jací jsou. Uleví se vám, a navíc se otevře prostor pro nové příležitosti, kterých bude v roce 2016 spousta. Jen je nesmíte propásnout.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz