20. února – sobota

Dnes se na určité zajímavé změny mohou připravit všechna znamení, dalo by se říct, že je přímo magický den. Začneme znamením, kterým se obvykle horoskopy končí – Rybami. Je zde Slunce a Neptun, dá se očekávat, že buď někam pojedete nebo se budete odněkud vracet, a to platí i pro Ryby, které jsou spíše samotářské, uzavřené a nechtějí nikam jezdit, ani se odnikud vracet. Nicméně, i když se budete muset trochu přemoci a ovládnout, zkuste dnes udělat pár zajímavých fotografií třeba pro přátele na facebooku. Zazáříte jak neonky a užijete si svých pět minut slávy. Než vás zablokují.

Vodnáři – dnes budete mít možnost někomu trochu zalhat, může to být při testovací návštěvě kavárny s potenciálním budoucím partnerem nebo partnerkou nebo se může jednat o připravovaný business. Víte, že lhát se nemá, ale dnes máte ve znamení Merkur a Venuši, tak se pár přibarvených historek u prostřeného stolu snese a pravděpodobně to přinese i užitek.

Kozoroh – znamení, které se v posledních dnech projevovalo mimořádně nenápadně, v Kozorohu je dlouhodobě Pluto, bývalá americká planetka, což může znamenat, že se ve chvílích odpočinku budete dívat na filmy z produkce studia Walta Disneyho, ale na druhou stranu dle věšteckého kodexu analogie a synchronicity se to dá vyložit asi tak, že vás hodně lidí nebude brát vážně, možná vás budou přehlížet nebo podceňovat. Nic si z toho nedělejte, jak říká jedno z největších východních mouder, vše se pomalu, ale jistě mění ve svůj opak, to znamená, že již brzy zazáříte, ne jako malá, nedomrlá planetka Pluto, ale jako hvězda první velikosti. Teď pro vás jako pro nikoho jiného platí, že trpělivost přináší růže – a ty se dají poměrně snadno zpeněžit.

Střelec se dlouhodobě přátelí se Saturnem, což v realitě často znamená zahrávání si s principem síly. Jednou můžete sílu použít pro vlastní ochranu a pro boj s nepříznivými okolnostmi, jindy vás může vlastní síla přivést na pokraj zhroucení, záleží na tom, jak a kdy ji použijete. Dnes budete mít možnost svou sílu ukázat a předvést, pokud se budete chtít trefit do správného časového rozpětí, tak využijte času od 17. hodiny do půlnoci. Můžete se stát králem společnosti nebo mistrem královských zábav.

Štír – je zde Mars a pravděpodobný Ascendent s T-kvadraturou na Měsíc a Merkur – dávejte si pozor na jídlo, mohli byste se buď přejíst nebo sníst něco nevhodného, nenechte si namluvit, že kapka rtuti v salátu je lepší než pepř a chilli.

Váhy budou muset opatrně nakládat se vším, co jim osud v minulých dnech nadělil, mohlo to být spojené s opakujícím se principem změn, což vás, milé Váhy, mohlo trochu uvést ve zmatek, pokud něco na nejbližší dobu dnes plánujete, tak si dávejte pozor, abyste si nevymysleli nějakou neproveditelnou koninu, do které nemá cenu investovat ani čas, ani peníze, pokud ještě nějaké máte. Chtělo by to klid, nečinnost a odpočinek, tupě zírat na obrazovku a bezmyšlenkovitě sledovat, jak se to ve světě řeže hlava nehlava.

Panna má stále období, které by se dalo nazvat z osudového hlediska spíše šťastnější, veselý Jupiter je v Panně jak přilepený, tak toho využijte, tím samozřejmě nemyslím, abyste hned běželi s vyplněným tiketem do sběrny jakékoliv loterie, ale pokud chcete, pošty mívají otevřeno dnes do 13 hodin a na hlavní poště v Praze přes celou noc, i když je pravda, že to není jenom kvůli Pannám, ale rodný list po vás nikdo chtít nebude. Naštěstí.

Lvi si budou muset zvyknout na něco nového, je to jako ze starého snáře – čekej zprávu, ano, i v sobotu se člověk, je-li Lev, může dočkat nějaké nové zprávy, která může změnit jeho další život. Pokud to přijde a bude to něco menšího, tak si na to rychle zvyknete, v opačném případě se dá očekávat, že se dovíte něco, co vám dlouhodobě nebude dělat žádnou radost.

Rak se v tuto chvíli a v tento den bude cítit tak trochu přehlížen a stranou odložen podobně jako Kozoroh. Na druhou stranu, když se dnes setká s Kozorohem, tak si o svých pocitech mohou dlouho, téměř donekonečna vyprávět a nebude to nudit ani jednoho. To platí až do půlnoci.

Blíženci – tak se mi podle všeobecného horoskopu zdá, že celkem zbytečně mudrujete nad životem a nad prací a nad smyslem obého, jestli žijeme, abychom pracovali nebo pracujeme, abychom se udrželi naživu. Obojí je správné, jen to druhé bývá občas neproveditelné. Z toho plyne, že budete dnes přemýšlet nad eventuální změnou práce nebo o tom budete s někým mluvit, popřípadě začnete zvažovat i možnost najít si nějaké druhé zaměstnání. Dnes to ale ještě nevyřešíte. Ale zamyslet se nad něčím, to často budí skoro dokonalý dojem, že půl je už hotovo.

Býci si dnes dají pozor, aby se někde venku nenachladili, v opozici k Býku je Černá Luna, Mars, Saturn, to často stačí, aby majitele takových konstelací lehce ofoukl vlahý vítr a nemusí to být ani v únoru, který v rozpadové roční řadě Leden, Únor, Březen… platí za měsíc spíše chladný, často i bílý – a přijde viróza jak vepř. Nebo jak se to lidově říká, takže pozor, raději seďte někde v teple, popíjejte jasmínový nebo zelený čaj a bavte se s přáteli třeba o dendrologii. Nic lepšího mě zrovna nenapadá.

A přicházíme k závěrečnému Beranovi, těšícímu se z přítomnosti všeobjímajícího Uranu – co všechno vás dnes může potkat – cestování, jednání s obchodním partnerem, esemeska od hezké slečny, že by si přece jenom asi dala říct a pro hezké slečny (Beranice?) esemeska od vyhlédnutého manažera nebo fotbalisty, že obchodní schůzka na dnes či sobotní trénink odpadá, takže bude mít volno.