Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za všechno mohou planety! Jaká je ta vaše a jak vás ovlivňuje?

/
  • Ovlivňuje vesmírné dění naše životy?
    Ovlivňuje vesmírné dění naše životy? (archiv)
    14. července 2016 ● 10:00

    Planety naší sluneční soustavy symbolizují v systému zvěrokruhu různé typy energií, každá se také vztahuje k jiné části těla i jiné části osobnosti. Příslušnost k tomu kterému znamení zvěrokruhu určuje postavení Slunce v okamžiku zrození, při podrobných osobních horoskopech se samozřejmě přihlíží i k postavení ostatních planet. Každopádně pokud se o astrologii zajímáte alespoň trochu, prostudujte si charakteristiku vůdčí planety vašeho znamení, pomůže vám to mnohé pochopit.

  • 1.

    Slunce ovládá znamení Lva

    u
    u
    Autor: archiv
    Úloha a důležitost Slunce je nezpochybnitelná. Jeho teplo je životodárné, bez jeho paprsků by se život na Zemi zastavil. Stačí, když se slunce schová za mraky, a naše nálada klesá. Slunce je srdcem celé soustavy, je to král a tuhle roli si podrželo i v horoskopech.

     

    Jeho pozice naznačuje oblast, ve které chce zrozenec zazářit, oblast, na kterou se soustřeďují jeho ambice. Slunce symbolizuje vlastnosti, jako jsou hrdost, sebevědomí, tvůrčí potenciál, touha po úspěchu, ovšem také sebeláska a egoismus. Pod vládou Slunce dochází k zásadním zvratům v životě jednotlivce. V lidském těle Slunce vládne srdci a krevnímu oběhu vůbec a jeho kovem je zlato.

  • 2.

    Luna ovládá znamení Raka

    u
    u
    Autor: archiv
    I když z hlediska astronomie těžko můžeme považovat Slunce a Měsíc za protiklady, v astrologii to tak je. Pokud je Slunce zástupcem a ztělesněním aktivního principu, Měsíc se svým tajemným nočním kouzlem je jeho opakem a ztělesňuje pasivní, snivý, defenzivní princip.

     

    Luna v astrologii znamená nejen cit, intuici, snění, instinkty a emoce, láskyplné zázemí, ale také noční můry a nepřiznané strachy. Kovem Luny je stříbro, v rovině tělesné je pak spojena zejména s ženskými orgány, vaječníky, dělohou i s mléčnými žlázami.

  • 3.

    Merkur ovládá Blížence a Panny

    u
    u
    Autor: archiv
    Planeta Merkur, která nese jméno po poslovi bohů, je planetou komunikace, rozumových schopností, jistého neklidu. Je spojena s lidskými smysly, se zvědavostí a poznáním, jejím kovem je rtuť a rtuťovitě živá je i podstata merkurovského principu.

     

    Informace, nápady, plány, to je doména Merkuru. V rovině těla je tato planeta spojena s nervovou soustavou.

  • 4.

    Venuše ovládá Býky a Váhy

    u
    u
    Autor: archiv
    Tady není o úloze planety pochyb. Láska, potěšení smyslů, příjemnosti, které nám život skýtá. Zplozenci znamení, která jsou pod vládou Venuše, zpravidla disponují šarmem a také „uměním žít“.

     

    Odvrácenou stranou tohoto principu jsou přelétavost, poživačnost a povrchnost. Kovem Venuše je měď. V tělesné sféře ovlivňuje pohlavní orgány, zejména ženské, prsa a krk.

  • 5.

    Mars ovládá znamení Berana

    u
    u
    Autor: archiv
    Ani bojovník Mars nás nenechá dlouho tápat. Agrese, akce, boj a konflikt, odvaha, smělost, statečnost, soutěživost, ale také brutalita, bezohlednost a jistá naivita.

     

    Tato adrenalinová planeta nám dává schopnost se prosadit, odolat útokům a vrátit ránu, žene nás ovšem také do konfliktů. Dodává živočišnou sexuální energii, ale ne líbezný flirt, spíš přímý „tah na bránu“. Kovem Marta je železo a v tělesné rovině nepřekvapivě ovlivňuje svaly a krev.

  • 6.

    Jupiter ovládá znamení Střelce

    u
    u
    Autor: archiv
    Jupiter je největší z planet sluneční soustavy. Vládne, podporuje nejen expanzi, tvořivost, ale také touhu po společnosti, schopnost navazovat užitečné kontakty a získávat společenské postavení.

     

    Negativem jupiterských vlastností je falešné sebehodnocení, žvanivost, nekritické vychloubání a přehánění. Kovem Jupitera je cín, v tělesné rovině ovlivňuje játra a také růst.

  • 7.

    Saturn ovládá znamení Kozoroha

    u
    u
    Autor: archiv
    Jestliže Jupiter je chlubivým, ale příjemným společníkem, je Saturn mentorem. Pravidla, omezení, neměnnost, úcta, slušnost a řád, to je doména Saturnu.

    To on nám vnuká strach z chyb a prohry, suchými fakty ubíjí velké plány a klade na nás nároky, které nás děsí. Řád může přerůst ve zkostnatělost, víra v řád se mění v oportunismus, Saturn někdy zdravě mírní, jindy však nesmyslně omezuje. Jeho kovem je olovo a v těle se k němu vztahují kostra a kůže.

  • 8.

    Uran ovládá znamení Vodnáře

    u
    u
    Autor: archiv
    Všechno musí být v rovnováze, a tak je-li Saturn mentorem, je Uran rebelem. Svoboda, nezávislost, potěšení z volnosti, odpor ke konvencím; je inspirací tvůrcům a vynálezcům, ale také anarchistům a těm, kdo překračují zákon.

     

    V těle je Uran spojován s krevním oběhem a nervovou soustavou.

  • 9.

    Neptun ovládá znamení Ryb

    u
    u
    Autor: archiv
    Romantika, nostalgie, tajemno a touha po neznámých dálkách, to je Neptun. Citlivost, ale také sklon k závislostem, nepokoj, modlitba i pitka.

     

    Neptun ovlivňuje lidskou psychiku v celé její složitosti, jeho princip je jedním ze zdrojů tvůrčí energie, ale je také zdrojem autodestrukce. V těle vládne lymfatickému a imunitnímu systému.

  • 10.

    Pluto ovládá znamení Štíra

    u
    u
    Autor: archiv
    Pluto šíří strach. Je planetou smrti, zmaru, destrukce, rozkladu a úpadku, ale také znovuzrození a nových začátků. Jeho vliv je nejen fatální, osudový, ale i očistný.

     

    Pluto nabízí křest ohněm a kupodivu má svůj vliv i v sexuální sféře, zejména tam, kde jde o plození. Jestli je nějaký patron bolestného přerodu a iniciace, je to právě Pluto. V tělesné sféře je spojován zejména s pohlavními orgány.

     

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz