Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Matka podle horoskopu: Jak vás ve výchově ovlivňuje vaše znamení zvěrokruhu

/
  • (shutterstock.com)
    22. července 2016 ● 09:21

    Jste přísná matka vyžadující disciplínu nebo naopak benevolentní, která je se svými dětmi spíše kamarádka? Zeptejte se hvězd! Vaši mateřskou povahu totiž ovlivňuje i sluneční znamení, ve kterém jste se narodila. Takže i když jste si možná říkala, že nikdy, ale opravdu nikdy, nebudete právě taková, není ve vaší moci to ovlivnit. Poznáte se v následující charakteristice?

  • 1.

    Matka Beran

    Autor: shutterstock.com

     

    Silné stránky: Důvěra, sebevědomí, síla a nebojácnost.

    Slabé stránky: Někdy nezdravá bojovnost, zlost, tunelové vidění, pocity marnosti a sebestřednosti.

     

    Jste matka bojovník, která vše dělá s velkým nasazením, která se do spousty mateřských povinností pouští střemhlav. Berani obecně přistupují v životě ke všemu, jako kdyby šli do boje.

  • 2.

    Matka Býk

    Autor: shutterstock.com

     

    Silné stránky:  Stabilita, zdravý rozum a pracovitost.

    Slabé stránky: Materialismus, změny nálad, marnivost, přílišná shovívavost.

     

    Matky Býci jsou někdy přísné, ale jakmile zjistí, že jsou děti zdravé a v pohodě, dokážou povolit stavidla. Jste spolehlivá, někdy staromódní a nerada ustupující ze svých standardů.

  • 3.

    Matka Blíženci

    Autor: shutterstock.com

     

    Silné stránky: Všestrannost, mladistvý vzhled, zvědavost, otevřenost, originalista, kreativita.

    Slabé stránky: Nedůslednost, netrpělivost, neschopnost naslouchat.

     

    Jako Blíženec jste mámou mnoha tváří a osobností – což je pro děti dost složité, vyznat se v tom, která tvář má právě navrch. Každopádně se s vámi děti nebudou nikdy nudit nebudou. Nejste moc zásadová, vašemu znamení vládne planeta Merkur, což je planeta komunikace, takže váš mozek nikdy nevypne. Z tohoto pohledu jste nejvíce výstřední matka ze všech znamení.

  • 4.

    Matka Rak

    Autor: shutterstock.com

     

    Silné stránky: Citlivost, oddanost, sentimentalita.

    Slabé stránky: Náladovost, bázlivost, žárlivost, přehnaná opatrnost.

     

    Znamení vládnoucí všemu matriarchálnímu. Mateřské instinkty jsou ve vás už od útlého věku. Zdá se, že ženy Raci se narodily pro to, aby se staly matkami. Váš přístup k rodině je spíše idealistický a máte smysl pro vytváření pěkného domova. Celoživotně hluboce investujete do vztahu s dětmi a pravděpodobně taky budete jejich celoživotní důvěrnicí.

  • 5.

    Matka Lev

    Autor: shutterstock.com

     

    Silné stránky:  Hravost, silná vůle, kreativita a důvěryhodnost.

    Slabé stránky: Sebestřednost, sklon dramatizovat věci, příliš moc energie.

     

    Rozsviťte světla, zapněte kamery – taková je matka narozená ve znamení Lva, tvůrčí a dramatická. Potrpíte si podporovat ambicióznost svých dětí a ráda se pyšníte tím, co dokázaly. Jste dokonalá plánovačka událostí a nikdo s vámi v tomto směru nemůže soupeřit. Na své děti jste pyšná a ráda je jako Lvice rozmazlujete, jen nezapomeňte, že i ony samy se musí naučit lovit.

  • 6.

    Matka Panna

    Autor: shutterstock.com

     

    Silné stránky: Organizační schopnosti, zdravý selský rozum, zdravé návyky, intelekt.

    Slabé stránky: Tendence k neurózám, ustrašenost, tendence neustále něco analyzovat.

     

    Panna matka je zvláštní směs kontrastů, v některých ohledech je spořádaná, která neustále něco plánuje, jindy je hravá a uvolněná. Některé Panny se cítí v mateřství jako ryba ve vodě, jiné, zvláště ty, které jsou introvertní, vyžadují čas, aby si na novou roli zvykly. Děti totiž berou jako invazi do soukromí. Rády děláte a máte všechno dokonalé, ale jako matky občas slevíte – a nejste tak sebekritické.

  • 7.

    Matka Váhy

    Autor: shutterstock.com

     

    Silné stránky: Trpělivost, dobrý vkus, smysl pro spravedlnost.

    Slabé stránky: Nesoulad, snobství, marnost.

     

    Matky Váhy jsou nejšťastnější, když žijí pro druhé. Rády organizují život kolem a milují všechny stereotypní pasti dětství – čajové dýchánky s ostatními, vkusné hračky apod. Váhy nesnášejí spěch a mají silnou schopnost být s dětmi skutečně na 100 %. Rády s dětmi dovádějí a jsou šťastné, když jim můžou hodiny vysvětlovat, proč je nebe modré. Občas si ale uvědomte, že děti nejsou exponáty na vystavování a že mají právo i na svůj život.

  • 8.

    Matka Štír

    Autor: shutterstock.com

     

    Silné stránky: Pevnost, odolnost, intuice, silná vůle.

    Slabé stránky: Neustálá kontrola, občasná paranoia, emocionální nedostupnost.

     

    Jste magnet, podivný mix nepředvídatelnosti, kontroly, inspirace a zastrašování. Vaše mateřské schopnosti jsou vám dány do vínku automaticky. Život s matkou Štírem může být vyčerpávající šachová hra, ale královna nakonec vše „bere“. Umíte manévrovat, uhýbat, kličkovat. Štír je jedním z nejvíce intuitivních znamení a umí velmi dobře naslouchat svému vnitřnímu hlasu. To se vám jako matce bude hodit.

  • 9.

    Matka Střelec

    Autor: shutterstock.com

     

    Silné stránky: Dobrodružná povaha, moudrost, humor, vize do budoucna.

    Slabé stránky: Netrpělivost, hrubost, otevřenost, spontánnost.

     

    Matky Střelci mají nejsvobodnějšího ducha zvěrokruhu. Střelci si opatrují svou nezávislost. S dětmi zacházejí jako s opravdovými lidmi, nepoučují je. Tomuto znamení vládne Jupiter, planeta nadbytku a hojnosti, takže Střelci mají tendenci pracovat i doma až do vyčerpání. Dost často dřív konají, než si položí otázku – tato odvaha bývá v mateřství dvousečným mečem. Vaše spontánnost ale dělá život zábavnějším.

  • 10.

    Matka Kozoroh

    Autor: shutterstock.com


    Silné stránky: Plánování, úcta k tradičním hodnotám, důslednost, trpělivost, ohleduplnost.

    Slabé stránky: Úzkostlivost, přílišná opatrnost, pesimismus, sebepodceňování.

     

    Je víc chlapský než mateřský a jste tak trochu dva rodiče v jednom. Saturn, který vládne Kozorohu, vám dává totiž mužnost a autoritu. Nebojíte se nastavit hranice ve výchově. Chcete být blízko dětí, ale neznamená to, že si hrajete na velké kamarády. Uznáváte a praktikujete věkovou hierarchii. Jste spíše přísnější máma, kterou moc nebaví se objímat, takže to někdy vypadá, že nejste citlivá. Vy ale ukazujete svou oddanost činy.

  • 11.

    Matka Vodnář

    Autor: shutterstock.com

     

    Silné stránky: Mladistvý vzhled i chování, otevřenost, originalita.

    Slabé stránky: Neschopnost stanovit hranice, turbulence a sklon k dramatičnosti, přílišná tolerance.

     

    Matky Vodnářky mají zvláštní charakter, který lze shrnout do věty: laskavé, ale rezervované. Jste tak trochu cynik, který se specializuje na organizovaný chaos, vaše rodičovské chování může podléhat změnám bez předchozího upozornění. Život s vámi může být dobrodružně šílený a nikdy ne nudný, protože máte bujnou fantazii. Matka Vodnář se nikdy nesmí snažit být v domácnosti dokonalá, jinak se bude cítit jako v pasti a bude se chtít vzbouřit.

  • 12.

    Matka Ryby

    Autor: shutterstock.com

     

    Silné stránky: Soucit, představivost, pečovatelství, tvořivost.

    Slabé stránky: Manipulace, nestabilita, časté pocity viny.

     

    Jste okouzlující, milujete svou rodinu. I v teplácích budete vypadat skvěle. Matky Ryby vyzařují teplo, nezastrašují, jejich dveře jsou vždy otevřené světu. Ryby matky jsou empatické a éterické, moudré a emočně inteligentní, mají léčitelské schopnosti a umí povzbuzovat lidi kolem sebe. Jejich srdce je vždy na správném místě (na rozdíl od hlavy). Neumíte nastavovat hranice, proto je dobré mít vedle sebe někoho, kdo tyhle rutiny umí praktikovat.

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz