Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šéfové podle znamení: Vyzrajte na ně

/
  • Jakého máte šéfa? Na Lva se musí jinak, než na Rybu.
    Jakého máte šéfa? Na Lva se musí jinak, než na Rybu. (profimedia.cz)
    22. srpna 2016 ● 10:00

    Má v hrsti vaši kariéru i váš plat. Šéf je prostě malý bůh na vašem pracovišti. Ale jaký opravdu je? A jak se na něj dá nejlépe zapůsobit? Řešení je jednoduché. Zjistěte si, v jakém znamení zvěrokruhu se narodil zrovna ten váš šéf, a podívejte se, co o něm říkají hvězdy.

  • 1.

    BERAN (21. 3. – 19. 4.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Šéf narozený ve znamení Berana vyžaduje od svých podřízených plné nasazení. Jsou plní nápadů a ženou firmu i podřízené stále kupředu. I když jsou občas prudší povahy, lidé pro ně většinou dělají rádi, Za skvělé výkony totiž můžou očekávat i skvělý plat. Při vytýkání chyb si ale Berani neberou servítky a všechno říkají pěkně naplno. Nesnášejí lži. Koho při ní načapají, může se připravit na pořádný průšvih. Naopak samostatně myslící pracanti u nich mají dveře dokořán.

    Jak na něj zapůsobit: Na Berana platí pracovitost a přesnost. Pokud budete dělat věci napůl, dlouho pod ním nevydržíte.

     

  • 2.

    BÝK (20. 4. – 20. 5.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Přestože šéf Býk vypadá jako pohodový kliďas, za milým úsměvem se skrývá skvěle pracující mozek. Je houževnatý, cílevědomý a přesně ví, co chce. Od sebe i od podřízených. Protože je velmi praktický tak si uvědomuje, že spokojený kolektiv podává lepší výsledky, než rozhádaná skupina silných individualit. Proto se ke svým podřízeným většinou chová velmi hezky. Nemusíte se bát, že vám bude stát za zády a kontrolovat všechno, co uděláte. Klidně vás nechá týdny v klidu, ale pak bude ale chtít vidět výsledky.

    Jak na něj zapůsobit: Je usedlý a totéž má rád i u zaměstnanců. Líčením mejdanů a pitek ho tedy rozhodně neoslníte.

     

  • 3.

    BLÍŽENCI (21. .5. – 21. 6.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Energický optimista s bystrým mozkem a hbitým jazykem – to je šéf narozený ve znamení Blíženců. Nádavkem k tomu je i skvělý manažer, který umí výborně navazovat výhodné kontakty. Dokáže dobře odhadnout, jaké jsou právě požadavky trhu a tak většinou pluje na vlně úspěchu. Je extrémně pracovitý, a totéž vyžaduje i od podřízených. Nesnáší, když podřízení nedotáhnou věci do konce. Bývá náladový a podřízení často nevědí, co od něj můžou očekávat. Někdy je »sjede» kvůli maličkosti a jindy mávne nad velkým prohřeškem rukou. Když to situace vyžaduje, umí se chovat diplomaticky.

    Jak na něj zapůsobit: Šéf – Blíženec umí ocenit přesnost a pracovitost. Pokud ještě budete přicházet i s novými nápady, máte u něj dveře dokořán.

     

  • 4.

    RAK (22. 6. – 22. 7.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Šéf narozený ve znamení Raka je citlivý a náladový. Jeho oblíbenci mezi podřízenými se mění tak rychle, že to nestíhají sledovat ani oni sami. Kdo za ním jde s nějakou prosbou nebo žádostí, měl by si dobře vybrat vhodnou chvíli – podle šéfovy nálady. Umí být ale také velmi vnímavý, ale někdy bývá až přecitlivělý. Nesnáší hádky a konflikty, před kterými raději couvá. Rád sází na jistotu a tak je někdy zbytečně opatrný. Od podřízených vyžaduje kromě pracovitosti také svědomitost a loajalitu. Hodně si potrpí na rodinu a totéž předpokládá i u ostatních.

    Jak na něj zapůsobit: Šéf s klepety má rád serióznost a svědomitost. Potrpí si na vnější dojem, takže na to pamatujte při výběru oblečení. Zabírá klasika.

     

  • 5.

    LEV (23. 7. – 22. 8.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lev je rozený šéf, kterému už hvězdy rovnou nadělily šanci zazářit. Je to osobnost, která má přirozený talent vést ostatní, aniž se o to musí usilovně snažit. Cokoliv dělá, dělá naplno. A totéž vyžaduje i od svých podřízených. Je to profesionál každým coulem, který neváhá podělit se s ostatními o své znalosti a zkušenosti. Tenhle sebevědomý optimista má ale přece jen jednu slabost. Miluje lichotky a pochvaly. Proto u něj někdy místo skutečných pracantů bodují pochlebovači.

    Jak na něj zapůsobit: Má rád sebevědomé jedince, kteří umí své schopnosti pořádně »prodat«. Pokud ho ještě občas pochválíte, máte ho »na háku«.

     

  • 6.

    PANNA (23. 8. – 22. 9.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Každým coulem profesionál je šéf ve znamení Panny. Kromě toho je i pracovitý, přesný a pečlivý. Ale právě tahle pečlivost může někdy sklouznout až do přílišné pedantnosti nebo puntičkářství. Panny většinou nějak zvlášť netouží šéfovat ostatním. Když už se ale na šéfovský post vyšvihnou díky svým znalostem a talentu, jsou výborní nadřízení. Nejsou malicherní a dobrou práci umí ocenit. Nehledejte ale u tohoto šéfa kamarádský přístup, od svých podřízených si raději udržuje určitý odstup.

    Jak na něj zapůsobit: Zapomeňte na ulejvání. Panna skvělé prokoukne flákače a měli byste s kariérou utrum.

     

  • 7.

    VÁHY (23. 9. – 23. 10.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Váhy patří mezi nejlepší šéfy vůbec. Mít za nadřízeného Váhu je snem každého pracovitého profesionála. Od podřízených vyžaduje spolupráci a nikoli slepou poslušnost. Své lidi vede velkoryse, s nadhledem a tolerancí. Dá se s ním skvěle vycházet, protože nemá žádné oblíbence. Navíc málokdy ztrácí dobrou náladu. Na pracovišti upřednostňuje pohodu a pořádek. Je spravedlivý, rozvážný a umí skvěle řešit konflikty. Jeho jedinou slabinou je občasná váhavost a nerozhodnost.

    Jak na něj zapůsobit: Pracujte s plným nasazením. Nepomlouvejte kolegy a nevyvolávejte spory. Váhy jsou na velmi citlivé na atmosféru na pracovišti.

     

  • 8.

    ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Energický a cílevědomý šéf, který se nebojí problémů a umí jít vytrvale za svým. Takový je nadřízený narozený ve znamení Štíra. K podřízeným ale umí být dost náročný. Vyžaduje od nich tvrdou práci s rychlými výsledky. Nesnáší odpor a očekává, že se mu vložené investice rychle vrátí. Nespokojenost umí dát rázně najevo. Výhodou je, že jasně říká své požadavky a umí ocenit dobré výsledky. Je ale také dobrý psycholog a umí odhalit a podpořit nadání svých podřízených.

    Jak na něj zapůsobit: Od svých podřízených čeká prvotřídný výsledky, ale není hluchý k lichotkám a pochlebování. Ale pozor, abyste to nepřehnali.

     

  • 9.

    STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Tenhle šéf staví upřímnost nade vše. Někdy si ji ale splete až s neomaleností. Je pyšný na to, že s každým jedná na rovinu a říká druhým pravdu (i tu krutou) přímo do očí. Má skvělou intuici a jak se říká, »vidí až za roh«. Proto se rozhodně nevyplatí zkoušet na něj různé finty. Je velmi ambiciózní a má našlápnuto na skvělou kariéru. Od podřízených očekává naprostou oddanost, ale na druhou stranu k nim dokáže být velkorysý a pokud mu někdo padne do oka, dokáže ho s sebou »vytáhnout« na vysoký post. 

    Jak na něj zapůsobit: Vynalézavost a rychlost, to jsou vlastnosti, které tenhle šéf umí ocenit. Pokud k tomu přidáte loajalitu, nemůžete nic pokazit.

     

  • 10.

    KOZOROH (22. 12. – 19.1.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Neuvěřitelný pracant, který má obrovský smysl pro povinnost je šéf Kozoroh. Nic ho nedokáže vyvést z míry. Je přísný, ale spravedlivý. Má rád všechno dopředu naplánované a nesnáší improvizace. Rád řeší problémy, které bere jako výzvu. Od svých podřízených vyžaduje absolutní poslušnost a disciplinu. Je ale spravedlivý a nepěstuje si své oblíbence. Nevýhodu pro podřízené je jeho šetrnost. Spíš se za dobrý výkon dočkají poklepání na rameno než pořádných prémií. 

    Jak na něj zapůsobit: Nesnažte se mu v něčem odporovat. Ať už máte pravdu nebo ne, on je o té své přesvědčen.

     

  • 11.

    VODNÁŘ (20. 1. - 18. 2.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Šéf narozený ve znamení Vodnáře miluje vědu a techniku a nadšeně obdivuje všechny technické novinky. Nic ho nebaví víc, než si je hned vyzkoušet. Tenhle šéf většinou nijak zvlášť netouží udílet rozkazy a řídit ostatní. Vodnáři jsou totiž svým založením individualisté. Jsou vysoce inteligentní a nesnáší nudu a hloupé lidi. Proto si hýčkají podřízené, kteří umí samostatně myslet i pracovat. Někdy je ale těžké s nimi vyjít, protože jsou extrémně pracovití a totéž čekají i u svých podřízených. Jinak se ale k podřízením chovají přátelsky.

    Jak na něj zapůsobit: Neotravujte šéfa hloupostmi a nevzdávejte se také při prvním neúspěchu. Vodnáři jsou houževnatí a totéž obdivují i u ostatních. 

     

  • 12.

    RYBY (19. 2. – 20. 3.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jsou chytří, mají bystrý mozek i schopnost předvídat. Vést lidi si většinou sami nevybrali, ale spíš byli vybráni.  Firmě umí vydělat peníze, ale často razantními úsporami i na úkor zaměstnanců. Nejsou systematičtí a nemají ani nijak pevnou vůli. Jejich příkazy tak často »odvane čas«. Mezi podřízenými nemají své oblíbence a všem měří stejným metrem. Berou je jako rovnocenné partnery. Dají hodně na své pocity a často posuzují věci podle okamžité nálady.

    Jak na něj zapůsobit: Šéfové s ploutvemi mají rádi klidné a schopné jedince. Pokud je chcete o něco požádat, tak důkladně zvažte okamžik, kdy o to požádáte.

     

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz