Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Astrologické bylinkářstí: Léčivé byliny podle znamení horoskopu

/
  • Jaké bylinky vám přisoudil horoskop?
    Jaké bylinky vám přisoudil horoskop? (profimedia.cz)
    28. března 2017 ● 08:00

    Nedůvěřujete chemii a když to jde, léčíte se bylinkovými čaji a tinkturami? Zjistěte, které vyrostly přímo pro vaše znamení a vaše choroby. 

  • 1.

    Beran (21.3. - 20.4.)

     
    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Beran je ohnivým znamením plným života a energie. Jeho život je však příliš rychlý, a tak se k němu hodí bylinky pro uklidnění jako chmel nebo meduňka. Beranu přijdou vhod i léčivé byliny na posílení imunity. Může jít například o česnek, hodí se i majoránka nebo kopřiva.
    Šťastnou bylinou berana je vřes.

  • 2.

    Býk (21.4. - 21.5.)


    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Na rozdíl od berana je býk znamením země. Často ho trápí problémy trávicího systému. Hodí se mu proto byliny jako puškvorec, máta, mateřídouška, též sporýš, artyčok, petržel nebo podběl.
    Šťastnou bylinou býka je pomněnka.

  • 3.

    Blíženci (22.5. - 21.6.)


    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Blíženci jsou vratký, aktivní a flexibilní lidé. Vážou se k vzdušnému živlu. Poslouží jim bylinky na nervy jako bazalka, meduňka či kozlík. Trápit je mohou i problémy dýchacích cest. Pomoci pak může kmín, tymián nebo estragon.
    Šťastnou bylinou je pro Blížence černý bez.

  • 4.

    Rak (22.6. - 22.7.)


    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Rak je znamením vody. Je klidný, ale nepředvídatelný. Bývá přecitlivělý a nervózní. Často ho zlobí žaludek. Prospět mu může máta, také další léčivé byliny jako meduňka, šalvěj, měsíček, lípa nebo zázvor. Ženám udělají dobře bylinky na gynekologické potíže, například kontryhel.
    Šťastnou rostlinou je pro raka mák.

  • 5.

    Lev (23.7. - 22.8.)


    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Lev je ohnivým znamením, ke kterému se hodí slunečnice, heřmánek, třezalka, měsíček nebo arnika. Vedle těchto zářivých bylinách ocení lev i chrpa, šafrán, bazalku nebo artyčok. Bylinky vhodné pro lva předcházejí problémům se srdcem, hořké byliny pak prospívají trávení.
    Šťastnou bylinou lva je kopretina.

  • 6.

    Panna (23.8. - 22.9.)



    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Panna je znamením země, kterou může trápit trávení. Její bylinkou je sléz, který mimo jiné podporuje obnovu sliznic. Pomoci mohou i bylinky jako majoránka, levandule, bodlák, estragon nebo černý bez
    Černý bez je také šťastnou bylinou panny.

  • 7.

    Váhy (23.9. - 23.10.)


    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Váhy jsou vzdušným znamením, které může propadat smutek. S ním se vážou i onemocnění ledvin a močového ústrojí. Užitečnými bylinami tak budou zlatobýl nebo bříza, také meduňka, mateřídouška nebo žebříček. K znamení patří i květiny jako lilie nebo šeřík.
    Šťastnou bylinkou je pomněnka.

  • 8.

    Štír (24.10. - 22.11.)


    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Štír je vodním znamením. Léčivé rostliny, které Štírovi udělají dobře, zastupuje například chmel, bodlák, pelyněk, ostružina, smrk, též cibule nebo česnek.
    Se znamením se pojí i vřes, jako šťastná bylina.

     

     

     

     

     

     

     

  • 9.

    Střelec (23.11. - 21.12.)

     

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Střelec je ohnivým znamením. Setkává se s trávicími obtížemi nebo onemocněnímjater. Častěji než nemoci řeší úrazy a náhodné zranění. K bylinám střelce patřízejména pampeliška, také čekanka, levandule, jalovec, šalvěj, řepík nebo kostival.

    Šťastnou bylinou střelce je chrpa.
  • 10.

    Kozoroh (22.12. - 20.1.)

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Kozoroh je znamením země, znamením trpícím poruchami krevního oběhu, špatným trávením, obtížemi močového systému nebo záněty kloubů. Hodí se mu proto přeslička. Vhodné bylinky reprezentuje také tymián, černý bez, sléz, konopí, koriandr, kokoška pastuší tobolka, arnika, kostival nebo dubová kůra.

    Šťastnou bylinkou kozoroha je kapradí.

  • 11.

    Vodnář (21.1. - 20.2.)


    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Vodnář je vzdušným znamením, náchylným na psychické potíže. Dobře mu udělají bylinky jako je meduňka, kozlík, vavřín, majoránka, lípa nebo kaštan.
    Šťastnou bylinou je kapradí.

  • 12.

    Ryby (21.2. - 20.3.)


    R
    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    by jsou vodním znamením. Jsou velmi citlivé. Mohou mít potíže se srdcem. Často je trápí také nachlazení. Pomohou bylinky jako máta, hloh, podběl, puškvorec, též skořice nebo anýz.
    Šťastnou bylinou ryb je chrpa.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz