Pomalu, pomaloučku plíživými kroky se k Saturnu blíží Černá Luna. Saturn se pohybuje velmi pomalu, 3 x pomaleji než Černá Luna. Za nedlouho Saturn dožene a spojí se síla obou dvou. Karmický Saturn přináší omezení, těžkosti a zkoušky do našich životů.

Černá Luna je o emocích a pocitech. Vždy píchne " do vosího hnízda" a otevře nám bloky, na kterých musíme zapracovat. Bohužel je to vždy o bolestných pocitech hluboko uvnitř nás.

Do jara 2018 budou silně působit a poté se ješt
ě do toho chumlu přidá karmické Pluto. V 4/2018 vše zaktivuje Mars, planeta aktivity. To bude panečku jízda. Důležité planety se budou pohybovat v Kozorohu, kterému vládne právě Saturn, toho času doma, tedy má velkou sílu. Dáme si do pořádku svůj život. Budeme toužit žít ve stabilním a pevném životním prostředí.

Očekáváme přerod lidstva na jiný způsob života. Budou se rodit děti, jiné, připravené na jiný život na této nádherné planetě. Stále jsme čekali na"něco" a ono "něco" je za dveřmi. Věřme v naší budoucnost a užívejme si přítomnost. Poučme se z minulosti, nezapomeňme na ni, ale už se nevracejte zpět k minulým vztahům, minulým situacím. Jediný správný směr je kupředu.