Princip štěstí můžeme chápat jako souhru zajímavých a užitečných náhod, které vedou k nepopiratelnému zisku v mnoha oblastech (úspěch, peníze, sláva, popularita, zdraví a v neposlední řadě i rostoucí poptávka po něčem, co zrovna můžeme nabídnout).
Štěstěna se dnes může usmát na Berany, Býky, Blížence, Raky, Štíry a Ryby - dnes jde hlavně o to, abyste její znamení, signály či doteky správně identifikovali a rozpoznali, protože třeba v nacpané tramvaji se vás může dotknout prakticky kdokoliv, ale podle čeho poznáte, že se na vás sápe zrovna Štěstí? Že to není někdo, kdo vám chce čórnout mobil nebo lítačku? Nicméně, pokud se dnes dostanete do řeči s někým, kdo vám může s čímkoliv jakkoliv pomoci, je vyšší pravděpodobnost, že vám pomůže a že se dočkáte něčeho, co by se dalo směle označit jako popostrčení v kariéře nebo jako znamení, naznačení směru, aha-efekt, poznání, otevření třetího oka nebo i čtvrtého, pokud už to třetí běžně používáte. Je prostě vyšší pravděpodobnost, že se stane něco, o čem budete později vyprávět ve stylu, měl jsem prostě štěstí.

U jakýchkoliv projevů štěstí je dobré si stále uvědomovat, že štěstí a Štěstěna souvisí s principem vrtkavosti (pánbůh dal, pánbůh vztal), takže ta samá vlna, která vás nečekaně vynese na vrchol slávy, vás může kdykoliv zase spláchnout do absolutního zapomnění, pokud samozřejmě neumíte něco, v čem jste jednoznačně nejlepší a co se dá kdykoliv nabídnout a "prodat". Tady už bude mít téměř s jistotou větší šanci na úspěch výše zmíněný neurochirurg než houževnatý skokan přes švihadlo. Ale i tak je princip štěstí či práce Štěstěny fascinující a obdivuhodná, takže pokud se na nás sama Štěstěna dnes usměje, měli bychom si toho vážit a hned se snažit vlastními silami u sebe princip štěstí udržet. Praxe ukazuje, že to jde - pomocí meditací, pokory a rituálů.

Lvi, Panny, Váhy, Střelci, Kozorozi a Vodnáři si dnes prožijí celkem příjemnou sobotu, ale na vyložený zázrak, způsobený přítomností či vlivem Štěstěny dnes budou čekat marně. Je pravděpodobné, že se Střelcům a Kozorohům něco zajímavého povede, ale to bude spíše díky jejich neutuchající píli a snaze stále něco zlepšovat a pomáhat druhým.

Štěstí v lásce je něco trochu jiného, nicméně může být občas také příjemné, dnes se projeví u Blíženců, Raků, Střelců, Vodnářů a Ryb.