Jsou i tací, mezi námi, jako jsou třeba Berani, Býci, Blíženci, Raci a Lvi, kteří jen filozoficky pokrčí rameny a řeknou si, co se stalo, stalo se a zřejmě se to už neodestane a věnují se cukroví a pracovnímu kafíčku a večer si vyzkouší svou psychickou výdrž u televize. To jsou přesně ti, kteří žijí nenápadně mezi námi podle nepsaných zákonů čisté esoteriky, podle níž platí, že harmonice na duchu je vidět jako harmonie na těle.

Jsou ale i tací, jako jsou dnes Panny, Váhy, Štíři a Střelci, kteří stále znovu a znovu kalkulují a pořád dokola si nevěřícně opakují, jedna mínus jedna rovná se nula, no to snad není možné? A nedalo by se to nějak napravit nebo vrátit? Říkám rovnou, nedalo. Je naprosto zbytečné obracet svou mysl do minulosti, jedinou omluvou je snad sepisování pamětí, které mají ostatní upozornit na chyby, kterými si mohou takříkajíc pohnojit život.

Většinou, když se stane v životě něco nemilého, je to vždy spojené se ztrátou času, tak nějak si nevzpomínám na nic, co by bylo sice nepříjemné, ale přidalo by to třeba rok života, z jednoho prostého důvodu a to je ten, že délku života ovládají emoce a negativní emoce jako zoufalství, panika, deprese, napětí a stres na délce života notně ubírají. Tak se dnes zkuste raději věnovat cukroví a popíjení kafíčka, klidně i v práci, dnes se to bude tolerovat - a možné se obejdete i bez té televize, i když je pravda, že pro mnohé je televize už jako droga. Dejde lidem chléb a televizi - a přestanou se zajímat o sebe - popřemýšlejte o tom - chyba je, že příliš lpíte na minulosti a přitom žijete v přítomnosti. Jak říkal už známý kulturista a herec Arnold Schwarzenegger, škoda, že se nedá žít v minulosti. Prostě nedá, ale nemusí vás to přivádět k zoufalství. Většina lidí to nějakou dobu přežije.

Kozorozi, Vodnáři a Ryby možná budou dnes mít práci s tím, aby se soustředili pouze na to, co mají udělat, takže se snažte vyvarovat zbytečných chyb, byla by to škoda, zrovna ke konci roku, když máte vbíhat do cílové rovinky s čistým štítem.
Raven