Beran je ohnivé znamení a vládne mu Mars. V astrologii je Mars aktivní planeta plná energie a bojovnějšího nasazení. Lidé narození ve znamení Berana tyto energie v sobě mají také a projevují se stejně jako příroda v tomto období.

Beran a Beran

Když se v lásce sejdou dva Berani, jedná se o složitý vztah. Oba partneři chtějí vést a řídit. Oba si chtějí uhájit samostatnost. Jejich vztah může fungovat, když žena dělá drobné ústupky nebo spolu partneři podnikají, případně se pracovně doplňují. Je to velmi akční láska. Na jedné straně spolu milenci soupeří, a tím rostou, ale když nastane nebezpečí, jsou připraveni si vzájemně pomoct.

Beran a Býk

Tady platí, že protiklady se přitahují. Beran, který stále hledá akci a změnu, obdivuje Býkovu klidnou jistotu. Beran je Býkem nejdříve okouzlený, ale po určité době nastane krize a Beran začne couvat. Může se mu totiž začít zdát, že je s Býkem nuda. Býk nesnáší nestabilitu a Beran se v ní často nachází. Lepší varianta je, když je Beran žena a Býk muž.

Beran a Blíženci

Obě znamení jsou zvyklá stále někde poletovat a vztah může fungovat jen tehdy, když většinu akcí absolvují společně. Beran je bojovnější znamení, ale Blíženec ho umí zkrotit slovem. Blíženec může poradit, ale nesmí omezit, protože Beran si stejně udělá, co chce. Dokud jsou společné názory, bude vztah fungovat.

Beran a Rak

Hodí se k sobě eroticky. Protože citlivý a poddajný Rak je schopný vytvořit v erotice zvláštní druh emocí. Problém nastává tehdy, když chce Rak prožívat sexuální nebo jiný erotický zážitek a Beran už je svým myšlením úplně jinde. Rak se cítí zklamaný a začne to dávat najevo. Beranům nevyhovuje náladovost Raků. Nejsou totiž na nějaké emoční výjevy připravení a nevědí, jak na ně mají reagovat. Beran hledá akci a dobrodružství, je zvyklý na nečekané situace, zatímco Rak chce klid, jistotu, partnera, který se věnuje jenom jemu.

Beran a Lev

Beran musí Lva neustále chválit a Lev by měl říkat, že je tak dobrý právě kvůli tomu, že žije s Beranem. Tito jedinci se na sebe nedokážou dlouho zlobit, protože je nebaví, když druhý mlčí. Nemají na hlouposti čas, jsou to kreativní jedinci a rozumět si budou v případě, že oba budou v něčem úspěšní. Je lepší, když Beran je žena, protože ta dokáže obdivovat partnera Lva a přitom netrpí její ego.

Beran a Panna

Tento vztah se dá udržet jen tehdy, když se Panna více rozpohybuje a je ochotna ustoupit z některých svých zavedených pravidel. Panny bývají velice opatrné a nemají rády změny. Přesný opak toho, co chce a v čem žije Beran. Tento vztah ale není bez šancí. Protože Beran může z Panny udělat dobrodružnějšího jedince, a Panna naopak je schopná Berana v mnoha věcech zklidnit.

Beran a Váhy

Tento vztah je složitý, jde o střet dvou zvláštních světů. Beran se hodně soustředí na ten vnější a Váhy na svůj vnitřní. Váhy trpí často představou, že je nikdo nemá rád a že se k nim okolí nechová tak, jak by potřebovaly. A tak mají některé Váhy sklon k hysterii, což Berani nesnášejí. Když si Váhy budou vynucovat své, u Berana šanci nemají, i kdyby chtěl. Není zvyklý se jen přizpůsobovat. Očekává vzájemnost a chápe kompromis. Beranům se líbí vkus a elegance, které mají Váhy.

Beran a Štír

Zvláštní spojení dvou živlů, které k sobě nepasují. Kupodivu Beran si se Štírem může za určitých podmínek rozumět. Obě znamení potřebují mít svůj prostor, do kterého jim ten druhý nebude zasahovat. Beran se dívá na Štíra jako na někoho tajemného, na někoho, koho je potřeba objevit. Berana nejvíc zajímá, co se o Štírech říká, chce se přesvědčit, zda to je pravda. V sexu je Štír pro Berana zajímavým partnerem, se kterým se Beran naučí nejen novým technikám, ale také novým názorům, jak k této oblasti života přistupovat.

Beran a Střelec

Obě tato znamení jsou čilého ducha, mají nezkrotný temperament a velkou sílu. Jenže ani jedno, ani druhé se nechce nechat zastavit, a proto do sebe jejich energie jednoho dne narazí. Střelec se pokusí Beranovi ukazovat, v čem je lepší. A Beran ví, že lepší není ani jeden z nich. Obě znamení jsou přímočará, a tak si neberou servítky. Beran se nerad hádá, takže když se Střelec pokusí získat nad ním převahu, Beran odchází.

Beran a Kozoroh

Beran si o Kozorohovi myslí, že je tvrdý, bezcitný, zahleděný do sebe a že myslí jen na své potřeby. Kozoroh si o Beranovi myslí, že je lehkovážný, předvádí se, je idealista a neumí počítat. Kozoroh se snaží mít Berana v podřízené roli, protože když ho ovládne, tak si ho pohlídá. A tady dochází ke střetu. Beran nejdříve snahu Kozoroha neprokoukne, protože je jiný. Pochopí to až po čase a vznikne problém. Někteří Berani můžou z takového vztahu odcházet zranění. Tato znamení mají větší šanci jako milenci. V roli partnerů to budou mít složité. Ale všechno jde, když se chce…

Beran a Vodnář

Je to výborný vztah, ale i na něm je potřeba hodně pracovat. Beran, když se setká s Vodnářem, je schopen neobvyklé shovívavosti. Vodnář vede život plný výstřelků a zvratů a Beran se málokdy nechá vyvést z míry, protože sám má rád, když se něco děje. Jejich vztah je plný napětí už proto, že ani jedno znamení se nedokáže nudit a nenechá se vmanipulovat do nezáživných situací. Vhodné je, když si aktivity a čas rozdělí na svůj a společný.

Beran a Ryby

V tomto vztahu nastává situace, kdo s koho. I když ze začátku to tak vůbec nevypadá. Ryby svým kouzlem Berana dostanou tehdy, když se tváří, jako že se mu zcela oddávají a že se mu přizpůsobují. Beran tomu uvěří a je zamilovanější a zamilovanější. Jenže Ryby hrají svou roli. Když Ryba miluje, je to úžasné, když ale milovat přestane, dokáže být drsná a nevybíravá. Sexualita u těchto lidí je úžasná, ale plná bolesti. Když chce Ryba potrestat Berana, udělá to svou lhostejností. Na lhostejnost Beran zbraně nemá.