Se sexuální aktivitou začínají Blíženci velmi brzy. Ti, kteří střídají partnery, nejsou hnáni chtíčem, ale spíše touhou poznávat nové a něco si dokazovat. I když žije Blíženec ve vztahu, rád komunikuje s jinými. Blíženci mají rádi, když jejich protějšek přichází s něčím novým, protože je k smrti nebaví stereotyp. Rozumějí si s partnerem, se kterým se můžou bavit intelektuálně – ne jen o starostech. Partner Blíženců musí být společenský a společnost ho musí uznávat. Musí se líbit. Blíženci jsou rádi na své partnery hrdí

Blíženec a Beran

Blíženec, který pozná Berana, si může gratulovat. Potkal partnera, se kterým je schopný nejen o všem komunikovat, ale který ho může ohromit svými nápady. Beran je bojovnější znamení, ale Blíženec ho umí zkrotit slovem. Dokud mají společné názory, vztah může fungovat. Blíženec s Beranem zápasit nemůže, na to nestačí, ale dokáže vymyslet lest, kterou Berana přechytračí. Beran myslí přímočaře, tak ji neprokoukne. A i kdyby se mu to povedlo, už budou oba jedinci úplně jinde a řeší něco jiného. Je to příjemné spojení a má šanci na úspěch.

Blíženec a Býk

Náročný vztah. Blíženci jsou komunikativní, což Býkům imponuje. Rádi si poslechnou, o čem to Blíženec vlastně hovoří. Blíženci jsou zvyklí neustále někde poletovat a ve vztazích vyžadují volnost. Ale Býci mají touhu po stabilitě a vlastnictví, a tak se většinou snaží Blížence svazovat. Blíženci potřebují aktivnějšího partnera, takového, který je schopný reagovat ihned na změny, a to Býk není. Ten se drží svého a než něco změní, musí přemýšlet. Nerad odchází ze zavedené pozice.

Blíženec a Blíženec

Setkají-li se dva Blíženci, tak se člověk přesvědčí o tom, co to je komunikační chaos. Oba mluví a mluví. Zvláštní ale je, že když mluví, jsou ve stejnou chvíli schopni poslouchat druhého. Tento vztah bývá velmi zajímavý. Blíženci jsou jedinci plní emočních zvratů, kteří se ale vzájemně chápou. Sexualita je až na posledním místě. Duchovní spojení, porozumění a možnost předávat si informace, to je to, co Blíženci potřebují nejvíc

Blíženec a Rak

Tito lidé si spolu budou rozumět. Jsou schopni navázat rozhovor o čemkoli. Citlivý Rak, když poslouchá Blížence, pozná, kdy mluví pravdu a kdy situace přikrášluje. A protože Raci se rádi pohybují v krajině snění a tužeb, dokážou v Blížencích vyvolávat zajímavý druh emocí. V pořádkumilovnosti si Rak a Blíženec rozumí. Mají rádi, když věci mají své místo. Pokud Rakovi nechybí sex, může vztah trvat delší dobu. Blíženec ale nesmí zapomenout na to, že Rak potřebuje pohladit a přitulit se.

Blíženec a Lev

V tomto vztahu je lepší, když je muž Blíženec a žena Lev. Blíženci si musí u Lva pohlídat žárlivost, ale když není přehnaná, dělá jim dobře. Blíženci jsou zvyklí komunikovat s jiným pohlavím i přesto, že jsou ve vztahu, a to Lev nechápe. Oba partneři musí být finančně samostatní, jinak vztah nemůže fungovat. Obě tato znamení chtějí být středem pozornosti. Sexualita jim funguje, ale Lev musí Blížence rozdráždit. A Blíženec, když miluje, tak se snaží.

Blíženec a Panna

Blíženci nemají kritiku rádi. A navíc jejich život je neustálý chaos. U Blíženců je pořád všechno jinak, a to Pannám nevyhovuje. Panny se snaží Blížence uklidnit a uvést do stavu, který jim vyhovuje. A Blíženec se zděsí, protože takový život pro něj není. Blíženci mají fantazii a používají ji i při komunikaci, Pannu ale zajímají fakta, krátké věty a podstata. A tak se tento vztah začne pomaličku ale jistě kazit. Když na sobě obě znamení nepracují, i v sexuální oblasti to může být po čase velká nuda. Tento vztah funguje spíše jako pracovní.

Blíženec a Váhy

Váhám chybí rozhodnost a vytrvalost, a to Blížencům vadí. Potřebují partnera, který tolik neváhá a jde do akce. Blíženci navíc mají schopnost vyvést Váhy z rovnováhy, protože jednou se projeví tak, podruhé zase jinak, a Váhy nerozumí, kdo s nimi mluví. A může nastat problém, protože nastane komunikační chaos a není jasné, co je pravda. Co je zkreslená pravda a co lež. Takový vztah nemůže fungovat. Pracovat na sobě ale můžou a v posteli jim to klape.

Blíženec a Štír

Blíženci jsou ze Štíra na rozpacích. Štír, který je zaměřený na detaily, zase může Blíženci vyčítat jeho rozevlátost a to, že dělá všechno najednou. A tak začíná diskuse, kdo s koho. Štír chce vyhrát. A to nejde. S Blížencem jde pouze spolupracovat, ale vyhrát nad ním Štír nemůže. Často by se mohlo stát, že by spolu seděli doma, každý by se díval do jiného mobilu a měl rozehranou schůzku s někým jiným. Ale na všem se dá pracovat…

Blíženec a Střelec

Blíženec do vztahu přinese nové informace a Střelec je z této informace schopný vytvořit zajímavou vizi. Jestliže budou oba pracovat na tom, aby se tyto vize staly skutečností, potom je všechno v pořádku. Ale pokud půjde o něco, co se nebude realizovat, Blížence přestane bavit o tom neustále diskutovat. Je netrpělivý a nerad čeká dlouho. Oba jedinci musí pracovat na své vytrvalosti. Blíženci a Střelci dokážou být dobrými přáteli. Erotice nepřikládají tu nejdůležitější roli v životě, dávají přednost spíše intelektuální lásce.

Blíženec a Kozoroh

Kozoroh bude zpočátku nadšený tím, jak je Blíženec rozlítaný do všech směrů, potom ale u něj na celé čáře vyhraje jeho opatrnost a touha soustředit se na jeden směr, ale pořádně. Při seznamování se Kozoroh může projevovat rezervovaně a Blíženec se začne tvářit jako velký svůdník. A potom to přijde. Kozoroh je dobyvatel a Blíženec se ovládat nedá. Možná jedna část jeho osobnosti, ale ta druhá prchá do svobody a uvolněnějšího prostředí. Tento vztah je velmi náročný, a když funguje, je lepší, když je Kozoroh žena a Blíženec muž. Jinak půjde o neustálý boj o pozice a o to, co kdo řekl a jak to řekl.

Blíženec a Vodnář

Když Blíženec v začátcích dovolí to, aby se Vodnář jen bavil, dobrovolně na sebe přebere roli živitele a toho, kdo vydělává. A kdo hlídá finance. Po čase to ale Blížence přestane bavit, hlavně tehdy, když zjistí, že uhlídat finance Vodnáře je nadlidský úkon. I když si tito lidé opravdu rozumí, životní hodnoty mají jinde. Blíženec touží něco mít a nechce věčně řešit zmatky kolem Vodnáře, protože jich má ve svém životě dost a dost. A tak začne být v tomto vztahu unavený. To, co mu v minulosti imponovalo, ho najednou přestane bavit a hledá únikovou cestu.

Blíženec a Ryby

Obě znamení si můžou občas z reality odběhnout do svých snů. Srovnat si ale musí finance. V oblasti sexuality očekává každý něco jiného. Zatímco pro Ryby je sexualitou to, že najdou to nejhlubší spojení mezi dvěma lidmi, pro Blížence je sexualita prostě úkon. Blíženci můžou lézt Rybám na nervy v momentě, kdy ony chtějí meditovat nebo se ukrýt do svého vnitřního světa, a Blíženci mají potřebu zrovna něco probírat a mluvit. Tehdy začínají vznikat hádky a budou trvat tak dlouho, dokud Blíženec nepochopí, že Ryba potřebuje dostatek času na to, aby si mohla plavat ve světě snů.