Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ravenův horoskop na květen: Vodnáře budou trápit finance, Ryby čeká stěhování

/
  • Raven Argoni, astrolog a čaroděj.
    Raven Argoni, astrolog a čaroděj. (archiv)
    4. května 2018 ● 06:00

    Co můžete využít ve svůj prospěch a čemu se vyhnout? Horoskop vám pomůže bezpečněji proplout májovými peřejemi. Podívejte se, co vám chystají hvězdy. 

  • 1.

    Beran

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com



    Snadno se může stát, že první polovina května bude Beranům připadat jako klasická procházka rozkvetlým růžovým sadem, ale tento dojem bude právě kolem již zmíněného 13. května vystřídán lehčím či větším propadem do negativních nálad. Jak se mohou Berani, vyhnout v druhé polovině května 2018 typickým jarním depresím? Všechno se dá vyčíst z horoskopu – Beran je kardinální znamení, stejně jako Váhy, Rak a Kozoroh, ale pouze Beranům chybí od 17. do 31. května jakýkoliv planetární pohyb. Z toho plyne, že ve žhavé praxi si musíte do svého života naordinovat potřebnou dávku fyzického pohybu sami. Můžete běhat, skákat, chodit do fitka, jezdit na kole nebo si každý den zacvičit u otevřeného okna nebo u vypnuté klimatizace. Pohyb je přesně to, co potřebujete, aby vaše nálada neklesla pod úroveň, kterou měla v první polovině května.

    Jinak si s ničím takzvaně „osudovým“ starosti dělat nemusíte, mělo by být v pohodě zdraví i fyzická kondice, v blízké budoucnosti se před vámi neskrývají žádná negativní překvapení ve formě náhlých onemocnění, úrazů, nehod, katastrof či jakýchkoliv neštěstí. Starší Berani či Skopci mohou od poloviny května zápolit s nečekaně rychle se projevující nadváhou. Pracovní úspěchy můžete očekávat spíše na začátku května a co se týká sexu, partnerských vztahů a lásky, tak pro vás více než pro kohokoliv jiného, bude platit přísloví nebo co to je – máj, lásky čas.

  • 2.

    Býk

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Z hlediska práce, podnikání a dobrých investic do všeho možného bude květen nejlepším měsícem tohoto roku. V podstatě by se dalo říct, že během května se Býkům podaří zařídit a vyřídit téměř všechno co potřebují a budou potřebovat ke šťastnému životu. K tomu samozřejmě patří i pracovní záležitosti, to znamená, že je možné se poohlédnout po jiném zaměstnání, když to současné z jakéhokoliv důvodu nevyhovuje, dále je možné si zažádat o úpravu pracovních podmínek nebo je možné si s někým zodpovědným lehce podiskutovat o výši, popřípadě i relativní komičnosti platu.

    Do 21. května se Býci budou těšit vážnosti i ve vlastní rodině. Když v domácím prostředí nadhodí jakýkoliv problém, který je tíží nebo mají dojem, že by se měl řešit, budou je ostatní poslouchat, aniž by je to svádělo k rádobyvtipným poznámkám. Stejně tak budou mít Býci výhodné postavení, kdyby se náhodou dostali do víru zašmodrchaných dědických záležitostí, popřípadě by museli řešit finanční půjčku mezi rodinnými příslušníky nebo jakékoliv záležitosti společného dvougeneračního nebo i třígeneračního bydlení.

    Celkově jsou pro Býky dobré konstelace k řešení otázek, týkajících se pronájmu, podnájmu, hypotéky, leasingu, stavebního spoření a podobných záležitostí, pokud se na něco takového nebo podobného chystáte, tak právě květen je k tomu lepší než ostatní měsíce tohoto roku. Z hlediska sexu a případných plánů na šťastné otěhotnění jsou vhodná data kolem 13. a 20. května.

     

  • 3.

    Blíženci

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Blíženci mohou čas mezi 1. až 19. květnem věnovat jakémukoliv vztahu, na kterém jim záleží, budou mít přitom šťastnou ruku, jasnou mysl a pevné zdraví, což jsou vlastnosti, které pomohou každému, kdo se bude chtít pustit do budování nebo „posunování“ partnerského vztahu.

    Stejně tak je to docela dobré období pro všechny, kteří občas pokoušejí Fortunu a sem tam si v rozumné míře zakoupí los nebo něco málo vsadí do loterie. Na 100% výhru to sice ještě zdaleka nestačí, ale dá se říct, že se zvýší pravděpodobnost výhry možná i na dvojnásobek.

    Co se týká vztahů, sexu a lásky, tak málokdo na tom bude v květnu 2018 tak dobře jako Blíženci. Ve vztahu Blížence s jakýmkoliv jiným znamením, bude Blíženec ten, kdo bude diktovat podmínky dalšího růstu a prosperity. Škoda, že se během jinak poměrně dost populárního politického klání moc nepřihlíží k astrologickým konstelacím, kdoví, jak by to vypadalo, kdybychom si zrovna letos zvolili vládu, složenou ze samých Blíženců, prošpikovaných sem tam nějakým Rakem a Štírem. Podobné sestavy by se letos hodily i pro sestavování vedoucích kolektivů větších firem a nadnárodních společností. O neziskovkách ani nemluvě.

    Asi tak v polovině května jsou pro Blížence velmi dobré konstelace, které se týkají jakékoliv změny práce či zaměstnání, i kdyby to bylo spojené s principem školy, školení nebo vzdělávacího kurzu. Zdraví, jako záruka spokojenosti, vypadá dobře, většina věcí je tedy na celý květen 2018 pro Blížence v pohodě.

  • 4.

    Rak

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Rakové budou v máji poloviční mágové, do všeho budou vidět, všemu budou rozumět a mohou dělat, zvláště během prvního květnového týdne další malá leč účinná kouzla, spočívající v tom, že všechno, co je trápí, sepíší na papírek, který potom hodí do ohně nebo jej mohou spálit doma v popelníku. Hlavně si přitom musí dát pozor na to, aby díky svému čarování nezavdali příčinu požáru.

    Princip ohně je v květnu 2018 pro Raky velmi důležitý a to hlavně v přeneseném či symbolickém slova smyslu. Jinými slovy bude v první polovině května 2018 Raky provázet aktivita, červená barva (to platí i pro oblečení), změna, aktivita a láska.  To vše se dá vyložit jako jednoznačná symbolika polarity, sexuality, vztahů a možnosti počíti zdravé a bystré děti. Raci tedy budou mít v květnu hlavní osudový úkol – udělat si jasno ve svých vztazích a pokud ještě nemají žádného použitelného partnera na rozmnožování, ač jsou k tomu již dosti zralí, tak by si ho měli najít a klidně se ještě v květnu pustit chutě do díla.

    Díky neutuchající přítomnosti Venuše v celé druhé polovině května 2018 budou Račice neodolatelně krásné a osobním charismatem a sex-appealem doslova sršící, takže je možné, že budou muset od sebe odhánět davy zbytečně sebevědomých mužů. Při navazování osobnějších kontaktů to chce udržet si vlastní vůli a nepodléhat vůli někoho jiného. Z toho jsou potom potíže na celý život. Další zajímavá věc, která vám může zvednout náladu a kterou lze jen doporučit je cestování. Když se řekne Rak – květen – cestování - láska, tak se to krásně rýmuje, i když to třeba na první poslech není moc slyšet.

  • 5.

    Lev


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Znamení Lva bude celý květen 2018 zdobit Měsíční vzestupný uzel, což je celkem dobré znamení na všechno, co souvisí s penězmi, s výdělkem, s podnikáním a s investicemi – a to i investicemi do sebe a do svého vlastního života. Takže celkově se dá říct, že lví horoskop na květen 2018 je z hlediska ekonomiky výborný a přínosný, pouze si Lvi budou muset dát pozor na pár dní kolem 20. května, tady je možné, že se objeví či projeví menší propad nebo se pár korun proinvestuje, prostě se mohou vyskytnout nečekané ztráty, které se opět do konce května vyrovnají. Ale bude možné se těmto ztrátám vyhnout, pokud si silný Lev ohlídá své účetnictví. Takže, co se týká práce, financí a obchodu budou Lvi spokojení.

    S prací samozřejmě souvisí také práceschopnost a celkové zdraví – v této oblasti vypadá všechno dobře, pouze si dáte pozor na klasické, normální nachlazení hned první květnový týden a potom až ke konci měsíce, kolem 27. května. Není a nebude to nic vážného, ale i tak to může trochu pozlobit, když třeba díky prochladnutí začne bolet hlava.

    Trochu myslet budete muset také při řešení otázky, jestli cestovat nebo necestovat, popřípadě jestli jet na výlet nebo nejet a raději zůstat doma. V tomto případě zkuste trochu opatrněji přistupovat k období od 19. do 23. května. Když se speciálně na tyto dny více soustředíte a lépe se na všechno, co chystáte a plánujete, připravíte, bude všechno v pořádku. Aby se vám nestalo, že budete odjíždět na pár dní do hor a ráno si při odjezdu uvědomíte, že máte na odpoledne domluvenou důležitou pracovní schůzku, na kterou jste rok čekali.

  • 6.

    Panna

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Z hlediska zdraví Panny nic osudového neohrozí, maximálně mohou mít kolem 23. května sklony k lehčím depresím, v opozici jsou Ryby s Neptunem, což je kombinace, která žádné diskuzi humoru nepřidá, takže kolem 23. května si raději neplánujte žádné zbytečně velké společenské akce, setkání s přáteli nebo posezení v rodinném kruhu, nic nevyřešíte, ani se moc nepobavíte, spíše se budete muset s unavenými obličeji nutit ke společenským úsměvům a přátelským grimasám.

    Z pracovního a finančního hlediska se podle panenských konstelací jeví jako výhodná první polovina května, kdy budete mít příležitost buď upevnit si svou pozici ve stávající práci, která vás baví a zajímá nebo si můžete najít jinou práci či zaměstnání, když k té současné budete mít jakékoliv výhrady. V druhé polovině května bude lepší, když na svých pracovních pozicích pár týdnů ještě trpělivě setrváte a na svém zaměstnání nic měnit nebudete, protože kvalita času odpovídá spíše tomu, že se můžete něco nového naučit, takže poslední dva květnové týdny můžete prožít pod heslem, „škola, školení, rekvalifikace, učení, kurz“ a uvidíte, co vám to přinese dobrého a nového.

    Panenský květen se jeví jako výborný pro cokoliv, co souvisí s partnerstvím, se sexem, s rodinou, s rozmnožováním (své rodiny) a se vztahy. Všechno, co jsme si řekli o práci, zaměstnání, osobní ekonomice, rodině a o jakémkoliv školení, může mít pro Panny velmi zajímavý sexuální podtext, nebylo by tudíž ani divu, kdyby se nám na pracovištích rozrostly jak houby po dešti různé vztahy mezi jakýmikoliv znameními a Pannami, květen je prostě pro Panny vyloženě dekorativní měsíc, všem Pannám to bude neobyčejně slušet, takže i o pár podstatných stupínků povyskočí jejich charisma.

     

  • 7.

    Váhy


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Ve Vahách se v květnu odehraje několik zajímavých a důležitých změn, bude to něco jako zúčtování s minulostí. S velkou pravděpodobností se hned na začátku května objeví něco, co by se dalo označit jako „ekonomické ozvěny minulosti“ a je dost dobře možné, že se začne řešit několik záležitostí najednou, pokud například máte hypotéku a k tomu ještě leasing nebo spotřebitelský úvěr, popřípadě vám někdo dluží nějaké peníze, které už měl zaplatit, ale nějak se k tomu nemá, to všechno může být najednou na pořadu pracovního dne.

    Z hlediska zdraví je všechno v pořádku, mladší Váhy ani nebudou vědět, že mají nějaké zdraví, všechno bude fungovat přesně, jak to fungovat má, starší Váhy si v druhé polovině května budou dávat pozor na pasivní pohybový aparát, kosti, klouby, páteř, chrupavky a krčky kyčelního kloubu, ale ani tak se žádné osudové tragédie konat nebudou, pokud bude něco zlobit, tak se to rychle vyřeší. V první polovině května jsou pro Váhy výborné konstelace na sex a lásku, partnerství a vztahy, je možné, že zažijete věci, o kterých jste v životě zatím jen snili a možná jste ani nevěřili, že je něco takového možné. Zvláště, pokud jste měli vztah, ze kterého jste chtěli odejít, ale neměli jste na to dost síly nebo odvahy, popřípadě jste neměli žádný jiný vztah, tak se vám to všechno najednou v životě objeví jak švihnutím kouzelného proutku.

    Jak to vypadá s financemi a s prací – je sice možné, že se v oblasti domácí ekonomiky projeví nečekané napětí, ale i to se urovná právě díky změnám v práci, které vás potěší. Buď dostanete téměř nečekaně přidáno nebo se objeví nové pracovní úkoly za více peněz, popřípadě se objeví i nová práce nebo druhá zajímavá práce k té první. Takže všechny změny, které navštíví vaše znamení, budou konstruktivní a přínosné. A co by vás mohlo jakkoliv ohrozit? Klasika – pomluvy, intriky a závist, to je jediné, na co si budete muset dávat pozor, ale to jsou všechno věci, které se obvykle spojují s principem úspěchu, kariéry a cesty nahoru. Takže, budete muset trochu bojovat, ale na druhou stranu to rozhodně nebude boj marný a bude to stát za to.

  • 8.

    Štír

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Snadno se stane, že se jinak udatný a odolný Štír během pokročilého večera nebo noci nachladí. Od 7. května jsou už konstelace na zdraví až do konce května naprosto vynikající. Dojde k opozici mezi Jupiterem ve Štíru a Sluncem v Býku, což znamená, že se všem zrozencům ve Štíru začnou vyhýbat úrazy, nehody a jakákoliv onemocnění. Zmizí i lehčí alergie. Z osudového hlediska ovlivňuje Jupiter osudy lidí tím způsobem, že do jejich životů vnáší prvek vrtkavosti.

    Může vás potkat nenadálé štěstí, které hned nato bude vystřídané nějakým průšvihem nebo se naopak stane něco, co se vlastně stát nemělo a hned nato se ukáže, že je to svým způsobem výhra v loterii. Zmeškáte nástup na Titanic a hořekujete, proč zrovna vy máte takovou smůlu. A proklínáte věštce, kteří vám na tento den předvídali úspěch a štěstí. Takže všichni, kteří jsou narození ve Štíru, by měli v květnu 2018 zachovávat určitou opatrnost, nechválit dne před večerem, nepočítat kuřata před vylíhnutím a neříkat hop, dokud nepřeskočí. Aby nedopadli jako ten pán, který tak dlouho říkal hop, až mu přeskočilo. A to platí nejenom pro celkový pocit z prožitého dne, ale i pro rodinné, partnerské a sexuální vztahy a také pro vztahy pracovní, obchodní a sousedské.

    Pokud budete chtít někoho pochválit za provedený výkon, tak jedině ve chvíli, kdy o jakémkoliv dosaženém úspěchu už budete moct mluvit v čase minulém. Květen se vás bude snažit naučit, že nejdůležitějším osudovým prvkem v životě je náhoda a štěstí. Když začnete pod vládou Jupitera využívat šťastných náhod a vynecháte ze svého myšlenkového repertoáru poučky o přitažlivosti, podobnosti a o tom, že stačí hodně chtít, uděláte právě teď, v květnu 2018 pro svůj život maximum.

     

  • 9.

    Střelec

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    V prvních a v posledních květnových dnech prochází znamením Střelce Měsíc, jinak je Střelec planetárně neobsazený – a podobně jako jsme mluvili o Beranu či Skopci, že bude v květnu „sevřen“ dvěmi těžkými planetami, Neptunem v Rybách a Uranem v Býku, ocitne se květnový Střelec v názorových kleštích mezi šťastným Jupiterem ve Štíru a problematickým Saturnem v Kozorohu.

    V praxi se to projeví tak, že zdraví, práce, sexuální vztahy, celkové hmotné zabezpečení a bydlení, budou relativně v pořádku, neboli poslouží úspěšnému přežití, ale o něco horší to bude v oblasti všeobecné komunikace. V polovině května 2018 naznačuje pár zajímavých trigonů, že se Střelci během května 2018 několikrát ocitnou v takovém názorovém zmatku, že pomalu nebudou souhlasit ani s vlastními názory. Iracionální životní hodnoty, jako celkový pocit zdraví, radost z vlastní existence, chuť k jídlu, požitek z hudby a možná i z vlastního zpěvu se budou pohybovat ve standartní části stupnice životní spokojenosti, ale všechno co souvisí s logikou, racionálními argumenty, s matematikou, ekonomikou a čímkoliv, co se dá řešit s kalkulačkou v ruce, se bude často dostávat do červenými čísly akcentovaných hodnot. Poselství května namířené směrem ke Střelcům zní, v jednoduchosti je krása.

    Podle astrologických konstelací to zrovna Střelci v nedávné době neměli jednoduché a hromadu věcí nemusí mít dořešenou ani dnes. Nicméně, jak jsme si právě řekli, pokud si chcete do života naordinovat jakékoliv konstruktivní změny ohledně bydlení, koupě, prodeje, pronájmu, rekonstrukce či stavebního povolení na cokoliv nebo si plánujete zkrášlující kosmetickou operaci, nastřelení nového chrupu, korekci odstávajících uší pomocí trvalého make-upu a já nevím co ještě, nechte to raději buď na poslední týden v květnu nebo rovnou na červen 2018. Jak se esoterně říká – bude líp.

    Když to shrnu do několika téměř holých vět, udělali by Střelci nejlépe, kdyby se věnovali svým partnerským vztahům, popřípadě i problémům, mohli by společně se svým partnerem či partnerkou přemýšlet o založení rodiny, na to jsou dobré konstelace už i vzhledem k tomu, že tady se nedá s kalkulačkou v ruce dopředu odhadnout téměř nic. Květen je pro Střelce obdobím, kdy se dá dopředu říct pouze to, že nejjednodušší řešení je to nejlepší. Výjimku z tohoto pravidla tvoří asi jenom politici a šachisté.

  • 10.

    Kozoroh

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Pro Kozorohy, kteří na něčem už delší dobu pracují se všechno začne v průběhu května krásně rozbíhat, potom se tempo růstu asi tak v polovině května ustálí a všechno bude pokračovat přiměřeným, možná až trochu opatrným tempem do konce května.

    Na začátku května je v Kozorohu Mars, Pluto, Černá Luna, Saturn a Měsíc, 6. května se přesouvá Měsíc do sousedního Vodnáře a pár dní na to, 16. května jej následuje Mars. Jako hlavní tajná zbraň ve službách Kozorohů zůstává v druhé polovině května Saturn, planeta času a Černá Luna, druhý střed oběžné dráhy Měsíce kolem Země. Saturn je mytologický praotec celého našeho vesmíru, všechno, co v čase vznikne si čas bere zase zpátky, takže v bájích a legendách vystupuje Saturn, neboli Chronos jako zvrhlý stařec, který požírá své vlastní děti. Tak to alespoň vidí naše lidská mysl.

    Nicméně i přes poměrně dobrodružnou povahu starého Saturna a nevalnou pověst Černé Luny (někdy mi ta Černá Luna trochu připomíná naši Polednici, neupravený zevnějšek, hlas vichřice podoba) nečeká na Kozorohy nic katastrofálního, spíše budou přes květen řešit otázky, které souvisejí s časem. Protože neběží čas pro každého stejně rychle, čas dlužníkův letí jak jelen, zatímco čas věřitelův se nesnesitelně vleče. V první polovině května se, milí Kozorozi, setkáte s nějakým problémem, na jehož řešení budete mít poměrně dost času nebo se vám to tak bude zdát, ale všechno se rychle změní, zvláště pak v druhé polovině května, kdy se najednou ukáže, že toho času přece jenom zase tolik nebylo a nakonec je dost pravděpodobné, že něco, co bylo hodně důležité nebo i životně důležité budete řešit na poslední chvíli s vyplazeným jazykem a odřenými zády.

    Poselství tohoto května pro rozverné Kozorohy zní, naučte se hospodařit s časem. Možná byste se divili, jak by se pohnula a posunula vaše kariéra a jak by vám pod rukama rozkvetly vaše zatím ještě pouze předpokládané a plánované pracovní úspěchy, kdybyste se naučili rozdělovat zrno od plev a užitečné věci od neužitečných. Těm užitečným a prospěšným byste věnovali více svého času, zatímco plytké ptákoviny byste nechali ležet bez povšimnutí, i kdyby byly podporovány velkými servery na internetu a klasicky populární televizí.

  • 11.

    Vodnář

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Až do 6. května 2018 mají Vodnáři ve svém znamení pouze Měsíční sestupný uzel, který ze symbolického hlediska znamená finanční starosti, hledání ekonomické podpory a nedostatek peněz.

    Neříkám, že všichni Vodnáři musí mít na začátku května existenční starosti, ale rozhodně si na peníze alespoň jednou nebo dvakrát vzpomenou. Vzhledem k celkovým konstelacím je dost nepravděpodobné, že Vodnář nebude mít práci nebo přinejmenším alespoň nějaký nuzný zdroj peněz, ale je hodně pravděpodobné, že Vodnářovy příjmy nebudou dosahovat na nutné výdaje.

    V prvním květnovém týdnu se poměrně hodně Vodnářů dožije zajímavého obratu ve svém osudu – buď dostanou úplně novou pracovní nabídku, která by znamenala definitivní odchod z původní práce a nástup do nové firmy nebo se před nimi vynoří možnost samostatné výdělečné činnosti. Samozřejmě, ne každý zaměstnavatel souhlasí s tím, že jeho zaměstnanci budou současně podnikat, zvláště, kdyby díky tomu mohli začít konkurovat sami sobě nebo by vytvářeli střety zájmů. Ale v mnoha případech bude možné nalézt dohodu – a jak často říkáme, všechno vždy záleží na domluvě.

    Kromě toho by se Vodnáři v první polovině května měli zamyslet nad svými eventuálními vztahovými problémy, protože sestupný uzel nebo bod většinou naznačuje, že člověk někomu něco „dluží“, ale nemusí to být jenom peníze, může to být třeba i odložená a zapomenutá manželka, se kterou se Vodnář zapomněl rozvést, když odcházel s jinou ženou založit další rodinu. Konkrétních případů může být bezpočet, mohou se lišit v maličkostech i v podstatnějších věcech, ale společný jmenovatel zní, někomu něco dlužím a bylo by docela dobré to vyřídit a uzavřít nebo dát alespoň o sobě vědět, aby druhá strana věděla, co může ode mě očekávat. Jinak jsou konstelace navzdory skutečnosti, že v Kozorohu zůstává Saturn a Černá Luna, celkem dobré a užitečné, hlavně v tom směru, že celková situace je nakloněná konstruktivní domluvě, která nastane díky Kozorohově aktivitě. Jak jsme si už ale řekli – nejvíce to bude platit pro vztahovou rovinu, kde toho může být pro vás k řešení ještě hodně.

    Zdraví vypadá dobře na celý květen, tady nejsou žádné překvapivé propady ani jiné manévry. Pokud budete chtít někam cestovat nebo jet vlastním autem, můžete bez obav, opět zde nejsou žádné zrádné konstelace, takže vždy a včas dojedete tam, kam budete potřebovat. Pokud budete chtít něco většího prodat nebo koupit, tak tady to asi půjde pomalu, možná by i bylo lepší s tím počkat do června, který bude zvláště na nákup nemovitostí jak stvořený.

  • 12.

    Ryby

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Zrozenci citlivého a vnímavého znamení Ryb mají už delší dobu ve svém znamení Neptun, což se samozřejmě nezmění ani po celý květen 2018. Neptun dává Rybám ještě prudší vnímavost a pronikavější vhledy do reality než mají normálně.

    Můžeme tedy očekávat, že zvláště v první polovině května budou Ryby hýřit novými a neotřelými nápady, ale nebudou jevit žádnou zvláštní chuť k radikálním či akčním změnám. Neptun je vládce moří a voda je z esoterického hlediska jinová, ženská síla, ale to neznamená nic špatného pro muže - Ryby, jde pouze o princip, druh síly a jinová energie nebo jinový princip je trvalejší, odolnější a často i silnější, než jangová energie. Je to jako souboj ohně a vody, na první pohled vypadá oheň průrazněji, ale i kdyby byl sebeničivější, jednou uhasne.

    Voda pracuje pomalu, vymílá břehy a mění krajinu (realitu) ke svému obrazu, i když si toho dlouho nikdo ani nevšimne. Je to jako když umělec na pár měsíců zaleze do svého ateliéru nebo spisovatel do nějakého srandovního kamrlíku k předpotopnímu počítači. Většinou si jich nikdo ani nevšimne, ale potom předvedou krásné obrazy nebo dechberoucí fotografie, popřípadě nádhernou převratnou knihu. Proto je Neptun zobrazován jako silný vládce.

    Během 9. a 10. května prolétne znamením Ryb zádumčivá Luna, která vydatně podpoří inspirativní rybí konstelace. Takže, bude se dařit Rybám umělcům, manažerům, kuchařům, psychologům, psychiatrům, ale i vydavatelům a Rybám samostatně výdělečně činným, v podstatě všem a v jakémkoliv oboru, v němž je příležitost k tvůrčí práci. Pokud v práci nemáte příležitost se nějak kreativně projevovat, protože zrovna vyvážíte popelnice nebo opravujete silnice, využijte příležitostí, které nabízí moderní doba – něco kreativního se naučte a založte si webovky nebo blog. Celý květen je na to výborný.

    Osudově vás na začátku května bude čekat cesta, stěhování či nějaká akce, ze které budete trochu ve stresu, nakonec se vám ale podaří vše stihnout v termínu. Snažte se v květnu trávit hodně času v přírodě a meditovat. Využijte výborných konstelací, které už lepší nebudou. I kvůli tomu, že na začátku června hrozí, že se vám v práci může něco pokazit nebo se vyskytne problém, který budete muset řešit. Snažte se napracovat si v květnu něco dopředu, bude se to hodit. Žijte podle přísloví, neodkládej na zítřek, co můžeš udělat dnes a uvidíte, že se vám to vyplatí.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz