Je fakt, že astrologie není pro každého. Mnoho lidí vidí rudě, když slyší jména astrologických znamení, v astrologii je však spousta jevů, které podivuhodně fungují.

Charakteristika nesedí

Někteří lidé nejsou příznivci astrologie, protože prostě nenacházejí styčné body se svým znamením, ale problematika je mnohem složitější, než se zdá.

Mnoho lidí si pod pojmem astrologie představují jen horoskopy, ale ve skutečnosti je význam vztahu znamení a planet mnohem hlubší.

I když znamení mají své charakteristické znaky, ale to neznamená, že každý Lev je egomaniak a každý Štír magik.

Nejednoznačnost

Každý člověk je individualita. Nečekejte, že na vás povšechná charakteristika znamení sedne přesně. Horoskop je třeba sestavovat „na tělo“ a interpretovat v kontextu vašeho života.

Každý zná především své sluneční znamení. To ale určuje jen to, čím jste podobní ostatním lidem narozeným v tomto datu.  Mnoho vlastností je navíc získaných, ne vrozených.

Vliv mají i jiné planety než Slunce

Pokud vás charakteristika podle slunečního znamení nevystihuje, je to proto, že existuje jiné znamení, které vás silně ovlivňuje. Měsíc a vzestupné znamení jsou poměrně silnými nástroji, které vám mohou pomoci najít se.

Váš vzestupný nebo vzestupný znak je pro vaši charakteristiku stejně důležitý, jako sluneční znamení, ale mnoho lidí ho nezná. Popisuje, jak vás ostatní vidí, a nejen to, jak se vidíte sami. 

Měsíc se učí z životních zkušeností

Vaše měsíční znamení vám říká, jak reagujete na životní události. Je klíčem k pochopení vašeho emočního profilu. Také sousedící znamení, pokud jste se narodili v prvním, nebo posledním týdnu znamení, nesete i znaky sousedního znamení.