O Štírech se říká, že jsou často nevěrní. To platí pouze v případě, že je Štír nespokojený nebo se nudí a ve vztahu už dlouho nezažil nic nového. V dlouhodobých partnerstvích, kde se druhý o nic nového nesnaží, hledají Štíři další a další vzrušení, ale někteří reagují přesně opačně a na sex rezignují. Štíři se rádi milují na veřejných místech a v luxusním prostředí. Milování si prostě chtějí vychutnat a touží cítit nějaký druh vzrušení.

Štír a Beran

I když je tento vztah velice komplikovaný, mnoho Beranů vedle Štírů žije. Když se Štír potká s Beranem, líbí se mu jeho aktivní přístup k životu. Štíři totiž rádi lenoší, a tak na ně energie Berana působí jako živá voda. Jenže když Beran Štíra neprokoukne, tak potom pořád pracuje a Štír se z toho snaží profitovat. V sexu si tato dvě znamení velice rozumějí a můžou spolu prožívat krásné a vzrušující chvilky. Beran je otevřený nejen experimentům, ale také akci na veřejných místech. Jen sklon k agresivitě najde Štír u málokterého Berana. Po čase uhasne spalující vášeň a každý z těch dvou si jde vlastní cestou. Beran zapomene, ale Štír bude vzpomínat stále.

Štír a Býk

Když Štír potká Býka, líbí se mu jeho jasný postoj ke hmotě, k vlastnění. Prostě k majetku. Štíři peníze milují a Býci také. Štír se pokusí Býka nejdříve ošálit a dostat ho pod svůj vliv. Zjistí, že to jde, ale jen v nepodstatných oblastech. A tak bude muset Štír pochopit, že s Býkem je lepší spolupracovat než bojovat. Po sexuální stránce mezi nimi všechno klape. Když se Štír ještě naučí vyhovět Býkovi, který má občas sklony k romantice, Býk ho za to odmění tím, že mu dá lásku, po které Štír tak touží. Navíc se oba dokážou vysmát svému okolí nebo se ho pokoušejí zastrašit, když je v něčem ohrožuje. Spolu jsou velmi silní.

Štír a Blíženci

Tento vztah je složitý. Čím delší dobu trvá, tím více se komplikuje. Když se tito dva lidé rozejdou, můžou zůstat přáteli, a navíc získali v tomto vztahu nový úhel pohledu na sebe sama. V erotice proběhne zajímavé spojení. Štír, který erotiku vnímá jako experiment a cestu k tomu, aby proběhlo odpoutání se od reality, požaduje totéž po Blíženci. Ten to vyzkouší, ale po určité době i při milování začne přemýšlet o úplně jiných věcech. Štír pozná, že napojení není oboustranné, a to ho začne v jeho prožívání extáze vyrušovat. Blíženec nechápe, co se po něm chce, vždyť se snaží, a tak dochází k rozporům.

Štír a Rak

Když potká Štír Raka, mohlo by se zdát, že si porozumí, protože jim vládne stejný živel. Tento vztah je ale pro Raka velmi nebezpečný a musí být hodně opatrný. Nejdříve nastává expanze, protože citlivý Rak, nabitý něhou, dokáže Štíra rozproudit tak, že i on na chvíli změkne a začne se chovat bláznivě a romanticky. Rak do vztahu dává všechno a Štír je zvyklý brát. A tak bere a bere, víc a víc, a Rak najednou zjistí, že už to tak dál nejde a že chce také brát. Jenže Štír, který je v tomto vztahu zvyklý na to, že vítězí, vyžaduje víc a víc… A tak Rak začne mít emoční problémy. Uchyluje se k výčitkám a slzám. Štír scény nemá rád, i když je sám často vyvolává. Téma žárlivosti se v tomto vztahu znásobí a vyvolá spoustu problémů. Tento vztah je velmi komplikovaný, a má-li vydržet, oba jedinci na sobě budou muset zapracovat. Anebo odejít. Obě znamení jsou hysterická.

Štír a Lev

Potká-li se Štír se Lvem, sešly se dvě osobnosti, které chtějí držet prim. Je to vztah, ve kterém budou oba soupeřit o to, kdo je vůdce. Ani jeden z nich ale nemůže vyhrát. Tento vztah může fungovat jen za velmi zvláštních podmínek, kdy si dva vedoucí budou umět rozdělit své role tak, že si nepolezou do zelí a nebudou soupeřit, kdo je víc. Někdy nastane období, že tito dva lidé zjistí, že nemohou být ani spolu, ani bez sebe, a potom vznikne zajímavý milenecký vztah, který může trvat dlouho. Každý z partnerů žije ale úplně jinde a úplně s někým jiným. Štírovi se líbí, že Lev je reprezentativní typ, ale žárlí na něj. To sice Lvovi může dělat chvíli dobře, ale když se začne přehánět, tak hrdě odchází.

Štír a Panna

Když potká Štír Pannu, není to vztah, který lze definovat hned na začátku. Obě znamení jsou zvyklá hledat ve všem podstatu a zkoumat detaily. Zásadní rozdíl je ale v tom, že Štír, který zkoumá podstatu, se nebrání novým věcem a neustále hledá nové a nové výzvy. Kdežto Panna, která se rovněž zaměřuje na detaily a na podstatu, se všemu novému brání. Také v sexu je mnohem komplikovanější se shodnout. Panna si potrpí spíše na klasiku. Sice si některé experimenty Štíra vyzkouší, ale jen několikrát a potom se bude chtít vrátit ke svému původnímu vnímání sexuality.

Štír a Váhy

Když se potká Štír s Váhou, dochází k zajímavé výměně energií. Štír se jako pokaždé pokusí nový objekt okouzlit tím, že mluví, a mluví zajímavě. Štír okamžitě zjistí, že když bude Vahám pochlebovat, bude to voda na jejich mlýn. A že je dostane tam, kde je chce mít. Jak Štír, tak Váhy ke svému životu bytostně potřebují partnera. Nedokážou být sami, protože nemají s kým prožívat své emoce. Když je ruka v rukávě, proběhne sexuální spojení – a může být velmi zajímavé. Protože jak Váhy, tak Štír si potrpí na erotické prádlo. Obě znamení se ráda dívají na nahé tělo svého partnera, a tak mají buď rozsvíceno, nebo všude hoří svíce… a když je vedle zrcadlo, tak není co řešit. Štíři mají někdy bláznivé nápady milostné scény si natáčet a na to by Váhy neměly přistoupit. Nikdy totiž nevědí, co je takový Štír schopný udělat, když se rozejdou.

Štír a Štír

Tento vztah může fungovat jedině tehdy, když každý ze Štírů bude mít svou práci a svůj cíl, ale jeden z nich prostě musí být úspěšnější. Takže se nejdříve musí vyřešit, kdo bude šéf. A kdo zajistí zázemí. Většinou žena, ale může to být i opačně. Podmínkou je, že Štír, který bude uznán za vůdce, musí vydělat a vlastnit. A musí být ochoten se dělit. Co se týče sexuality, Štír vlastně potká stejnou energii, jakou má sám. A tak si vyzkouší vlastní polohy a chybí mu něco nového. Kdyby chtěli prožít něco jiného, museli by hledat nové sexuální praktiky a mít chuť si je vyzkoušet a bavit se o nich. Když potká Štír Štíra a rozhodnou se spolu žít, často mezi nimi po čase není sexualita vůbec důležitá a řeší úplně jiné věci.

Štír a Střelec

Když Štír potká Střelce, má pocit, že si s ním bude výborně rozumět. Štírovi se líbí, jak je Střelec veselý, protože i Štír se rád baví. No a co, že má Střelec směšné nápady a pořád vymýšlí situace, jak se pobavit a kam jít? Štír ví, že život není jen o práci a o starostech. Střelec je znamení bezstarostné a veselé a to se Štírovi, který na svět tak pozitivně nepohlíží, líbí. Střelec z každého dne dokáže udělat den zajímavý a legrační. Štír si myslí, že Střelce zpracuje a bude z něho čerpat. A jde nejen o energie, ale také o kontakty, nápady. Střelec je však opatrný. Když se spolu tihle dva pohádají, v momentě, kdy se chce Střelec udobřit, ho Štír utne jedovatou poznámkou. Štír ví, že Střelce nejvíc naštve, když ho ignoruje. To Střelci nesnášejí. Jestliže na sobě tato dvě znamení zapracují, můžou spolu žít.

Štír a Kozoroh

Když Štír potká Kozoroha, našel stejně silné znamení, jako je on sám. A Štíry síla přitahuje. Štír učí Kozoroha, aby nebyl tak racionální, a vysvětluje mu, že existují věci mezi nebem a zemí. Kozoroh zase naopak učí Štíra větší píli, větší sebekontrole, vede ho k větší disciplíně a sebedůvěře. Běda ale, když se potkají dva problematičtí jedinci, narození v těchto znameních. Tehdy může vzniknout velmi nebezpečná situace. V sexu si tito jedinci rozumějí a i v této oblasti využívají svou energii a sílu. Společnou energii můžou investovat třeba do adrenalinových sportů. Je to velmi silný pár, který se bude muset naučit, co je to něha. S oběma se totiž život příliš nemazlil.

Štír a Vodnář

Když se Štír potká s Vodnářem, je ohromen a Vodnář se mu líbí. Obdivuje bezprostřednost, lehkost, legraci. Vodnáři jsou celoživotní děti a Štír touží také se odpoutat od starostí a užívat si život – to Vodnáři umějí. Vodnář vidí ve Štírovi silnou osobnost a je připravený změnit svůj život a být vedle Štíra. Když to Vodnář udělá, Štír získává větší jistotu a začne Vodnáře tlačit do situace, která mu vyhovuje. Když Štír přidá ještě žárlivé scény, začíná konec vztahu. Vodnář si stejně bude dělat, co chce, i když se může naoko tvářit, že se změnil. Vodnáři nesnášejí, když je někdo omezuje a když na ně někdo žárlí, a tak to Štírovi vyčítají. V oblasti sexu bude asi Štír muset Vodnáře vést. Tento vztah může fungovat, ale Štír se musí zklidnit a jít na energie Vodnářů diplomaticky. Když ho totiž Vodnář začne obdivovat, stává se z něj uznalý partner.

Štír a Ryby

Když se Štír potká s Rybou a zatouží po ní, prožijí noc plnou vášně. Ryba se oddává a Štír si to užívá. V jedno splynou nejen jejich těla, ale také jejich duše. Štír a Ryby se spolu můžou dostat až ke spirituálním výšinám. Extáze, kterou prožijí, každého z nich asi překvapí. Podmínkou ale je, že oba mají na milování chuť a chtění je vzájemné. Potom nastává romantický čas a víc a víc se jak Štír, tak Ryby dostávají zpátky do všedního života. Tady může Ryba udělat chybu, že se stane submisivní. Udělá, co Štírovi na očích vidí, protože touží po lásce. Štír je přirozený vůdce a Ryba chce být bez starosti, bez zodpovědnosti a bez nutnosti něco řešit. Když jí Štír takový život připraví, může vztah fungovat výborně. Jak Ryby, tak Štír by si měli dát pozor na alkohol. Pod jeho vlivem můžou udělat mnoho hloupostí.