Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vůně podle horoskopu: Býci milují růže, Pannám učaruje kokos

/
  • (iStock)
    5. listopadu 2018 ● 06:00

    Víte, jakou vůni by měla mít svíčka, kterou si zapálíte? Nebo jaký éterický olej byste si měli nakapat do aromalampy? Zkuste se řídit zvěrokruhem, ne každá vůně je pro vás totiž nejvhodnější.

    Vůně dokáže v lidech vyvolat nádherné vzpomínky a potlačit ty horší. A taky dokáže posílit pozitivní vlastnosti vaší osobnosti. Vybírejte je podle toho, kdy jste se narodili!

     

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Berani jsou ohnivé znamení, které žije intenzivně ve všech aspektech života. Ideální vůně jsou pro ně vůně koření, jako je skořice, zázvor, pepř nebo kmín, které stimulují jejich psychiku. Aby podpořili svůj vrozený oheň, měli by Berani také často zapalovat svíčky s vůní borovice, cedru nebo jalovce. Jejich aktivitu pak bude tlumit vůně melounu, kterou by rozhodně neměli používat.

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Býci mají nohy na zemi a nejvhodnější jsou pro ně vůně zemité nebo květinové. Ty je uklidní a uzemní, pokud by tápali. Protože Beran je ovládán Venuší, což je planeta lásky, ideální vůně je zejména růže či rybíz. Rozhodně by se neměli obklopovat těžkými vůněmi typu kadidlo nebo pryskyřice.

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    V souladu s mnohostranností Blíženců je ideální, aby si vybírali svíčky, které obsahují více vrstev vůní. To je bude duševně stimulovat. Mezi jejich oblíbené a taky prospěšné vůně patří levandule a máta, vhodná je také orchidej. Měli by být naopak opatrní s vůněmi typu myrhy nebo jinými hořkými vůněmi, protože by brzdily jejich vtip a mozkové funkce.

     

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    Raci jsou velmi rodinné typy, kteří milují rodinnou atsmoféru. Raci milují vůně čokolády, kakaa, vanilky a všeho, co jim bude připomínat domov. Mezi jejich oblíbené vůně patří vůně čistého prádla, kafru či eukalyptu. Je dobré, aby se Raci vyhýbali vůním dřevitým, protože by způsobily jejich dezorientovanost.

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lvi potřebují vůně, které jsou lehké, jako například citron, pomeranč či kadidlo. Zapomenout by měli na chladné vůně, například konopí, kafr, máta nebo cypřiš. Díky těmto vůním jejich přirozený lví oheň vyhasíná. Vybírat by si měli zásadně přírodní svíčky nebo oleje. Vyvarovat by se měli jakýchkoli syntetických vůní, které nepocházejí ze stromu nebo rostlin.

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    Panny potřebují, aby byl jejich domov pohodlný a příjemný, kde mohou odpočívat a dobít energii. Které vůně okamžitě zklidní jejich smysly? Je to především kokos a všechny teplé vůně. Přestože touží Panny po harmonickém domově, neměly by si zapalovat svíčky s vůní šalvěje.

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Váhy hledají v životě rovnováhu. To je důvod, proč potřebují vůně, které k harmonii přispějí a které nebudou moc silné. Ideální je růže, šafrán, pomeranč či borůvka. Rozhodně by neměly Váhy zapalovat svíčky s vůněmi pižma, které by jejich harmonickou povahu doslova přebily.

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štíři jsou tajemní a potřebují vůně dynamické a intenzivnější, jako je kadidlo, myrha, kardamon nebo copal (copal pochází z Guatemaly a používali ho Mayové při rituálech, vůně je smyslná a mystická). Štíři by měli zapomenout na květinové vůně. Ty pro ně nejsou ani trochu vhodné.

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Střelci jsou dobrodruzi a jejich mysl neustále putuje po světě. Jsou to největší cestovatelé zvěrokruhu. K nim se hodí vůně, které pocházejí z jiných částí světa, které podporují jejich fantazii – od šafránu přes copal, chilli nebo kari. Rozhodně by neměli používat „světské“ vůně typu růže nebo vanilka, po nich by cítili mentální mlhu.

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Kozorozi jsou dříči a často mají spoustu povinností, což má za následek jejich časté psychické přetížení. Potřebují tedy vůně, které je znova nabijí, například heřmánek, karafiát, káva nebo rozmarýn. Rozhodně by se měli vyvarovat jakékoli těžké vůně, která napodobuje oceán. Vodní vůně totiž u nich vyvolávají silné emoce a Kozorozi by uvízli v hluboké a temné náladě.

     

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Vodnáři často přemýšlejí o přítomnosti i budoucnosti. Vhodné jsou pro ně vůně psychotropní, které vyvolávají magické zážitky. Ideální je vůně fialky (stimuluje jejich třetí oko) nebo konopí, které je uklidní a uvolní. Nejhorší jsou pro ně vůně ohnivé a pikantní, jako je skořice, zázvor nebo tabák.

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby jsou citlivé duše, které bývají často vyčerpané. To je důvod, proč by si měly vybrat vůni lemongrasu, ta odstraňuje vyčerpání a snižuje stres. Naopak pro ně není vhodný pomeranč, který může působit opačně.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz