Květinový punč
Podle legendy vyjížděla Guinevra o Beltanu brzo ráno sbírat divoce rostoucí byliny. Jako dívka je symbolem „květinové panny“ – síly jara.
Květinový punč se pije právě k jejímu uctění.

1 l šťávy z červených hroznů
4 lžíce cukru
40 listů máty
1 l červeného vína
1 l silného černého čaje (vychlazeného)
šťáva ze tří citronů
jedlé květy na ozdobu (použít můžete omyté květy sedmikrásky, jabloně, prvosenky nebo macešek)

Ohřejte hroznovou šťávu s cukrem, aby se cukr rozpustil. Přidejte listy máty a nechte přes noc louhovat. Pak přeceďte, přilijte víno, čaj a citronovou šťávu a nechte dvě hodiny vychladit.

Pro experimentátorky – víno Beltine
Tradičním časem pro přípravu pampeliškového vína je den sv. Jiří, tedy 23. duben. Pampeliškové víno je nápojem Beltine. Konzumaci budete sice muset odložit, ale pustit do přípravy se můžete okamžitě.

2 a ½ l čistých pampeliškových květů (bez zelených spodních částí), hrstka hrozinek, 1 čajová lžička mletého zázvoru, 1 kg cukru, šťáva z 1 pomeranče a ½ citronu, vinné kvasinky, 4 l převařené vody. Květy spařte 1 l vařící vody a nechte 3 dny ustát. Slijte nálev a doplňte zbývajícím množstvím ohřáté vody s rozpuštěným cukrem. Do vlažné tekutiny přidejte vymačkanou šťávu z pomeranče a citronu, rozinky, zázvor, kvasinky a nechte dva dny kvasit přikryté gázou. Stočte do kvasné lahve a nechte dokvasit. Poté v lahvích nechte ještě aspoň 3 měsíce dozrát.

Kouzelné buchtičky
125 g másla, 2/3 hrnku cukru, 2 vejce, ½ vanilkové tresti, strouhaná kůra z jednoho pomeranče, ¾ lžičky kypřicího prášku, 1 ¼ hrnku mouky, 1 lžíce mléka, 1/3 hrnku sultánek
Poleva: 2 hrnky moučkového cukru, 2 lžíce vařící vody

Utřete máslo s cukrem, vmíchejte vejce, vanilku a pomerančovou kůru. Prosejte mouku s kypřicím práškem a přidejte k máslu. Pak do těsta přidejte trochu mléka, aby vzniklo těstíčko „kapající“ konzistence. Nakonec přidejte ještě sultánky a pak těsto po lžících nandejte do formiček na vdolečky. Pečte 25 minut při teplotě 190 stupňů. Pokapejte pak cukrovou polevou a podávejte. (Cukrovou polevu připravíte tak, že smícháte moučkový cukr s vařící vodou.)