Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Týden čarodějnic – Nejlepší koště sabatu? Vibrátor!

/
  • Sabat - realita, nebo sexuální fantazie?
    Sabat - realita, nebo sexuální fantazie? (archiv)
    25. dubna 2016 ● 08:00

    Dnešní „čarodějnice“ jsou svátek veselý a pohanské oslavy Beltine také bývaly radostné, utěšené a plné sexu.  Středověk však z dovádění v jarních hájích udělal záležitost temnou, neřestnou a smrtelně nebezpečnou. A koště? Často nahradilo jak chápajícího partnera, tak i nedostavivšího se Satana.

  • 1.

    Jak to bylo doopravdy?

    s
    s
    Autor: archiv

     

    Pokud nevěříme inkvizitorům a vynuceným přiznáním mučených, zdá se dost nepravděpodobné, že by se v křesťanské středověké Evropě konaly velké pohanské oslavy, navíc i u usvědčených čarodějnic rodina často vypovídala, že se žena vůbec z domu nevzdálila (a to ve středověké chalupě věru nebylo moc soukromí). 

     

    Je tedy dost možné, že „sabaty“, pokud nebyla přiznání kompletně vynucená, byly spíš obrazy podvědomí sexuálně zanedbávaných žen po požití halucinogenních mastí. Středověk se s ženským orgasmem zrovna moc nemazal, život byl tvrdý a radostí málo. Útěk do čarodějnických halucinací se tedy docela nabízí.

  • 2.

    Sabat

    s
    s
    Autor: archiv

     

    Sabat je tajné setkání čarodějnic, nejlépe za úplňku. Nejvýznamnější nocí čarodějnic byla ve střední Evropě Valpuržina noc (též filipojakubská noc, původně keltský svátek Beltaine), tj. noc ze 30. dubna na 1. května. Jiným možným datem byly Dušičky nebo předvečer svátku Všech svatých (30. října nebo 2. listopadu, původně keltský svátek Samhain), svátek sv. Jana Křtitele (letní slunovrat, slavený Kelty i Slovany), případně, a to zvláště v Anglii a ve Skotsku, Dožínky (the Lammas, Lughnasad, původně keltský a anglosaský svátek úrody), slavené 1. srpna. Jedná se vždy o významné svátky předkřesťanských náboženství Evropy.

     

    Sabaty se konaly na horách, skalách nebo jiných pustých místech (např. v českých zemích Petrovy kameny, v Německu hora Brocken v pohoří Harz, v Polsku hora Śleza u Wroclawi nebo Babia Góra v polských Beskydech). Čarodějnice se tam podle pověstí dopravovaly na koštěti nebo jiném předmětu (vidle, lavice), které byly namazané kouzelnou mastí, jež jim umožnila létat.

  • 3.

    Mast sabatu

    s
    s
    Autor: archiv

     

    Mast, která měla čarodějnicím umožnit létání, se většinou skládala z durmanu, blínu (s obsahem psychotropního atropinu) a sádla a aplikovala se na sliznici pohlavních orgánů tak, že se nanesla na násadu koštěte, vidlí nebo jiného nářadí a pak se vmasírovala do sliznice.

     

    Experimentálně to dokázal v roce 1545 lotrinský lékař Andres de Laguna, který získal čarodějnou mast, zabavenou při čarodějnickém procesu, a vyzkoušel ji na ženě, která na tři dny upadla do bezvědomí a měla vidění letu a sexuálních orgií. Čarodějnicím to nicméně nepomohlo a inkvizice vesele pokračovala.

     

    Návod na „čarodějnou“ mast
    Na durman a blín zapomeňte už proto, že obě rostliny jsou extrémně jedovaté a jako každou přírodní drogu je není možné bezpečně dávkovat. Nikdy totiž nevíte, kolik účinné látky rostlina obsahuje. Pokud se vám ale chce trochu čarovat, můžete si doma vyrobit lubrikant podle vlastního vkusu. A raději ho nenanášejte na koště, tříska v intimních partiích není ideálním zahájením večera.

     

    Pro výrobu  domácího lubrikantu budete potřebovat:
    4 čajové lžičky xantanové gumy, polovinu čajové lžíce potravinářského glycerinu a 10 polévkových lžic vody. Všechny suroviny seženete v prodejnách zdravé výživy. Glycerin můžete najít také pod označením E422.


    Abyste si připadala víc čarodějně, můžete lubrikant obarvit potravinářských barvivem a ovonět i ochutit potravinářským aroma, případně kápnout několik kapek esenciálního oleje, ale pozor, přírodní složky mohou vyvolat alergie, takže zvažte, jestli substanci dobře snášíte.

     

    Čarodějný kotlík? Tak trochu
    Jak při výrobě gelu postupovat? V glycerinu rozpusťte xantanovou gumu a doplňte vodou a máte hotovo. Přidáváním gumy můžete regulovat hustotu konzistence. 

     

    Týden čarodějnic – Na co se můžete těšit?


    Online chaty: 

    25. 4.  Od 10:00 Numeroložka Lenka Suchardová – Kdy je váš šťastný den?


    27. 4. od 11:00 Ariana Argoni – Co přinese filipojakubská noc?


    28. 4. od 13:00 Gaia Julie Poupětová – Sexy rady pro filipojakubskou noc


    29. 4. od 09:00 Petra Alraune – Sexuální magie a elixíry pro Beltine

     

    Články: 
    Reje čarodějnic – magická místa v Českých zemích
    Pohanské svatyně Evropy – Výlety za Kelty a Germány
    Ohně sabatu – Jak probíhal středověký sabat?
    Kladivo na čarodějnice – příběhy čarodějnic a inkvizitorů 
    Kde vám ještě dnes hrozí inkvizice – Státy, kde jsou dodnes čarodějnice pronásledovány. 
    Rady a návody pro filipojakubskou noc – kouzla lásky, nápoje lásky, lidové věštby


Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz