Sexuální rituály, které byly u nás v Evropě z hlediska světské moci popisovány jako sabaty, se často odehrávaly venku, na skalách a zúčastnění při nich byli nazí. Nahota je významný magický fenomén, čarodějové bývali při vzývání vyšších sil nazí, stejně tak bývali nazí zaklínači zlých sil a duchů a čarodějky byly nahé během čarování u magických ohňů. Magický a léčivý byl dotek čarodějova nahého pohlavního údu.

Nahota jako symbol

Můžeme nad tím žasnout, můžeme se tomu divit, ale prostě to tak bylo. Dokonce i řemeslníci připravující rituální pomůcky měli být při své práci nazí, například nahý kovář koval magický prsten a tak podobně.

Orgasmus a splněné přání

Při tantrických rituálech se pracuje se sexuální silou, čili se sexuálním vzrušením. Obecně se doporučuje někde na místě, kde si to můžeme dovolit a kde jsou skály nebo velké kameny, se udržovat celý večer ve stavu vysokého pohlavního vzrušení až do půlnoci, kdy je možné dosáhnout orgasmu. Přitom se vysloví přání, které se má  uskutečnit.

Skákání přes oheň

Nahé ženy i muži při těchto rituálech skákali přes ohně, a pokud se ptáte, jak to stihli – skákat a přitom se udržovat ve stavu pohlavní excitace – tak si to vyzkoušejte, je to celkem jednoduché, skoro to jde samo. Spojení s kameny nebo dotyk nahého těla a skály (známé jsou Petrovy kameny: Petr znamená skála, je to tedy v názvu obsaženo dvakrát) zvyšovaly sexuální sílu a plodnost. Kdo ví, jaká síla pohání horolezce, aby se blaženě plazili po skalách?

Početí dítěte, zdraví, nesmrtelnost

V tomto období je také dobré pokusit se počít potomka, pokud samozřejmě chceme a po dětech toužíme, jinak by mělo být hlavním přáním dosáhnout zdraví a dlouhověkosti – ne-li přímo nesmrtelnosti.

NÁŠ TIP: Jaká doba je ještě - kromě Valpuržiny noci - vhodná pro čarování? Zjistíte to z této infografiky: