Ke Slunovratu patří oheň

O letním Slunovratu se tradičně pálily ohně, skákalo se přes ně. Ohně byly symbolem moci Slunce, která je o Slunovratu na vrcholu.  Pokud chcete o Slunovratu čarovat, můžete vyzkoušet malý rituál pro ochranu domu, nebo pro přivolání peněz.

Rituál pro ochranu domu
Připravíme si bílou svíci, pomažeme ji levandulovým olejem, vyslovíme „očišťující“ zaklínadlo a pak svíci zapálíme.

Potom s ní obejdeme, či obkroužíme předmět či místo, které chceme očistit, v případě, že očišťujeme například pokoj, obcházíme podél stěn a v rozích se na chvíli zastavíme. Při tom vyslovujeme zaklínadlo: „Plameni jasný, zlo teď znič, očistným světlem škůdce spal, a živým ohněm ochraňuj v tuto chvíli a pak i dál.“

Při vyslovování zaklínadla vizualizujte co nejživěji zlo, negativní energii, hořící v plameni svíčky, nebo plameny, které obklopují předmět či místo a spalují vše zlé. Při očistných kouzlech je nejlépe nechat svíci dohořet a dál ji už nepoužívat.

Rituál pro získání peněz
Na namalujte nebo vyšijte pentagram na zlatou látku. Doprostřed vložte drobné peníze, které běžně používáte, zasypte je semeny a květy kapradí (lze nahradit zlatými flitry).
Přidejte sušené mladé výhonky točené do spirály. Nejideálnější je použít kapradí natrhané o svatojánské půlnoci, ale není to nezbytně nutné. To už záleží na vás, jak velkou a jak rychle finanční hotovost potřebujete. Zapalte tři zlaté svíce a proneste zaříkadlo. Z látky udělejte ,,raneček štěstí“, převažte jej zlatou stuhou a uložte na bezpečném místě. Naslouchejte intuici, neomylně vám poradí, jak naložit s plány a představami. Podvědomí už vás samo dovede k potřebným financím. Důvěřujte jemu i sobě.