Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zítra bude Slunovrat: Nasbírejte byliny, které přivolají lásku i chrání dům

/
  • Uvijte věnce a vyražte na louky.
    Uvijte věnce a vyražte na louky. (profimedia.cz)
    20. června 2017 ● 08:00

    Oheň má svou symboliku a velkou sílu spojovat lidi. Zatancujte si, zpívejte, natrhejte květiny a bylinky. Je to jeden z nejstarších a největších svátků a otevírá dveře do léta plného slunce, ovoce a letního milování

  • 1.

    Zlaté kapradí

    s
    s
    Autor: archiv

     

    O slunovratové noci se tradičně sbírá kapradí, obzvlášť pokud se nám podaří v temném lese najít zlatavě kvetoucí kapradí.  Takové kapradí má prý schopnost učinit člověka neviditelným, také otvírá zámky a ruší kouzla. Čarovné zlaté výtrusy kapradí používají jako ochranu před zlou pekelnou mocí a temnými silami. V červnu uzrávají na spodní straně listů voskovité výtrusy – zlaté květy, ve tmě někdy zelenkavě světélkující. Babky kořenářky je sbírají, zpracované do hmoty zvané lesní vosk používají je jako lék a afrodisiakum.

     

    Spirálovité konce listů kapradí o této noci nasbírané, sušené je nosíme při sobě v kouzelném váčku jako talisman pro štěstí. Dříve se pálením sušeného kapradí přivolával déšť. O svatojánské noci se nám může uprostřed bujného porostu kapradí zjevit budoucnost. Při kouzelných rituálech použijeme listy kapradí, zaměříme se na ochranu, bohatství, štěstí, věštění.

  • 2.

    Čarodějný vřes

    s
    s
    Autor: archiv


    Červený vřes je symbolem vzpomínek, lásky a nespoutané vášně. Bílý vřes nosíme u sebe pro štěstí a ochranu. Větvičky vřesu používáme při ochranných rituálech, při vzývání lásky a štěstí, k přivolání deště. Pro štěstí vpleteme snítku vřesu do svatebního věnečku. Vřes je symbolem cílevědomosti, silné vůle a vytrvalosti. Oblibě se těšil u Slovanů. Z kořene vřesu se vyrábějí talismany pro vytrvalost, lásku či štěstí.

  • 3.

    Ohnivá třezalka

    s
    s
    Autor: archiv

     

    Třezalka symbolizuje světlo a tmu v rovnováze. Kdo se chtěl o svatojánské noci ochránit před zlou mocí démonů, nosil snítku třezalky při sobě. Kdo o této noci tančil kolem ohně, nosil věneček z čarověníku na hlavě. Kytička třezalky zavěšená v okně ochrání dům před uhranutím, nemocemi a šílenstvím, její vůně zahání nepřejícné duchy. Za letního slunovratu se větvičkou třezalky vykuřovala obydlí. Třezalka představuje oheň léta, skrývá v sobě ohnivou, červenou barvu. Vyrobíte-li si léčivý třezalkový olej, možná vás překvapí výsledná, krásně červená barva. 


    Kouzelné rituály: třezalka přináší ochranu, posiluje silnou vůli a spánek. Sušené větvičky, sbírané zásadně jen levou rukou, použijeme k vykuřování při rituálech, kdy se zbavujeme negativních energií a zlých duchů. Případně ji za stejným účelem připevníme na vchodové dveře.

  • 4.

    Pelyněk ochranář

    s
    s
    Autor: archiv

     

    Černobýl je měsíční, duchovní rostlina, používá se jako ochrana při astrálním putování, při rituálech zahánějících zlé síly a démony. Také jako léčivka a koření. Odvarem z pelyňku čistíme magická zrcadla. Nejúčinnější je pelyněk nasbíraný za úplňku.


    Pokud jej nasbíráte o letním slunovratu a sušený budete nosit v kouzelném váčku při sobě, přinese vám štěstí. Dříve hospodyňky pokládaly za bouře větvičku pelyňku před dveře, chránil obydlí před bleskem. Kouzlo černobýlu je užitečné při cestování, přibalte ho tedy do prázdninového zavazadla.
    Před věštěním se popíjí víno, ve kterém se ponechá tato kouzelná bylina macerovat od novoluní k novoluní. 

    Kouzelné rituály:ochrana před démony, negativními energiemi, atmosférickými poruchami, nepřízní počasí, před dalekou cestou, při astrálním putování, věštění budoucnosti, prorocké sny.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz