Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Podzim se ujímá vlády: Oslavte Mabon a vyžeňte zlo z domu

/
  • Roh hojnosti zajistí domácnosti prosperitu.
    Roh hojnosti zajistí domácnosti prosperitu. (archiv)
    19. září 2019 ● 10:00

    V pondělí 23. září se letos oficiálně ujme vlády podzim, nastala podzimní rovnodennost a dny se budou až do Slunovratu zkracovat. I když slunce ještě svůj boj nevzdává, rána jsou chladná a na nás je, abychom se ohlédli za létem a zhodnotili sklizeň. Jaká je ta vaše?

  • 1.

    Podzimní meditace

     

    s
    s
    Autor: archiv

     

    Ne, neposílám vás na zahrádku, jen si na chvíli v klidu sedněte, nalijte si sklenku burčáku a ohledněte se za tím, co léto přineslo. Hořkost, nebo lásku? Zisk, nebo škodu?  Pokud se vám zdá, že do budoucna by to mohlo být lepší, vymeťte na podzim z domu starosti.

     

  • 2.

    Očistěte dům.

     

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Začněte tím, že ho uklidíte fyzicky – vymetete pavučiny, utřete prach, vyleštíte okna i podlahy.

     

    Pak přichází na řadu ta magičtější část, ke které budete potřebovat šalvěj, sladkou trávu (její pravé jméno je tomkovice vonná) nebo větvičky asparágusu. Pak máte dvě možnosti. Buď můžete snítku bylin zapálit a s vonným kouřem pak projít každou místností pro její očištění od negativní energie, nebo bylinky naložit do vody a několika kapkami „vysvětit“ vždy každý roh každého pokoje.

     

    Zbavte se všeho zapomenutého a přebytečného, co roky skladujete a vlastně pro to nemáte využití. Netahejte s sebou do dalšího období roku zbytečnosti, Mabon je pro zbavení se věcí ideální.

     

  • 3.

    Pozvěte hosty na rozloučení s létem

     

    Padaná jablka jsou skvělá do koláčů i do kompotu.
    Padaná jablka jsou skvělá do koláčů i do kompotu.
    Autor: Profimedia.cz

     

    Typická oslava podzimní rovnodennosti tak zahrnuje mnoho jablečných pokrmů od koláčů přes jablka pečená až po čerstvý mošt. Pojí se i s oslavami vinobraní, tedy se hodí i čerstvý burčák nebo dobré víno.  Pozvěte rodinu a přátele, loučení s létem bude snadnější.

     

  • 4.

    Podzim ve vašem domě

     

    Podzimní počasí v Česku
    Podzimní počasí v Česku
    Autor: ČTK

     

    Je načase se smířit s tím, že léto je pryč, a pozvat k vám podzim. Postavte si v bytě malý oltářík v červených, hnědých a zlatých tónech. Kromě aster se s rovnodenností spojují také rudé vlčí máky, bodláky a omamné rostliny, jako je tabák nebo myrha. Sbírku doplňte dřevěnými vyřezávanými výrobky, žaludy, kaštany a drahými kameny – hodí se karneol či topaz, pro duchovní rozjímání pak lapis lazuli a fialový ametyst. I barevné podzimní listí vypadá moc hezky, doplňovat ho můžete průběžně.

     

    Vše dokončete umístěním rohu hojnosti, který do vašeho obydlí přinese prosperitu – proutěný koš či kornout naplňte ovocem, ořechy, můžete i slámou. Jen pozor, ať se vám suroviny nekazí, je nutno je měnit.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz