Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Hvězdný průvodce Milan Gelnar o dnešním zatmění: Trump bude pod velkým tlakem

/
  • Přední český astrolog Milan Gelnar
    Přední český astrolog Milan Gelnar (Foto Blesk - Dan Černovský)
    21. srpna 2017 ● 10:46

    U nás zatmění Slunce neuvidíme, nad Severní Amerikou se však odehraje fascinující divadlo, které většinou věští změny a zlom. Co to bude tentokrát?

  • 1.

    Úplné zatmění Slunce 21.8.2017 cca 15:46 – 21:04 (time UT)

    Zatmění slunce patří k těm nejzajímavějším úkazům v astrologii. O tom, že nás ovlivňuje, o tom zajisté není pochyb. Otázkou ovšem je jak?

     

    Obecně se traduje, že největší dopad má zatmění tam, kam dopadne jeho stín. Dopady zatmění se pak budou projevovat tolik let, kolik zatmění trvalo hodin.

     

    To letošní, které bude probíhat 21.8.2017,  bude viditelné jen nad Amerikou a je zajímavé nejen tím, že stín bude procházet napříč celou Amerikou, ale také tím, že se za poměrně krátkou dobu zopakuje něco podobného a to 8.4.2024. zatmění pak opět proběhne napříč celou Amerikou.

     

    Obě dráhy pak spolu vytvoří pomyslný kříž. To u mnohých astrologů, ale i mystiků a esoteriků, vzbudilo velkou pozornost a vyvolalo celou řadu spekulací.

     

    ...
    ...
    Autor: archiv

    Specialista na zatmění astrolog David Ovason ve své knize – „Kniha zatmění“, demonstruje, že vliv zatmění se projevuje nejen po něm, ale pozor, také před ním (to si uvědomíme až následně).

     

    Přestože zatmění jsou obecně vnímána především negativně, nemusí to být ale vždy pravda. Bývají vnímána jako spouštěč výrazných, obvykle dramatických událostí. Ty mohou být jak souladné (viz příběh Walta Disneye či Ludwika van Bethovena, tak a to bývá častěji – problémové.

     

    Obecně  platí, že důsledky oněch událostí, budou dopadat především na jednotlivce u nichž bude zatmění působit skrze jejich citlivé body horoskopu  (stálice, planety či hroty rohových domů). Shodou okolností, to bývají lidé, kteří s jsou nějak výjimeční. Mohou to být géniové, lidé umělecky nadaní, mocensky nebo společensky zdatní atp..

     

    Jak píše Ovason: „Příroda si zřejmě vybírá a určité jedince a vystavuje je v průběhu jejich života důsledkům zatmění ...“

     

    Z těch z historie známých jsou to např. kromě již zmíněných - Marie Antonieta, Vincent Van Gogh, Leonardo da vinci, Amadeus Mozart a další.

     

    Ze současných či nedávno zemřelých, třeba Hitler, Karl Marx, princezna Diana, princ William, princ Charles, papež Jan Pavel II či aktuálně americký prezident Donald Trump.

     

    A jak to tak vypadá lze očekávat, že právě se jménem Donalda Trumpa, se budou spojovat události, které se v souvislosti se zmiňovaným zatměním budou dít a už v Americe potažmo na světě dějí (viz zásada č. 4 - zatmění ovlivňuje dění jak před ním tak po něm).

     

    Vzhledem k tomu, že v krátké době po úplném zatmění slunce 21.8.2017 bude následovat další a to 8.4.2024, je možné, že výraznou roli budou hrát i události, jež se budou dít v čase uprostřed obou zatmění.

     

     

    ...
    ...
    Autor: archiv

    Také vzhledem k tomu, že v horoskopu Donalda Trumpa, stojí přímo na Ascendentu královská hvězda – stálice Regulus, jež v tradiční astrologii – pokud je aktivována, symbolizuje  svým významem - sílu, energii, důstojnost, moc úspěch, ale při zneužití také pád, lze soudit na období cca 5 let- spojený s Trumpem i jeho rodinou, za velmi neklidné a vzrušující.

     

    Při posouzení tranzitů v horoskopu amerického prezidenta, je vidět, že v tomto období bude pod velkým tlakem a vlastně už v průběhu roku 2019.

    Donald Trump je z hlediska astrologie, také  vnímán, jako nepředvídatelný a je tak možné očekávat ledacos.

     

    Bude přitom, velmi záležet na tom, jak Trump bude jednat neboť i v astrologii platí – „Každý osudu svého strůjce!“

     

    Pokud bych se měl vyjádřit dle metody významného astrologa Williama Lillyho, k horoskopu, který vznikne v momentě zatmění, pak budu mít tendenci být optimistický.

     

    To zejména proto, že se zde nastaví řada pozitivních konfigurací, které by nás jako lidstvo, měly přivést k většímu příklonu k věcem duchovního charakteru, byť nezastírám, že jsou tu i aspekty problémové naznačující porušování zákonů, pravidel, zákonitostí, stejně jako boje mocných mezi sebou a všemi ostatními.

     

    Mám pak naději a víru, že lidstvo bude mít tendenci procitat a nastavovat si jiné prozřetelnější cesty dalšího vývoje.

  • 2.

    Pro zatmění pak dle Davida Ovasona platí těchto 7 pravidel

    1. Jak zatmění slunce, tak zatmění měsíce zanechává na zvěrokruhu dva citlivé body, které ukazují, kde k zatmění došlo a místo protilehlé.

     

    2. Tyto citlivé body začínají působit pouze tehdy, když je příslušný stupeň ekliptiky obsazen planetou, uzlem, stálicí či počátkem rohového domu.

     

    3. Povaha vlivu citlivého bodu je dána vnitřní povahou planety, uzlu, hrotu rohového domu či stálice.

     

    4. K událostem, které jsou naznačeny na základě citlivých bodů, by mělo dojít v období, které je úměrné délce trvání zatmění a to v poměru 1 hodina = 1 rok. Toto období sahá jak za okamžik zatmění, tak i před ním.

     

    5. Jestliže je v horoskopu spojeno několik citlivých bodů, planet atp., pak je orbis vlivu větší

     

    6. Zatmění má největší vliv, když se v bodě, který je obsazen planetou, uzlem nebo počátkem rohového domu, nalézá také jedna ze stálic.

     

    7. Stejně jako na horoskopy lidí, může mít zatmění vliv také na místa a věci.

     

  • 3.

    Poselství automatického psaní

    zatmění slunce - 21.8.2017

    Energie duchapřítomnosti obletí svět.

    Otevře se květ nesoucí život.

    V květu života nacházíš zdroj svůj, své spojení s ním jež věky spí.

    Jest v síle celku zrno skryto a konstalace daná vnáší možnost prolomení ženského lůna, aby tato podstata na Zemi rozkvetla.

    Tím utvoří se cesta ku spoji principů nesoucí vás skutečně ke zdroji.

    Hleď k síle prastvoření.

    Tvé srdce s ním může se spojit.

    Neboť hmota ve stínu jež k Zemi přichází, může v náruči obejmout svá závaží a v hlubokém přijetí sebe nacházíš.

    Slyš poutníku Země, tvá brána čeká.

    A jen skrze princip ženy můžeš vstoupit.

    Využij dané pro krok k této bráně.

    Amen.

    Poselství stáhla má spolupracovnice Kateřina Marešková – www.automatickepismo.cz

Autor: Milan Gelnar

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz