Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Věštba z run - jak získat odpověď na otázky, které vás trápí

/
  • (archiv)
    3. srpna 2015 ● 10:53

    Věštění z karet zná každý, ale věštění z run? Moudrost Seveřanů vám pomůže podívat se na vaše problémy z jiného úhlu. Vyzkoušejte metody pevně spojené s evropskými tradicemi. 

  • 1.

    Jak pracovat s runami?

    Pevně uchopte runy do ruky. Zvedněte hlavu, aby oči při hodu runami nesváděly k podvádění, a odříkávejte modlitbu bohům. Po jejím skončení runy vrhněte na bílou látku. 

    Pokud vám modlitba nevyhovuje, vymyslete si jakoukoli vlastní. Můžete vzývat živly, předky, své totemové zvíře, zkrátka obraťte se k tomu, kdo vás podle vašeho soudu nejlépe provede nástrahami. Runy hoďte na látku v okamžiku, kdy končíte poslední verš.

    Můžete také runy rozložit na stůl a opatrně je zamíchat, aniž byste se na ně dívali. Potom nad nimi přejíždějte rukou a vyberte ty, které vás nějakým způsobem přitahují; tato alternativa je vhodná pro věštění jiným lidem.

    K věštbě můžeme vybrat buď tři, nebo devět run, a to tak, že nejprve vykládáme první trojici, pak druhou a poté třetí.

    Atlas významů jednotlivých run najdete tady.

  • 2.

    Způsoby věštění z run: věštba z jedné runy

    Autor: archiv
    Tato metoda se hodí, pokud chcete znát rychle odpověď na konkrétní otázku, také ji můžete použít, pokud chcete s runami meditovat.

     

    Myslete na konkrétní věc, vizualizujte si ji. Poté vyndejte runu ze sáčku nebo krabičky, kde je uchováváte, a podívejte se na ni. Odpovědí na vaši otázku by mělo být „ano“, nebo „ne“. Pokud tažená runa s vaší otázkou nesouvisí, zkuste dotaz upřesnit nebo se o to pokuste později.

  • 3.

    Věštba ze tří run


    Autor: archiv

     

    Tato metoda je užitečná v případě, že potřebujete radu v nastalé situaci, a dává i jistou omezenou nápovědu do budoucna. Z tří run již můžeme získat poměrně velkou sumu informací, pokud jsme schopni jejich význam vykládat v souvislostech.

     

    Vytáhněte první runu a položte ji. Tato runa reprezentuje první nornu – události v minulosti, které jsou příčinou současné situace. Vytáhněte druhou runu a položte ji. Tato runa symbolizuje druhou nornu – současnost, tedy to, co je třeba udělat neodkladně. Vytáhněte a položte i třetí runu. Poslední runa reprezentuje třetí nornu a je to nejtěžší runa výkladu.

     

    V některých případech může znamenat nevyhnutelný osobní osud. V případech ostatních znamená buď konečný výsledek, jestliže současná situace zůstane nezměněna, nebo pouze jeden z možných výsledků. Musíte rozhodnout podle svých instinktů, která interpretace je správná. Pokud výsledek věštby předpovídá potíže, vytáhněte si ještě jednu runu. Podle té se rozhodněte, jak budete postupovat dál.

  • 4.

    Věštba z devíti run

    Autor: archiv

     

    Tato metoda se hodí zejména pro podrobný rozbor situace a objasní nám všechny možnosti, které v dané situaci máme. Nenadužívejte ji zbytečně k řešení banalit. Hodí se také jako mantická metoda, pokud věštíme někomu.


    Vezměte devět run do rukou. Stiskněte je v dlani a soustřeďte se na svou otázku. Pokuste se dotaz vizualizovat, představit si ho. Pak rozhoďte runy po stole, podlaze nebo plátně. Čtěte nejprve ty runy, které dopadly znakem nahoru. Tyto se týkají současné situace. To, jak jsou runy vykládány, závisí do značné míry na subjektivních pocitech a osobní zběhlosti v čtení run, ale celkově vzato runy ležící blíže ke středu jsou mnohem významnější než runy ležící mimo střed, které jsou méně významné nebo reprezentují všeobecné vlivy. Runy, které leží blízko sebe nebo se dotýkají, se vzájemně potvrzují nebo mohou znamenat jednoduché věci. Runy, které leží naproti sobě, reprezentují opačné vlivy. Občas runy dopadnou úplně mimo stůl či plátno. Někdy jsou tyto runy považovány za méně významné, někdy se úplně pomíjejí.

     

    Jakmile jste si přečetli runy, které leží znakem nahoru (a zapamatovali si jejich pozici), obraťte zbývající znaky. Tyto runy reprezentují vnější nebo budoucí vlivy a ukazují na možná řešení.

     

    Záleží na vaší úvaze, jak budete runy vykládat, ale když si jednou vytvoříte pár jednoduchých pravidel výkladu, měli byste je dodržovat. Čtení a výklad run je hluboce osobní věc, neexistuje žádný obecně platný návod, jak runy vykládat, a vždy je nejlepší se spolehnout na své instinkty. Pamatujte, že runy jsou jen pomůckou, skrz kterou zkoumáte své nitro. Proto také velmi záleží na vašem osobním rozpoložení. Nepouštějte se do věštění, pokud jste velmi zesláblí nebo nemocní, snadno by se mohlo stát nejen to, že nenaleznete odpověď, ale i to, že se ještě dostanete do vleku vlastní úzkosti.

     

Klíčová
slova

runy runa věštba věštění magie

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz