Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na vlastní kůži: Redaktorka byla u vyvolávání duchů! Jak to dopadlo?

/
  • Jak naše redaktorka prožila rande s duchem?
    Jak naše redaktorka prožila rande s duchem? (Shutterstock)
    12. listopadu 2015 ● 06:00

    Svátek všech svatých neboli Dušičky jako každoročně zvedl zájem o magii a záležitosti spojené se záhrobím. A já jsem se rozhodla si s duchy zesnulých promluvit při spiritistické seanci. Přivolat ducha není těžké a metod, jak to udělat, existuje bezpočet. Já jsem se vypravila za českými šamany Pavlem a Markétou Švarcovými, kteří se různými technikami komunikace se záhrobím zabývají před dvacet let. 

  • 1.

    Koho lze vyvolat?

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Vyvolávat duchy ale není vždycky bezpečné, protože ti, kteří jsou ochotní s námi hovořit, se pohybují na hranici našeho a onoho světa. „Jsou to duše, které po smrti nenalezly klid. V praxi to znamená, že zemřeli s nevyrovnanými účty, nevyřešenými záležitostmi nebo nejsou smíření se svou předčasnou smrtí,“ vysvětlují mi moji průvodci. A tak si sedáme kolem stolu, abychom vyvolali Pavlova tatínka – muže, který zemřel v pouhých dvaašedesáti letech. Navíc po jeho smrti zůstalo mnoho nezodpovězených otázek a hořkosti.

     

  • 2.

    Pozor na záškodníky

    Rande s duchem
    Rande s duchem
    Autor: autorka

    Než dojde k navázání spojení, předchází tomu rituál. Pavel nachystá na stůl potřebné propriety. Zrcadlo, kyvadlo, bubínek, píšťalku ze sokolí kosti na přivolání i zapuzení vyvolaného ducha, svázané kohoutí peří a vykuřovadlo s bílou šalvějí, jejíž vůně odrazuje zlé duchy, kteří se můžou navázat na lidská těla a pak jim škodit. Nemocí, smůlou ve vztazích, v práci,  lásce nebo třeba v náchylnosti k závislostem. A co vás možná překvapí, i v případě, že má někdo čarodějnické schopnosti a je jasnovidný, může za to zlý duch, který parazituje na jeho těle. Svou daň si zase vybírá v jiné oblasti života.

  • 3.

    Duch přichází

    Rande s duchem
    Rande s duchem
    Autor: Autorka

    Zapalujeme bílou šalvěj a Markéta kouř rozhání kohoutím peřím. Pavel píská na sokolí kost a Markéta bubnuje na bubínek. „Duchu, jsi přítomen?“ ptá se Markéta poté, co odloží bubínek a rozkývá kyvadlo nad zrcadlem. A pak už začíná komunikace se starým panem Švarcem. „Byl to dobrý táta, ale když mi bylo deset, něco se stalo a všechno se úplně změnilo. Nikdo nevíme co, ale z táty se stal bezcitný chlap, který se k nám dětem nechoval dobře,“ vysvětlil mi Pavel důvod, proč vyvoláváme právě jeho. V případě, že by se situace vysvětlila a došlo k odpuštění, duše by se mohla oprostit od spojení s naším světem a najít klid. Problém vidí i v tom, že táta věnoval své tělo vědě a nemá žádný hrob.

  • 4.

    Cesta k osvobození duše

    Jak naše redaktorka prožila rande s duchem?
    Jak naše redaktorka prožila rande s duchem?
    Autor: Shutterstock


    Syn se ptá a táta odpovídá ústy Markéty. Ta má obličej v dlaních a mezi prsty kyvadlo houpající se nad zrcadlem. „Neměl jsem dost světla,“ omlouval svoje prohřešky duch. Nakonec vyšlo najevo, že všechno je zakleté ve vztahu s jeho manželkou, Pavlovou maminkou, která stále žije. Jediná cesta, jak ducha vysvobodit, je jeho spojení s ní. Dokud si ti dva neodpustí a nesrovnají vše, co jeden druhému kdy udělal, duch se bude trápit i na onom světě. Seance končí a Markéta s Pavlem vzkazují, jak je důležité zapálit v neděli, v předvečer Svátku všech svatých, za oknem aspoň svíčku. Jako vzpomínku i vyjádření úcty ke svým mrtvým předkům.

Autor: sim

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz