Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Osudové prokletí: Škodí nám mágové, nebo si kletby přivoláváme sami?

/
  • Nejdeme smůle naproti?
    Nejdeme smůle naproti? (profimedia.cz)
    17. května 2018 ● 06:00

    „Nic se mi nedaří, všechno špatně dopadá, lepí se na mě smůla,“ čtu často v dotazech, které posíláte do věštíren. Část lidí samozřejmě občas prochází smolným obdobím, většinou bez cizího přičinění, ostatní jdou však smůle často naproti pesimistickým pohledem, nebo naopak nereálnými očekáváními.  Nevěříte?

  • 1.

    Proklít není tak snadné

    I když prokletí považují za realitu i moderní Češi, není zdaleka tak časté, jak by se mohlo zdát. Kletba, pokud má fungovat dlouhodobě, vyžaduje buď „odbornou erudici“, nebo silnou nenávist a v obou případech je to pořád smrtelně nebezpečný podnik, který může vždycky dostihnout toho, kdo kletbu uvrhne.

     

    Proto vědomých prokletí moc není. Nevědomých je o něco víc, ale ty mají málokdy sílu ničit generace a tak je mnohem pravděpodobnější případ, že si smůlu přivodíme v rámci sebenaplňujícího se proroctví. Pozor by si měli dát rodiče, protože nikterak ojedinělé rčení „nejsi k ničemu, nic z tebe nebude“, je často kletba, která funguje spolehlivě a dlouhodobě a je jedno, že jste to tak nemysleli.

  • 2.

    Co je pro jednoho smůla, je pro druhého štěstí

    Nepřeháním. Jsou lidé, kteří žijí životy tak pohodlné, že je pro ně i rozbitý karburátor auta životní tragédií, zatímco jiní chodí z pohřbu na pohřeb. Měřítka jsou značně různá, někomu stačí přežít, někdo vyžaduje, aby vše bylo perfektní, jinak si připadá stíhaný osudem a další zas považuje za důsledky kletby i jevy, které jsou jen reakcí na naše počiny.

     

    Výběr partnera, půjčka, alkohol za volantem, to všechno nejsou nástrahy způsobené prokletím, ale rozhodnutí, která spadají do našich kompetencí, ovlivňujeme je vůlí a je zbytečné z nich obviňovat osud. Nejlepší ochranou před takovými „kletbami“ nejsou zaklínadla a rituály, ale zdravý přístup k sobě samému, realistické sebehodnocení, a jednoduchá mantra „mít se rád a chovat se k sobě aspoň tak, jako k ostatním“.

  • 3.

    Mějte se rádi a kletby nemají šanci

    Smůla a kletby nejčastěji stíhají ty, kdo se pořád podvědomě za cosi trestají a štěstí a spokojenost si v mnoha případech prostě nedovolí. Pokud si nejste jisti, jestli k sobě nejste příliš shovívaví, vyzkoušejte jednoduchý test.
    Pokud by s vámi o problému, který řešíte, mluvil váš přítel, či přítelkyně, jak byste se k němu chovali? Měli byste na něj stejně vysoké požadavky jako na sebe? Utěšili byste ho, nebo byste mu vynadali?

     

    Pokud zjistíte, že zatímco přítele byste litovali a pokoušeli se mu pomoci, zatímco sebe odsuzujete za neschopnost, je jasné, že k sobě nemáte zrovna pozitivní přístup a že byste s tím měli něco dělat.

  • 4.

    Proti kletbě pomůže láska

    Mnoho Čechů a zvláště Češek je vychovaných k víře, že musí zvládat všechno, perfektně, okamžitě a ještě navíc se tím nechlubit, protože zvládnout vše je samozřejmost, a cokoli jiného je neodpustitelné lajdáctví a šlendrián. 
    Pokud hledáte ve svém životě kletbu, hledejte ji právě v tomto přesvědčení.

     


    Jediným odeklínadlem je v tomto případě láska. Láska, kterou dostáváme od okolí, i ta, kterou zcela přirozeně máme cítit i k sobě. Sebemrskačství a zbytečné sebeobětování ke šťastnému životu nevede, naopak, uštvaní a smutní lidé svou kletbu předávají dál a ta přetrvává jako dědičný hřích.
    Buďte tím, kdo kletbu zlomí. Není to tak těžké, jak by se mohlo zdát. 

Klíčová
slova

prokletí kletba magie

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Lea

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz