Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Prokletá tabulka Ouija: Dohnala mladistvé k sebevraždě

/
  • Vyvolávání duchů je vždycky riziková zábava...
    Vyvolávání duchů je vždycky riziková zábava... (profimedia)
    19. února 2016 ● 06:00

    Vyvolávání duchů je, jak se ukázalo, docela oblíbená zábava, a dokonce ho zkoumají i vědecké týmy. Co jste zažili s duchy vy?

  • 1.

    Telefonát mrtvé

    s
    s
    Autor: archiv

     

    Vyvolávání duchů s tabulkou Ouija, o které jsme psali včera, mají v oblibě hlavně mladí, i když zrovna u nich jsou podobné hry dost rizikové. Zkušenosti s vyvoláváním duchů má i třicetiletá Eva F.


    "Jako teenageři jsme na táboře vyvolávali osobní duchy," vzpomíná. „Zavřeli jsme se do srubu, zatemnili okenice a zapálili svíčku. Na karton jsme nakreslili tabulku s abecedou a číslicemi. Pak jsme jeden po druhém brali skleničku, foukli do ní, překlopili ji dnem vzhůru a řekli nahlas: Můj osobní duchu, vyvolávám tě! Přijď mezi nás! Brzy nato začala sklenička vibrovat a nejdřív pomalu, poté rychle klouzala po magické tabulce. Pomocí písmenek a číslic měl duch dětem říct, kým byly minulých životech. Kamarád vedle mě byl hodně zvědavý, a tak se vyptával i na detaily.

     

    Sklenička po destičce úplně lítala. Dozvěděli jsme se, že uvnitř kamaráda žije duše, která dřív patřila nějaké Marii Klausové z Německa. Pracovala jako švadlena a zemřela prý při porodu v roce 1930. Kamarád se ptal, kde přesně žila, a ona nám dala jasnou odpověď: Mnichov, jméno ulice, včetně popisného čísla, které už si ale nepamatuji," vypráví Eva.

     

    Její kamarád se zeptal, jestli je dům i po 60 letech obydlený. Odpověď zněla jasně: ANO. "Kdo v domě dnes žije? Chvilku se nic nedělo. Už jsme si mysleli, že duch s námi přestal komunikovat, když v tu chvíli začala sklenička jezdit po jednotlivých písmenkách. W.E.B.E.R.“

     

    Zrovna v té chvíli prý do srubu vtrhla vedoucí a vynadala nám, že se zavíráme. Vzrušeně jsme jí vyprávěli celý příběh, vedoucí se to moc nezdálo, ale navrhla, že najde přes informace číslo domu v Mnichově a zavolá tam. Pak odjela do města. Když se vrátila, byla celá zelená, a když jsme se jí ptali, řekla jen, že se na ono číslo dovolala. Telefon opravdu zvedla paní Weberová. Vysvětlila jí, kdo je a proč volá a...  Paní Weberová řekla, že jejich dům patřil předtím rodině Klausových. Kupovali ho od majitele, kterému prý zemřela maminka při porodu. Bylo to děsivé,“ uzavírá příběh Eva, „a od té doby už jsem nikdy vyvolávání duchů nepokoušela.“

     

    Ne všichni ale mají tak strašidelné zážitky. „Nejsem profík na vyvolávání duchů,“ říká Petr, „ale už jsem to mockrát zkoušel, a to deskou i bez desky, ale nikdy se mi žádný duch nezjevil a ani nijak mě nekontaktoval.“

     

    I Richard, který se esoterikou zabývá, je skeptický. „Kromě astrální projekce neznám způsob, jak se spojit s duchy, ale i když jsem astrálně cestoval, nikdy jsem nenarazil na nikoho, koho bych znal – třeba mrtvého.“

  • 2.

    Kletba, nebo zločin?

    s
    s
    Autor: archiv

     

    S tabulkou Ouija se pojí i tragické události. V roce 1933 jistá Mattie Turley (tehdy 16) zastřelila vlastního otce Ernesta. Stalo se to pár hodin poté, co si Mattie společně s mámou hrála s tabulkou Ouija.

    Vyvolaní duchové totiž dívce přikázali, aby zabila otce, čímž by umožnila matce sňatek s jiným mužem. Mattie byla poslána do polepšovny, její matku odsoudili za podíl na vraždě na 10 let. Šlo o první případ vraždy spojené s deskou Ouija.

  • 3.

    Metalista ubodal kluka

    s
    s
    Autor: archiv

     

    Hrátky s podvědomím mohou spustit i duševní poruchu.
    Před Vánocemi 1995 nalákal londýnský metalista David McCallum dva chlapce (15) na spiritistickou seanci.

    „Pokud jsi Satan, co chceš, abych učinil?“ oslovil McCallum desku Ouija. V tu chvíli se kluci lekli a začali utíkat, on ale jednoho z nich ubodal. Nebyl obviněn z vraždy, protože tvrdil, že ho k činu donutily hlasy v jeho hlavě. Odsouzen byl jen za zabití, dodnes sedí ve střeženém blázinci v Broadmooru.

  • 4.

    Přemluvil ho k sebevraždě Satan?

    s
    s
    Autor: archiv

     

    Mladí labilní lidé jsou snadnou obětí popleteného pojetí esoteriky. Colin Roberts (†15) z Belfastu byl inteligentní mladík, který netrpěl žádnými duševními chorobami.

    Jenže propadl spiritismu a desce Ouija. Před dvěma lety svým známým řekl, že komunikuje s ďáblem, s nímž učinil pakt. Satan ho prý donutil "jít na večírek". Pár dnů poté našli Colina oběšeného na stromě u jednoho kostela v Belfastu. Sebevraždu spáchal měsíc poté, co zde místní farář našel dvě podřezané kozy…

  • 5.

    Co se skrývá v podvědomí?

    s
    s
    Autor: archiv

     

    Odborníci se přiklánějí k názoru, že práce s tabulkou Ouija vede k hlubokému ponoru do podvědomí a nevědomí. Co se tam skrývá? Možná netušené vědomosti, ale také temné proudy a sklony, které je lepší nechat spát.


    Univerzita v Britské Kolumbii zkoumala fenomén tabulky Ouija v roce 2012. Při jednom z testů měla pokusná osoba sedět u destičky s jinou osobou a odpovídat na dotazy jen ano, nebo ne. Přitom měla zavázané oči. Pak její partner ruce z planžety sundal. Osoba pak odpovídala na dotazy správněji než při normálním dotazování. Z toho vyplývá, že často podvědomě známe správné odpovědi, ale rozum nám brání je použít. Na druhé straně rozum koriguje i nebezpečné myšlenky.

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz