Magické uzle pro milostnou magii

Dokonce i tak prozaická činnost, jakou je vázání uzlů, má magický potenciál. Nevěříte? Vzpomínáte na tajemná peruánská kipu, uzly na opascích řeholníků či na uzly na kapesníku? A co návazce, vlající za pohanských dob na posvátných dubech a lípách? Zkrátka, uzlování sluší nejen námořníkům, dá se použít dokonce i pro milostné čarování.

Co a jak si připravit:

K tomuto kouzlu potřebujete provaz devět stop dlouhý, pro magii milostnou se hodí provaz červené barvy. Měl by být z přírodního materiálu, ideální je hedvábná šňůra.

K rituálu s provazem se připravte stejně jako k zaklínání, zvolte klidnou místnost, dobu, kdy měsíc přibývá, nebo je v úplňku (najdete to ZDE), vykoupejte se v koupeli, do které jste nalili trochu růžového oleje, a oblékněte si pohodlné šaty z přírodního materiálu, nejlépe červené barvy. Před kouzlem se zkoncentrujte a začněte. 

Postup:

Na jednom konci udělejte uzel se slovy: „Prvním uzlem kouzlo začíná .“ Představte si osobu, po které toužíte. Druhý uzel na opačném konci provazu uvažte ve chvíli, kdy už bude vaše představa jasná a intenzivní. Při tom proneste: „Druhý uzel kouzlo uskutečňuje.“

Třetí uzel uvažte uprostřed provazu se slovy: „Třetí uzel vše potvrdí.“ Pak pokračujte dál: „Čtvrtým uzlem sílu shromáždím. Pátým uzlem kouzlo ožije. Šestým uzlem kouzlo upevním. Sedmým uzlem kouzlo zpečetím. Osmý uzel váže osud. Devátý uzel mi dá, co je moje.“

Při vázání každého z uzlů znovu vizualizujte cíl kouzla. Soustřeďte se a všechnu sílu svých přání vtělte do uzlů. Aby se kouzlo skutečně naplnilo, každý následující den rozvažte jeden z nich. Je nutné uzly rozvazovat ve stejném pořadí, v jakém jste je zavazovali. I při rozvazování se soustřeďte na to, oč usilujete.

Votivní dary na posílení vztahu. Na co pozor?

»Nabít« svou energií můžete v podstatě jakýkoli předmět, a tak je obdarovávání mezi zamilovanými možná významnější, než by se mohlo zdát. Je to také projev důvěry, protože volt – věc, kterou jsme vlastnili, případně nosili na těle a máme k ní nějaký citový vztah, se dá snadno magicky zneužít proti nám. (Po okradení nebo vykradení bytu mají lidé často pocit fyzického pošpinění, fyzické újmy. Votivní funkci věcí denní potřeby si totiž uvědomujeme i podvědomě.)

Tak, zvážili jsme pro a proti, jaký však nyní zvolit »votivní dar«, abychom posílili vztah a přitom neohrozili ani sebe, ani druhého? Jedním z vhodných a relativně bezpečných votivních darů je drahý kámen.

Jak ho připravit? Každopádně je nutné ho očistit. Očistu provedeme nejsnadněji tak, že kámen ponoříme na noc do roztoku mořské soli, pak opláchneme pod tekoucí vodou a potom necháme nabít energií na slunečním světle. Pokud chcete mít naprostou jistotu, že je kámen v pořádku, je dobré ho také změřit siderickým kyvadélkem. Můžeme ho také zaříkávat, postup je stejný jako u zaříkávání bylin.

Jaký kámen zvolit? Dobře poslouží oblázek růženínu či ametystu, adulár, lapis lazuli nebo granát. Nezastírám, že rubín je skvělý, smaragd také a růžovým safírem určitě neurazíte. Každopádně, nikdy nedávejte kámen, který vám není »sympatický «, a pokud »nesedne« vašemu protějšku, neberte to jako urážku. Ne každý kámen se s člověkem snese.

Kouzlo s jablkem pro zamilování i věštění

Milostných kouzel existují tisíce, zcela jistě proto, že láska a partnerství bylo a je takřka nezbytnou součástí spokojeného života. Kouzla a zaklínadla odrážejí tradice i mentalitu jednotlivých národů a jsou také svědectvím o době svého vzniku. Z pochopitelných důvodů se přidržíme tradice evropské. Nejen o milostném čarování platí, že nejlépe slouží tam, kde je »doma«.

Málokdo si dovede představit českou zahradu bez jabloně, prvního pomocníka máme tedy na dosah, a pokud jablko vlastnoručně utrhnete ze stromu, poslouží vašim cílům nesrovnatelně lépe, než to koupené.

KOUZLO PRO ZAMILOVÁNÍ: Ze stromu utrhněte jablko a vyryjte do něj novým, pro tento účel opatřeným nožem slova: Aleo + Deleo + Delato. Přitom vyslovujte zaklínadlo: Zaklínám tě těmito jmény, jež jsou na tobě napsána, aby muž (žena), který (která) se tě dotkne a ochutná tě, mě miloval (milovala) a shořel(a) v mé lásce, tak jako vosk taje v žáru ohně. Pak jablko dejte tomu, po kom toužíte.

VĚŠTĚNÍ Z JADÉREK: Jablko lze použít také k věštění. Stačí je rozkrojit a spočítat počet semen. Pokud je sudý, blíží se sňatek, pokud je jedno ze semen překrojeno, bude vztah bouřlivý, pokud dvě, žena později ovdoví. Když je počet semen lichý, zůstane dotyčná na ocet. Je ovšem otázkou, jak si tohle kouzlo poradí s dnešní módou nesezdaných párů.

NÁŠ TIP: Jaké dny a měsíce jsou ještě  vhodné pro čarování? Zjistíte to z této infografiky: