Proč se motám v tzv. začarovaném kruhu? Připadá mi, že si stále vybírám ty samé muže. Mám teď vztah, nevztah – jsme spolu už více než rok. Je to sobec. Já dávám, on jen bere, žádné projevy citů z jeho strany. Já mu naopak své city projevím. Asi je to chyba. Prosím o radu, jak z tohoto začarovaného kruhu ven. Jak popřípadě změnit tento vztah, abych dostávala i já lásku. Děkuji, Soňa


Autor: archiv

Soni, je to jednoduché. Přestaňte si je pouštět do svého života. Sobce vyžeňte! Přece nechcete, aby vám kazili dál život.
Musíte změnit strategii chování. Přestaňte se obětovat a předplácet si muže pokorným a vstřícným jednáním. Pokud budete stále hodná, logicky se na vás budou lepit sobci a blbové.

Snažte se být ráznější, nevyzpytatelnější, víc si stůjte za svými názory, prostě chovejte se jako ženská-potvůrka. Trochu drápky a pak zas fňukání.
Víte, jak to je: "hodný holky" mají na chlapy smůlu a potvůrky mají vždy úžasné muže. To není tím, že mají štěstí, ale tím, že se chovají žensky, rafinovaně.

Pokud kopnete pana Sobce do joudele, instinkt mi říká, že příští rok přijde pan Božský:-)
A zase – nikdy nevolat, nemejlovat jako první, nebýt závislá a příliš psychologická a oddaná.

Jděte na něj přes sex a pak budujte citovou rovinu:-) Chovejte se jako kočka, a ne jako věrný pes:-)  Vím, že to zvládnete:-)

 

Autor: profimedia.cz
 

Nejdříve se zkusme zamyslet nad otázkou, jestli se dá vztah změnit.
Pokud budete hledat nějaký – jakýkoliv – příklad ze života, tak zjistíte, že nedá. Od samého narození má člověk jeden a ten samý charakter, který se po celý život nemění.

Snad jenom po vážném úrazu hlavy, kdy člověku vypadne z hlavy mozek a doktoři tam omylem nastřelí mozek někoho jiného nebo tam místo mozku zašijí ručník, se může stát, že se z dobrosrdečného a pravdomluvného člověka stane neurotický hulvát, nebo se naopak místo cholerického vzteklouna vrátí z nemocnice tichý, společenský lidumil snažící se pomáhat každému, koho potká na ulici.

Takové případy se stávají pouze po lobotomii, ale to už nemluvíme o „změně charakteru“, ale o vážném narušení základních fyziologických funkcí. Zrovna tak se nedá charakter změnit výchovou, domluvou nebo pomocí trestů. Když se vám do rodiny narodí budoucí sériový vrah, tak potěšpánbůh, raději se místo výchovy snažte co nejdříve se s ním v dobrém rozloučit a rychle mu zmizet z cesty.

Pokud se příznivci astrologie ptají, jak je to s těmi znameními, jestli jsou skutečně Lvi bojovní, Berani tvrdohlaví a z Raků jsou výborní učitelé a nadšení vychovatelé, tak vězte, že znamení podle horoskopu pouze dokresluje již vrozený charakter.
Nejde se zeptat, v jakém znamení se rodí sérioví vrazi nebo zloději. Ve všech. Akorát když už se narodí potenciální vrah třeba ve Vodnáři, tak je opatrnější a mazanější a eventuálně nemusí nikdy v životě překročit ontogenetické stadium latence, jinými slovy se může vyžívat ve videohrách, kde vraždí animované figurky, a je vysmátý.

Když se narodí v Beranu nebo v Býku, může se snadněji stát, že začne páchat zlo ve skutečnosti, protože je kvůli svému znamení aktivnější, ale také se snadněji dopustí nějaké chyby, potom na něho přijdou, protože se pokusí něco ukrást v supermarketu a při zadržení se shodou okolností zjistí, že má  zrovna mrtvolu v kufru auta, nebo se pokusí brzdit elektroměr, jako kdyby mu nestačilo, že už tak okrádá své bližní o radost a o život. Takže můžete směle vycházet z toho, že svůj charakter ani charakter svého přítele, partnera, nezměníte.

A podle charakteru nebo charakterů, které se sejdou, bude vypadat i vaše partnerství. Samozřejmě každý umí zahrát nějaké to divadlo, většina těch nejtěžších vězňů se chová vzorně, chápe proces resocializace a rychle, většinou tak během jednoho roku až dvou let, se dokonale napraví, zvednou náladu a sebevědomí svým vychovatelům, psychologům a celému nápravnému týmu, načež si vězeňská část barikády bouřlivě zatleská a syčáka, o kterém si myslí, že ho převychovali, pustí na svobodu. Stejně nebezpečného jako kdykoli předtím a možná ještě o řadu zkušeností nebezpečnějšího. Možná i na vlastní žádost kastrovaného, ale co se týče charakteru, jde o původní a ten samý vzor beze změny.

Takže chyba, na kterou si stěžujete, je vlastnost nebo názor, který máte každý z vás tak napůl v sobě, jenomže pokud máte v genech nebo v osudu – či jak to nazveme – napsáno, že k sobě bez problémů přitáhnete chladného necitu, nespokojeného sobce, který vám po čase začne vadit, zatímco ideální partner – neboli „chlap, co po čase tolik nevadí“ – zůstává skryt kdesi za obzorem budoucnosti, nepomůže vám s největší pravděpodobností nic jiného než meditace a rituály.

Takže si kupte červenou svíčku a vždy, když budete občas doma sama, zapalte ji a v duchu se soustřeďte na představu muže, který by vám podle vašich představ vyhovoval, a snažte se jej také popsat slovně. Potom svíčku opět sfoukněte a snažte se na tuto představu soustředit ještě těsně před usnutím a těsně po probuzení. Musíte doufat v zázrak, který sice není nijak zvlášť pravděpodobný, ale občas se přihodí. To je jediná cesta, kterou znám a která je proveditelná, aniž byste se v mezičase projevila jako "partnerka, která zradí" nebo jako sériový vrah.

Raven