Dobrý den, mám spokojené manželství, žena je velice hezká, šikovná a milá ženská, jen se z ní po narození dětí stala "hausfrau". Nechce jít do práce, peče, šije. Nemůžu si stěžovat, chová se ke mně hezky, jen mi připadá, že úplně zhloupla a ještě si v tom libuje. Navíc to vypadá, že plánuje v domácnosti zůstat dlouho a pořád mluví o třetím dítěti. Já další dítě nechci, a nechci ani ženskou, co je pro ní zásadní věc, jestli má dítě chleba s lučinou, nebo s máslem. 


Jako muže mě pomalu přestává přitahovat, ne proto, že by jí to neslušelo, ale proti mým kolegyním je to prostě slípka. Kamarádi mi radí, abych nic neřešil a občas si užil bokem, ale to se mi taky nechce. Má tahle situace nějaké řešení? Představa, že to jde takhle rok za rokem, mě děsí.
Michal


Autor: archiv

Ariana
Michale, to se stává, že žena se zcela zdomestikuje a věnuje se dětem víc než partnerovi. Chlap si pak připadá odstrčený a až na druhém či třetím místě.

Měl byste dát své ženě "lekci", že o vás může přijít. Zní to sice drsně, ale funguje to. Například nepřicházet domů včas, být někde, aby nevěděla, kde jste.


Je si vámi příliš jistá. Muži si v této fázi často hledají milenky. Musí o vás bojovat, mít pocit, že nejste jen chodící peněženka, ale i muž, který potřebuje její pozornost. Dovedu si představit, proč takhle zeslípkovatěla. Celý den je s dětmi, případně s jinými matkami a jejich dětmi. Ženy to opravdu hodně podceňují… A pak se diví, že si manžel najde někoho jiného.


Nicméně kašlala bych na to, co si kamarádi myslí. Co se týká dalšího dítěte a setrvávání v domácnosti, v tom jí musíte říct své striktní stanovisko. Ona ho nezná a má pocit, že takhle vám to vyhovuje. Karty říkají, že si najde práci na poloviční úvazek v příštím roce.

Díky tomu, že začne vycházet ven, začne o sebe víc pečovat. Myslím, že je pořád krásná a sexy, ale svoje ženství potlačuje a cítí se být pouze matkou od dětí. Nezapomeňte, že i ze slípky se může stát opět labuť a může také odletět k jinému labuťákovi, víc hnízdivému. Všechno je to o rafinovanosti a domluvě.

Autor: profimedia.cz

Raven
Tak tohle je trochu problém, nevím, jestli k tomu mají sklon všechny ženy, možná že dříve tomu tak bylo nebo k tomu byly vyšší tendence. Pamatuji si, že když někdo řekl, že žena má sedět doma a starat se o děti a chlap má zajišťovat rodinu a financovat domácnost, nikdo se nebouřil, nikdo neprotestoval a nikdo se tomu ani nedivil.


Vzor tohoto typu rodiny se hluboce zakořenil v podvědomých představách prostého lidu a mám takový dojem, že s bezbřehým nadšením psal o "přirozeném" schématu společného soužití muže, ženy a dětí, převážně vlastních, i Bedřich Engels.Ano, to byl ten pán, který bydlel, žil a tvořil s Karlem Marxem, ale nevím, jestli měli nějaké vlastní děti. Možná tak knížky, patřící do klasické marxistické literatury, kniha je vlastně taky takové duchovní dítě, někdy se povede, někdy ne, no nic, zpátky k nakousnutému problému.

Je zajímavé, že většinou nadšeně horovaly pro klasické manželství s dětmi a rozdělení funkcí na "žena se fláká doma" a "muž každý den někam dojíždí a dře jak mezek" rádobyautority (od církve až po marxisty), které většinou samy v žádném z doporučovaných typů manželství nežily. Dokonce i MUDr. Plzák, kterého jsem znal osobně hodně dlouho a často jsme spolu diskutovali na téma "kontroverzní vztah mezi osobní svobodou a rodinným životem", měl s dodržováním pravidel klasického rodinného soužití hodně velké potíže.

To bylo v době, kdy byl po rozvodu a měl se svou druhou ženou čerstvé dítě. V podstatě jeho filosofie končila u přesvědčení, že jediné řešení celoživotní deprese zvané manželství je občas manželce zahnout, ale nikdy se k tomu nepřiznat. I kdyby podezíravá žena nasadila efektivnější formy výslechu jako třeba waterboarding (oceňovaný některými americkými experty jako užitečný zdroj informací), muž má v domácí rodinné konfiguraci z hlediska komunikace jediné poslání: zapírat!

U celé řady známých a příbuzných jsem si všiml zajímavého jevu. Manželka po svatbě a příchodu dítěte nebo dětí obsadila kuchyň, uklidila obývák, do kterého se většinou ani nesmělo normálně chodit, a okupovala byt několik desítek let, aniž by vytáhla paty na delší dobu, než je nejkratší doba nutná na neodkladný nákup potravin a čističů na WC.
Výjimku občas tvořila dovolená, ale když si tak vzpomínám na svou babičku, tak ta na dovolené nebyla nikdy, děda občas jezdil do lázní, potom statečně zapíral i při waterboardingu, ale babička opustila své rodné hnízdo pouze tehdy, když ji v mdlobách odvážela pohotovost do nemocnice. Druhý den už byla po složité operaci doma.

Bohužel se nikdy nemluvilo o zoufalých manželích, kterým chybělo soukromí, chyběly jim chvilky, které jsou symbolicky vyjádřené v tarotových kartách Mág, Blázen a Poustevník. Není možné sedět v baráku nebo v bytě s tím, že pořád máte nějakého konzultanta za zády. Žádný psycholog vám tohle neřekne, od toho jsem tady já, abych vám odhalil pravdu. Vaše žena se toho dočká, že vypadnete z bytu a ona má celý byt pro sebe, krátce předtím, než přijdete, tak rozestaví nádobí po kuchyňské lince a předstírá, že celý den vařila a uklízela.

Pořiďte si ještě jeden byt

...
...
Autor: Shutterstock
Vy se nedočkáte nikdy toho, abyste byl ve svém bytě sám. Vsadím se, že když vaše žena zapomene koupit nějakou maličkost, chléb, párky, colu, máslo nebo mléko, že pro to běžíte do kšeftu k Vietnamcům vy, a ne ona.

Moje rada je jednoduchá: pořiďte si ještě jeden byt, který budete mít pouze sám pro sebe. Ten si zařiďte podle svého a choďte tam, kdykoliv budete cítit potřebu podívat se v klidu na tv, na fotbal nebo na horor, pro který vaše žena nemá pochopení.
Stejně tak tam můžete být, když nebudete mít chuť bavit se se svou ženou o paličkování krajek a podobných nesmyslech.

Životní schéma, do kterého vás vaše žena dostala, je podobné síti, do které pavouk lapí mouchu, kterou následně paralyzuje a potom si s ní dělá, co chce, bohužel ne po sexuální stránce, ale pomalu ji vysává a přitom udržuje naživu, aby se nekazila.
Většina žen, když slyší, že by chlap mohl mít ještě jeden nekontrolovaný byt, začne pištět, že si tam bude "tahat ženský".

Milé dámy, to, že od vás váš partner odešel, se nikdy nestalo kvůli tomu, že ho "milenka odtáhla od rodiny", žádná milenka nemá tu moc, aby líného a zhýčkaného chlapa odtáhla odkudkoliv, kde je klid, chutné jídlo a funguje tam televize, to je pouze součást ženských městských legend.
Chlap odchází od ženy teprve tehdy, když je ženská opakovaně nesnesitelná a protivná jak pondělní ráno. Takže jsme si vyjasnili základní pojmy, pokud se ptáte, jestli je možnost, aby se vaše žena opět vynulovala nebo restartovala do původní verze, odpověď zní: není.
Nejste psychiatr, tak se o to ani nepokoušejte. Využijte toho, že jste dosud v rámci naší demokracie jakž takž svobodný muž.