Jak se připravuje čarodějný oltář?

Místo, kde se opakovaně čaruje nebo se tam medituje nebo prostě dochází k myšlenkové koncentraci, je prosyceno silnou duchovní energií. Na takovém místě se vyplatí postavit si svůj oltářík. Nejjednodušší je pořídit si nějaký stolek v etno obchodě, přes který si přetáhnete černý samet nebo orientální látku. 

Oltářík by měl být umístěn blízko vaší postele nebo tam, kde spíte. Většinou, když se rozhlédnete po dívčím pokojíku, tak tam nějaký improvizovaný oltářík najdete, obvykle na prádelníku, před zrcadlem, na poličkách, které jsou přeplněné panenkami, plyšáky, prstýnky, soškami, fotkami a různými relikviemi, tvořícími kout vzpomínek. Podobné kouty najdete ve většině bytů a domů. Římsy s fotografiemi, vitrínky s figurkami, to všechno dokazuje, že všichni máme podvědomou touhou k budování oltářů. Dokonce i na computerech můžeme spatřit celou řadu „kultovních“ předmětů, kterými si je zdobíme. Pohany v sobě prostě nezapřeme.

s
s
Autor: archiv


Na klasickém oltáři je dobré umístit zástupce čtyř živlů. Kamínky nebo sušené květy symbolizují zemi, mysl symbolizuje lebka, může být i umělá, ne abyste kvůli tomu podnikali nájezdné výlety na hřbitov. Oheň symbolizují svíčky, nejlépe čajové a vodu nádoba s vodou nebo se místo ní dá použít aromalampa. Může tam být umístěná nádoba na bylinky, které se často používají k čarování. Vzduch nebo mysl symbolizuje také atame, čarodějná dýka nebo pentagram, nejlépe ručně malovaný, který spojuje všech pět živlů, včetně naší mysli.

Pokud by se někomu zdála lebka příliš morbidní, může ji nahradit pentagramem, ale ruku na srdce, lebka je lebka, umocňuje čarování.

Ještě jedna praktická připomínka, oltář by neměl být před oknem, aby na něj nedopadalo sluneční světlo. Pokud tomu tak je, měl by se přes den přikrývat nějakou látkou. Když na něj dopadá světlo Měsíce, zvláště při úplňku, tak je to znamení, že stojí na dobrém místě. Je celkem jedno, jestli je na západě, východě severu nebo jihu, většinou se dává přednost východu nebo jihu. Západní a severní strana se nepovažuje za příliš pozitivní, ale natolik důležité to zase není.