Celková charakteristika dětí narozených 1. ledna 2016 je:

Děti budou milovat jakoukoli duševní stimulaci a vzájemnou komunikaci. Pokud nebudou mít tuto svou potřebu naplněnou, pak si vytvoří svůj vlastní imaginární svět i obsazení lidmi, zvířaty nebo pohádkovými postavami, včetně bubáků.

Začnou mluvit velmi brzy, protože se potřebují se všemi domluvit, smát se, ale především předvádět. Jsou to rození herci, spíše komedianti. Vycítí dokonale, jak se kdo cítí, co potřebuje a začnou se chovat tak, jak druzí očekávají. Budou milovat učení, získávání nových informací, setkávání se s novými lidmi či situacemi.

Štěstí naleznou v neustálém poznávání a prozkoumávání. Jestliže se začnou nudit, vymyslí neskutečné hlouposti. Ve škole budou chtít ukázat, že umí stejně nebo víc než učitel. Pokud je nejen učitel, ale i rodič ocení nebo pochválí, pak budou tito lidé uctíváni, pokud však někdo toto dítě nedocení, zkritizuje nebo zesměšní, začne být na tyto osoby velmi drzé, neposlušné a nespolupracující.

Vyzdvihnete-li jejich šikovnost před ostatními, budou přešťastné a budou se cítit důležitě. Zásobujte tyto děti jak duševní činností, tak i fyzickým vybitím, kterým se zbaví nadměrné agresivity. Jejich roztříštěné myšlení uklidníte aktivitou nebo sportem, kde skoordinujete oči s rukama či nohama (bubny, bojové umění, fotbal, tenis, lukostřelba, squash, golf, běh, trampolína…)

Tyto děti jsou velmi originální, vynalézavé a roztomile výstřední. Hledají hodnotu v materiálních věcech, potřebují mít pocit vlastnění věci nebo konkrétní osoby či zvířete.

Děti narozené od 0 do 6 hod.
Mají vrozený šestý smysl, dovolte jim ho používat v každodenních situacích. Přesně vědí, jaká barva bude komu slušet, choďte s nimi na koncerty, na výstavy, nechejte je vytvořit si vlastní design pokoje nebo oblečení. Vyhrají si při i vaření a pečení. Jsou to snílkové a romantičtí princové a princezny. Milují rodinu, kamarády a jsou pro ně schopny udělat cokoli. Promlouvejte s nimi často, poučte je o nástrahách světa. Jestliže bude dítě pobývat dlouhodobě v napjaté atmosféře, přijde chronická nemoc jako únik před problémy nebo zničující osobou.

Děti narozené od 6 do 12 hod.
Jsou to silné děti, které vědí, co chtějí a co v žádném případě ne. Mají vůdcovskou povahu a nechtějí být nikým vedeny. Budou neposedné. Proto jim bude více vyhovovat lesní školka a alternativní školní výuka, která netrvá 45 minut, jinak by byly nervózní s pocitem, že je píchají špendlíky do zadku. Při dlouhodobém pobytu doma budou pěkně zlobit. Hodné zvládnou být jedině venku, usnou v kočárku nebo autě. Neumí stonat, i při teplotě budou stále poskakovat. Nesnáší lenošení, buďte s nimi a prožívejte legraci i napětí.

Děti narozené od 12 do 18 hod.
Jsou to děti bystré, zvídavé a aktivní s organizačními a vůdčími schopnosti. Potřebují mít vše pod kontrolou, tj. sebe, ostatní osoby i věci a situace. Jestliže kontrolu ztratí, pak jsou vyvedeny z rovnováhy a snadno onemocní. Pro nalezení vnitřního klidu jsou dobré jakékoli techniky pracující s rovnováhou – gymnastika, bojové umění, taichi, aikido, tanec, balanční pomůcky, kolo, brusle, lyže…. Dovolte těmto dětem, aby se zapojily do peněžního toku rodiny, můžou vás inspirovat, kde a jak přijít k penězům, jak co zhodnotit… Vždy na ně platí – něco za něco.

Děti narozené od 18 do 24 hod.
Jsou to velmi originální děti, nesrovnávejte je se sourozencem, spolužákem, nepředhazujte jim lepší vzory. Musí být vždy jedinečné vlastněním speciálního zvířete, věci, musí mít jiný koníček než sourozenci, musí mít jasno, kdy budou rodiče trávit čas jen s nimi. Budou-li mít pocit, že jsou tuctové, mohou zlobit nebo se naopak nijak neprojevovat a nakonec se uchýlí k nemocem, jako jsou angíny, nemoci průdušek, plic, očí nebo alergiím. Potřebují vyjádřit slovně nebo kreativní činností své emoce, proto si s nimi povídejte, čtěte pohádky a společně tvořte, zpívejte, tančete i pracujte. Nesnižujte ho je pozici dítěte, jejich duše se cítí dospěle.