Rozmarýnové víno
1 litr bílého ryzlinku, 1 dl sušené natě rozmarýnu 

Do litru vína vmícháme drcenou sušenou nať rozmarýnu a necháme v uzavřené lahvi při pokojové teplotě týden louhovat. Obsahem lahve několikrát denně zatřepeme.

Užívá se 1 dl pro rychlé povzbuzení mužské potence (účinkuje asi po čtvrthodině). Vyšší dávka je škodlivá a nedoporučuje se ani každodenní užívání, obzvláště osobám se srdečními a oběhovými problémy.

Kardamomová káva
1 lžička zrnkové kávy, 1 lžička kardamomu, mléko podle libosti, cukr či med podle libosti

Mletá káva a jemně mletý kardamom se smíchá a pak vaří jako běžná káva. Přidáme mléko a osladíme. Mléko je důležité, protože zlepšuje rozpustnost éterického oleje obsaženého v kardamomu. Účinkuje velmi rychle.

Mrkvová polévka
Mrkev je falickým symbolem, často se užívá pro podporu potence, napomáhá také početí a zvyšuje libido.
1 kg očištěné mrkve
4 dl bílého vína
1 lžíce másla
sůl, skořice a cukr podle chuti
¼ hrnku datlí
¼ hrnku rozinek
cukr na ozdobení
Nejprve uvaříme mrkev, kterou poté rozmixujeme nebo utlučeme v hmoždíři. Vrátíme mrkev do hrnce, přidáme máslo, bílé víno a pak také sůl, skořici a cukr. Pak nastrouháme datle a spolu s rozinkami je také přidáme do polévky. Lehce povaříme. Pak polévku nalijeme do misek a podáváme posypanou cukrem.

Květinový nákyp
Růže, prvosenky i karafiáty jsou květinami lásky, ovocem lásky jsou i mandle. Pokud tyto ingredience zaklínáte a pak s milým či milou pojíte květinový nákyp, vaše city by měly rozkvést.

1 hrst prvosenek, hvozdíku karafiátu, okvětních plátků růže (nejlepší chuť a vůni mají růže plané)
1 lžíce okvětních plátků měsíčku
1 hrnek špenátových listů
1 krajíc bílého chleba
cukr podle chuti
½ dl svařené smetany
½ kg loupaných mandlí, najemno nastrouhaných
2 lžíce nálevu z růží
½ hrnku datlí
3 žloutky
¼ hrnku zlatých rozinek

Nadrobno nasekejte květy a špenátové listy a i s krajícem chleba je dejte do pekáče, posypte cukrem a zalijte svařenou smetanou. Přidejte mandle, růžový nálev, datle, žloutky a rozinky. Pak protřepejte a pečte přibližně hodinu na 175 °C. Nejlepších výsledků dosáhnete, pokud nákyp připravíte o letním slunovratu.

Měsíční makové rohlíčky
U tohoto pečiva se věru na jeho afrodiziakální sílu nelze spoléhat, cukroví je však zasvěceno Měsíční bohyni, která je patronkou žen, a mák, je-li zaklínán, má moc přivolat lásku i zvýšit plodnost.

2 balení droždí
1 dl vlažného mléka
½ hrnku + 2 lžičky cukru
5 hrnků mouky
1 hrnek másla, nakrájeného na kousky
3 velká vejce
1 a ½ dl kysané smetany
šťáva a kůra z jednoho citronu
1 lžíce máku

Nejprve rozpustíme droždí v mléce, vmícháme 2 lžičky cukru a necháme napěnit. V jiné míse smícháme mouku s polovinou hrnku cukru a přidáme máslo. V další misce ušleháme vejce, přidáme citronovou šťávu a kůru. Pak nalijeme droždí s mlékem do mouky a zpracováváme, dokud nedocílíme jemného těsta. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do igelitu a necháme přes noc v ledničce. Pak na pomoučněném válu vyválíme polovinu těsta a nakrájíme na 8 výsečí. Na každý trojúhelník položíme lžičku náplně a zatočíme směrem ke špičce, vzniklé rohlíčky pak pokládáme na vymaštěný plech a tvarujeme do tvaru půlměsíce. Stejně postupujeme i s druhou polovinou těsta. Pečeme 20 minut při 170 °C. Potřeme vaječnou polevou a posypeme mákem.

Makovou náplň připravíme tak, že ¼ kila máku zalijeme vařící vodou a necháme hodinu odstát, scedíme a pak ještě jednou postup opakujeme. Nakonec z máku vymačkáme v utěrce přebytečnou vodu a zrníčka umeleme nebo rozmixujeme. Přidáme ½ hrnku cukru, 2 lžíce smetany a 1 žloutek a pečlivě promícháme.

Dva následující recepty se hodí zejména pro oslavy Beltane (filipojakubská noc, první májová noc) a pro jiné slavnostní příležitosti. Účinnost pochoutek zvýšíme, pokud byliny trháme vlastnoručně a před kuchyňskou úpravou zaříkáváme, viz Příprava magických váčků.

Kandované růžové plátky
1 hrnek růžových korunních plátků
1 hrnek cukru
1 a ½ dl vody
moučkový cukr

Pro tento recept je možné použít i okrasné druhy růží, plané však jsou chutnější. Vybereme hezké okvětní plátky, opatrně je opereme a pak rozložíme na papírový ubrousek, aby oschly. Odkrojíme konečky u středu, které jsou zpravidla nahořklé, v rendlíku svaříme vodu s cukrem, dokud po hození do ledové vody neztuhne, pak nalijeme cukrový sirup do misky zespoda chlazené ledem, a jakmile začne krystalizovat, bereme pinzetou okvětní plátky a jeden po druhém je namáčíme do sirupu. Obalené lístky pokládáme na voskový papír, aby proschly. Když ztuhnou, poprášíme je moučkovým cukrem a pak uchováváme ve vzduchotěsné nádobce.

Cukrové lístky a květy
Natrháme růže, fialky, violky trojbarevné, můžeme je doplnit lístky šalvěje, máty a podobných jedlých bylin. Lístky opláchneme a opatrně osušíme ubrouskem. Oddělíme jednotlivé plátky květů a u růží odkrojíme nahořklé okraje okvětních plátků. Pak ušleháme z vaječných bílků sníh a po obou stranách jím potřeme okvětní plátky i lístky, rozhodně je však do sněhu neponořujeme. Nakonec je obalíme v práškovém cukru, opatrně rozložíme na tác a necháme oschnout v ledničce.

Kouzelný parfém (pro ženy)
Smíchejte jeden díl citronového oleje, jeden díl pačuli a šest dílů lihu. Přidejte několik lístků routy, kterou jste předtím zaříkávala (viz zaříkávání bylin). Potom se vykoupejte v teplé vodě a potřete se tímto parfémem. Muži by k vám měli být silně přitahováni.