Rituál podporující úspěch páru

Pokud mají oba partneři společný cíl, mohou úspěch svého konání podpořit jednoduchým sexuálně magickým rituálem. Hodí se zejména k podpoře početí dítěte, pro zlepšení rodinných vztahů a pro podobné případy, lze jím však úspěšně i léčit jednoho nebo oba partnery či jen načerpat energii.

Pro rituál vybereme noc úplňkovou nebo aspoň tu, kdy je měsíc ve fázi přibývání. V místnosti, kde budeme konat rituál, by měl být klid, zapálíme tu zelené a červené svíce. Před rituálem je vhodná společná koupel, do které přidáme například růžový olej. Oba partneři by se měli cítit příjemně a být pozitivně naladěni.

Základem rituálu je okamžik společného vyvrcholení, který by měli mít oba partneři na paměti, a měli by se pokusit sladit se tak, aby tohoto momentu dosáhli. Po celou dobu milostného aktu je třeba vizualizovat si cíl rituálu, tj. představovat si cíl ve formě, která je při sexu přijatelná. Upřímně řečeno, sluncem zalitá zahrada se zřejmě bude vizualizovat lépe než stoh zaplacených složenek, mějte to na paměti, ještě než se pro rituál rozhodnete.

Rituál místa
Tuto praktiku lze také použít jako „rituál místa“, což je jisté zasvěcení, „naklonění si“ místa, a hodí se tak výborně pro nové domy, byty, zahrady... Požehnat tímto způsobem místu není složité, v takovém případě si představujeme pozitivní věci, které bychom na místě chtěli zažít.

Léčení pomocí sexuální magie
Energií sexuálního spojení je možné také léčit (buď jednoho z partnerů, nebo oba najednou), načerpat energii a samozřejmě také jen relaxovat.

V případě, že chce jeden z partnerů načerpat energii, není společný orgasmus nutný, meditace by v takovém případě měla být založena na představě čerpání.

Starší školy sexuální magie poněkud sexisticky zohledňovaly jen možnost čerpání energie mužem, což je samozřejmě nesmysl. Tato praktika je založená na spolupráci a konsenzuálním předání energie, kdy vyzařující energii aktivně předává, přijímající ji pak aktivně čerpá. Pro vyzařujícího je dobrou pomůckou představit si sebe jako pramen, slunce, zářící kámen, přijímajícímu – či přijímající – pomůže představa čerpání vody, vyhřívání se na slunci, odpočinku v objetí prohřátého písku. Pokud chceme léčit nějaké konkrétní místo, měl by na něj předávající svou meditaci zaměřit.

Pokud si partneři chtějí energii, Sílu, prostě vyměnit, je sluneční meditace vhodná pro oba.

Pro rituál léčení jsou vhodné zelené svíce a vykuřování myrhou nebo rozmarýnem. Je také možné použít aromatické oleje z myrhy a rozmarýnu v aromalampě.

 

Při všech zmíněných sexuálně magických rituálech je nutné vyvarovat se agresivních, invazivních vizualizací. Rituál sexuální magie se nikdy ani stínem nesmí podobat znásilnění, zneužití, parazitování na partnerovi či partnerce. Je samozřejmě možné, že při konání tak emocionálně nabitém, jako je sex, se představy mohou rozběhnout směrem, o který nestojíme. Pak je nejlépe rituál přerušit a zopakovat ho znovu někdy jindy, ne proto, že by rituál pak nebyl funkční, ale proto, že by mohl narušit rovnováhu ve vztahu a nepozorovaně by se mohlo vetřít násilí a zlo. Rizika v magii existují a je dobré nikdy na ně nezapomínat.

Pokud na sebe při sexuálních rituálech chcete brát nějaké archetypální role, vybírejte je také pečlivě a „rovnocenně“, stylizaci do „lovce/lovkyně a kořisti“ nelze doporučit ani jako hru právě z výše uvedených důvodů.

S rituálem také musí být vždy oba partneři srozuměni a přistupovat k němu aktivně, ne s ním jen trpně souhlasit, jinak by se původně pozitivní praktika mohla zvrhnout v „energetické upírství“, vysávání životní síly. Základem všech těchto rituálů je úcta a spolupráce, pokud si jimi ve svém vztahu nejste jisti, raději se do praktikování nepouštějte, mohlo by se ošklivě vymstít.