Zdraví je jedním z nejdůležitějších atributů spokojeného života. Využijte léčivé moci úplňku.

Červená dodá energii
Pokud vám chybí energie (a to na prahu jara bývá obvyklé), obklopte se červenou. Pokud se cítíte unavení, nebo se o vás pokouší chřipka, zabalte se do červené deky, nalijte si čaj do červeného hrnku, povlečte postel červeně. Nechte se touto barvou energie prohřát.
Červená je barva síly a energie. Červená barva znamená energii. Když někdy budete mít angínu nebo chřipku a budete se cítit oslabeni, obklopte se červenou barvou. Červená deka, červený ubrus, povlečení, červené pyžamo, červený hrnek na čaj s medem. 

Pokud vás ovšem čeká hospitalizace v nemocnici nebo procházíte obtížným obdobím, bude vám svědčit modrá barva klidu. Bylinky, které můžete použít v obou případech, jsou eukalyptus, máta, šalvěj.

Meditační rituál na uklidnění
Připravte si modrou svíci, na stůl nebo oltář prostřete modrý ubrus, můžete si také pustit hudbu. Pak zavřete oči a představte si, že stojíte na horské louce a vztahujete ruce k nebi. Energie do vás teče, prociťte tok energie, která prochází vaším tělem. Představujte si, že energie hojí vaše nemoci a bolesti, že její jiskřivé bílé světlo Luny zahání negativní energii.

Opakujte rituál o každém úplňku.